Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Windows 8

Ukupno: 112, strana 3 od 6

Kako da naterate računar da indeksira kodirane fajlove u Windowsu 8

 

 

 

Ako na računaru imate kodirane fajlove, oni se neće prikazati u rezultatima pretrage.   To znači da ako sta zaboravili lokaciju kodiranog fajla, nećete moći da ga pronađete i otvorite. Naravno, za sve postoji rešenje.   Kodiranje fajlova je dostupno u svim modernijim verzijama Windowsa. To je za neke korisnike veoma korisno, a za neke je veoma komplikovano. Međutim, zajedničko za obe grupe korisnika je što im smeta što kodirani fajlovi nisu indeksirani u rezultatima pretrage.   Ako želite da Windows 8 indeksira kodirane fajlove u rezultatima pretrage, uradite sledeće:   Postavite kursor u donji levi ugao ekrana i kliknite desnim tasterom miša. Iz padajuće liste izaberite opciju System.   Kliknite na Performance Information and Tools opciju koja se nalazi na dnu prozora System.   U baneru sa leve strane ekrana kliknite na opciju Adjust indexing options.   U prozoru Indexing Options kliknite na Advanced.   Na kartici Index Settings potvrdite polje pored opcije Index encrypted files. Kliknite na OK.
 
   

Kako da ograničite broj neuspelih pokušaja logovanja na Windowsu 8

 

 

 

Svim korisnicima računara je najvažnija bezbednost njihovog sistema i sadržaja koji se na njemu nalazi.   Windows dolazi sa određenom polisom podešavanja koja omogućavaju korisnicima da promene broj neuspelih pokušaja logovanja pre blokiranja sistema. Ove opcije su po standardnom podešavanju isključene.   U ovom članku pokazaćemo vam kako da uključite ove opcije i sprečite neautorizovanog korisnika da otvori vaš nalog pogađanjem vaše lozinke.   Da biste uključili opcije Account Lockout Policy, preporučujemo najbrži način, a to je pomoću komandne linije. Otvorite komandni prompt i ukucajte komandu, kao što je sledeća:   net accounts /lockoutthreshold:1   Broj na kraju, u ovom slučaju 1, je broj omogućenih pokušaja logovanja pre blokiranja sistema. Promenite ovu vrednost na koliko god pokušaja želite.   Još jedan način da uključite opcije Account Lockout je da upotrebite Local Group Policy Editor.   Otvorite Policy Editor tako što ćete u okvir za dijalog ukucati gpedit. msc i pritisnuti Enter. Kada se otvori Policy Editor, potražite sledeću putanju: Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Account Policies > Account Lockout Policy U panelu sa desne strane videćete tri Policy podešavanja: Account lockout duration, Account lockout threshold, Reset account lockout counter after. Prvo treba da uključite podešavanje Account lockout threshold da biste mogli da podešavate ostala podešavanja. Dvostruko kliknite na podešavanje i podesite vrednost koju želite za opciju invalid logon attempts (između 1 i 999, 0 isključuje opciju). Kliknite na OK.   Specifikujte trajanje blokiranja naloga   Po standardnom podešavanju, nalog će biti blokiran 30 minuta, nakon određenog broja neuspelih pokušaja logovanja. Ovo vreme možete da promenite na sledeći način:   U komandni prompt ukucajte sledeću komandu:   net accounts /lockoutduration:5 Broj 5 označava da će trajanje blokade računara biti 5 minuta. Možete da podesite bilo koju vrednost od 1 do 99999 minuta.
 
   

Kako da otvorite direktorijume jednim klikom u Windowsu 8

 

 

 

Da li vam smeta što u Windowsu 8 treba dvostruko da kliknete na direktorijum da biste ga otvorili?   Otvaranje direktorijuma jednim klikom olakšava vam posao, i ako želite možete da to uradite i u Windowsu 8.    Ako želite da otvarate direktorijume jednim klikom u Windowsu 8, uradite sledeće:   Otvorite Control Panel tako što ćete ga pokrenuti sa početnog ekrana. U podešavanjima Control Panela kliknite na Appearance and Personalization.   U odeljku Appearance and Personalization skrolujte dole do opcije Folder Options i izaberite opciju Specify single or double-click to open.   Kliknite na karticu General. U odeljku Click ittems as follows kliknite na opciju Single-click to open an item. Kliknite na Apply da biste snimili podešavanja.
 
   

Kako da podesite Aero efekte u Windowsu 8

 

 

 

Aero je predstavljen u Windows Vista operativnom sistemu i od tada je sve bolji u novijim verzijama Windows operativnog sistema.   U Windowsu 7 Aero efekti se nisu mnogo razlikovali od Vista-e, ali u Windowsu 8 funkcioniše na potpuno drugačiji način. Zahvaljujući Aero 8 Tuneru od WinAero-a, sada možete da podešavate DWM (desktop windows manager) i Aero u Windowsu 8.   Aero 8 Tuner je jednostavna prenosiva aplikacija za Windows 8 koje može da vam pomogne da podesite boje u Aero Windowsu 8. Možete da podesite glavnu boju, boju prozora, da upotrebite režim za većim kontrastom i modifikujete ravnotežu boje u Desktop Window Manageru.   Aero 8 Tuner možete da preuzmete sa web sajta WinAero. Sve što treba da uradite je da raspakujete ZIP arhivu i pokrenete fajl Aero8Tuner. exe.   Upotreba aplikacije je veoma jednostavna. Pre svega, izaberite osnovnu boju, što će omogućiti bojenje prozora. Ravnotežu boja možete da podesite klizačem u prozoru Aero 8 Tunera i odmah ćete videti promene u otvorenim prozorima i taskbaru. Ako imate problem sa vidom, možete da upotrebite režim velikog kontrasta. Kada ste zadovoljni rezultatima, kliknite na Save da biste sačuvali promene.   WinAero Aero 8 Tuner
 
   

Kako da podesite alarm na Windowsu 8

 

 

 

Da li možda zaboravljate važne sastanke ili termine? Upotreba Windows-ovog Task Schedulera može da vam pomogne.   Ako ste korisnik Windows 8 sistema možete da podesite alarm na vašem računaru bez potrebe da instalirate dodatni program. Windows-ov Task Scheduler je tu da vam pomogne.    Podešavanje alarma je veoma korisno jer može da vas podseti na neki online posao koji treba da uradite ali isto tako i za neke obaveze koje imate.   Sada ćemo obradovati i korisnike starijih verzija, kao što je Windows Vista ili Windows 7, jer Task Scheduler funkcioniše na sličan način i na tim sistemima.   Da biste podesili alarm na Windows 8 sistemu, uradite sledeće:   Na početnom ekranu potražite Schedule tasks i otvorite ga. Kada se Task Scheduler otvori, iz menija sa desne strane kliknite na Create Task….   Na kartici General unesite naziv za vaš alarm. Na kartici Triggers pod opcijom Triggers izaberite New.   Izaberite početni i završni datum i koliko često želite da se alarm ponavlja. Kliknite na OK. Na kartici Actions kliknite na New… U odeljku Edit Action izaberite opciju Display a message a zatim unesite poruku koju želite da prikažete. Kliknite na OK.   Kliknite na OK da biste potvrdili da je alarm podešen.
 
   

Kako da podesite početni ekran u Windowsu 8.1

 

 

 

Kao što znate Windows 8. 1 je izdat sa različitim poboljšanjima i ispravljene su neke stvari na koje su se korisnici žalili.   Kao poboljšanje, u Windowsu 8. 1 uključena su i bolja podešavanja početnog ekrana, uključujući animirane pozadine, više veličina pločica i tako dalje. U ovom članku opisaćemo vam kako da vašem početnom ekranu date potpuno novi izgled.   Podešavanje teme, pozadine:   Pomerite kursor u donji desni ugao ekrana da biste otvorili Charm bar. Kliknite na opciju Personalize (ako ste koristili Windows 8, primetićete da se ova opcija u toj verziji nalazila na panelu Metro). Ovo je mesto gde možete da podesite pozadinu početnog ekrana, boju, boju kojom ćete istaći selektovane stavke na ekranu. Većina unapred učitanih pozadina su animirane, a animaciju možete da vidite kada skrolujete kroz pločice. Ako izaberete unapred učitanu pozadinu, znajte da možete da joj promenite boju, a isto tako možete da promenite i obojene objekte koristeći podešavanje Accent color. Kada završite podešavanje zatvorite panel i promene će biti primenjene.   Promena veličina pločica i grupisanje:   Pločice aplikacija koje imaju istu namenu mogu da budu grupisane u režimu editovanja. Da biste uključili ovaj režim kliknite desnim tasterom miša na pločicu. Na vrhu ekrana promenite naziv grupe. Pločice možete da premeštate tako što ćete ih prevlačiti na ekranu. Da biste kreirali novu grupu, izvucite pločicu dalje od ostalih. Možete da promenite veličinu pločica (možete i više odjednom) na small, medium, wide, i large (if supported).
 
   

Kako da podesite više lozinki u Windowsu 8

 

 

 

Za razliku od prethodnih verzija Windowsa, Windows 8 omogućava da imate više od jedne lozinke po nalogu.   Dodavanjem lozinke možete da sprečite zaključavanje računara u slučaju da jednu lozinku zaboravite. U ovom članku ćemo vam opisati kako da podesite više lozinki i PIN kod u Windowsu 8.   Ako ste zaboravni, predlažemo vam da pratite sledeće korake i podesite dodatne lozinke (i nadajte se da ćete makar jednu od njih zapamtiti) Uradite sledeće:   Otvorite liniju Charms tako što ćete pritisnuti tastere Win + C. Kliknite na Settings. Kliknite na More PC settings. Na levoj strani prozora PC settings kliknite na odeljak Users. Na desnoj strani prozora Users imate mogućnost izbora tri opcije za pristup. Prva je klasična lozinka koju ste podesili prilikom instaliranja operativnog sistema. Ostale dostupne opcije su lozinka slika i PIN. Kreirajmo prvo lozinku sliku. Da biste kreirali lozinku sliku verifikujte aktuelnu lozinku. Da biste podesili sliku lozinku kliknite na opciju Choose picture. Kada se slika učita, zatražiće se od vas da nacrtate tri pokreta na slici. Pokreti mogu da budu krugovi, prave linije ili tačke. Pažljivo zapamtite poziciju crteža. Nakon što ste nacrtali tri pokreta, ponovite ih ponovo da biste potvrdili lozinku. Možete odmah da koristite vašu sliku kao lozinku. Kreiranje PIN lozinke je mnogo jednostavnije. Sve što treba da uradite je da dva puta unesete četiri cifre Kada je postavljena nova lozinka možete da koristite koji god metod želite na početnom ekranu da biste se prijavili.
 
   

Kako da podesite vreme pre isključivanja ekrana laptopa u Windowsu 8

 

 

 

Da li želite da štedite bateriju na vašem laptop računaru?   Isključivanje ekrana nakon određenog vremena kada ne koristite laptop je veoma dobra ideja ako želite da sačuvate dužinu trajanja baterije. Možete da podesite vreme isključivanja ekrana nakon određenog vremena nekorišćenja.   Da biste podesili vreme pre isključivanja ekrana u Windowsu 8, uradite sledeće:   Sa početnog ekrana otvorite Control Panel. U Control Panelu kliknite na Power Options. U podešavanjima sa leve strane, selektujte opciju Choose when to turn off the display. U prozoru Edit Plan Settings kliknite na link Change advanced power settings. Selektujte režim koji želite da podesite.   Skrolujte dole do opcije Display i raširite je a zatim raširite i opciju Turn off display after.   Podesite vreme u minutima pre nego što se vaš ekran isključi. Podesite opcije Plugged in i On battery. Kliknite na OK da biste snimili podešavanja.
 
   

Kako da pokrenete, kreirate rezervne kopije i deinstalirate Modern UI aplikacije sa Windows 8 desktopa

 

 

 

Ako ste instalirali Windows 8 operativni sistem, onda već verovatno znate da je početni ekran jedino mesto gde vam je omogućeno da organizujete Modern UI aplikacije.   Windows App Boss je odličan pomoćni program koji omogućava korisnicima Windowsa 8 da organizuju aplikacije direktno sa dektopa. Takođe je koristan za programere za dodavanje paketa za testiranje.   Windows App Boss ima veoma jednostavan interfejs i omogućava vam da jednostavno organizujete Metro aplikacije bez ulaska u Metro okruženje. Prilikom pokretanje, prikazaće se lista svih Modern aplikacija koje su instalirane na vašem Windows 8 sistemu, zajedno sa svim potrebnim informacijama, kao što su verzija, izdavač i tako dalje.   Da biste uklonili aplikaciju, jednostavno je selektujte u listi i kliknite na dugme Uninstall u gornjem desnom uglu prozora. Takođe možete da omogućite pokretanje Modern aplikacija direktno unutar interfejsa Windows App Bossa. Možete da dodate nove pakete aplikacija u listu tako što ćete kliknuti na dugme Install i konfigurisati potrebna podešavanja.   Kada deinstalirate postojeću aplikaciju, otvoriće se prozor koji vas obaveštava da je aplikacija uspešno uklonjena ili se možda desila neka greška. Pored uklanjanja i instaliranja aplikacija, Windows App Boss ima još jednu odličnu funkciju pod nazivom Snapshot. Ova funkcija vam omogućava da jednostavno kreirate rezervne kopije za aplikacije po izboru. To je korisno jer ćete bilo kada moći da vratite aplikaciju na prethodno radno stanje, u slučaju da ste uradili neke promene u njoj.   Proces kreiranja rezervne kopije je prilično jednostavan. Nakon što izaberete aplikaciju iz glavnog prozora, i kliknete na dugme Snap Shots, u sledećem prozoru koji se pojavi kliknite na dugme Create. Možete da kreirate koliko god želite rezervnih kopija.   Windows App Boss je prenosiva aplikacija i još uvek je u beta verziji.   Windows App Boss
 
   

Kako da pomoću Windows-ove pretrage tražite poruke u ThunderBirdu

 

 

 

Po standardnom podešavanju, emailovi u ThunderBirdu nisu indeksirani u Windowsu.   Zbog toga, korisnici ne mogu da pretražuju emailove iz Windows Explorera ili Start menija. Međutim, možete da konfigurišete ThunderBird tako da omogućite indeksiranje emailova od strane Windows-ove alatke za pretragu.   U ovom članku opisaćemo vam kako da omogućite pretragu poruka iz ThunderBirda u Windowsu. Pratite sledeće korake:   Otvorite Mozilla ThunderBird. Kliknite na Tools > Options. Kada se prikaže prozor Options, kliknite na karticu Advanced. Kliknite na podkarticu General u istom prozoru. Postavite oznaku potvrde za opciju Allow Windows Search to search messages da biste je uključili. Kliknite na OK na dnu prozora da biste snimili podešavanja i zatvorili prozor. Proces indeksiranja će započeti odmah. Strpite se malo, ako imate puno emailova ovaj proces može da potraje malo duže.
 
   

Kako da postavite klasični Control Panel na početni ekran Windowsa 8

 

 

 

Windows 8 je potpuno redizajniran, pa samim tim je i Control Panel drugačiji od onog koji ste navikli.   Međutim, ako biste više voleli da koristite stari, klasični Control Panel koji dobro poznajete, možete da ga postavite na početni ekran Windowsa 8. Novi Control Panel ima fantastične funkcije, ali ipak klasični Control Panel i dalje dominira što se tiče funkcija i upotrebe.   Ako želite da postavite klasični Control Panel na početni ekran Windowsa 8, uradite sledeće:   Kliknite desnim tasterom miša na desktop i iz kontekstnog menija izaberite New > Shortcut. Otvoriće se prozor u kojem treba da odredite lokaciju fajla. Kopirajte i pejstujte sledeći kod:  %windir%\explorer. exe shell:::{26EE0668-A00A-44D7-9371-BEB064C98683} Kliknite na Next. Unesite naziv prečice, Control Panel, koju ste upravo kreirali a zatim kliknite na Finish. Prečica će se odmah pojaviti na desktopu pružajući vam pristup Control Panelu. Ako želite možete da promenite ikonicu tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na prečicu Control Panela koju ste kreirali i izaberite opciju Properties. Kliknite na dugme Browse i potražite sledeći fajl: C:\Windows\System32\Shell32. dll. Potražite i selektujte ikonicu Control Panela iz liste ikonica koja vam je ponuđena. Kliknite na OK. Nakon toga kliknite na dugme Apply a zatim ponovo na OK da biste potvrdili promenu ikonice. Ako želite da postavite ikonicu na desktop klinite desnim tasterom miša na prečicu Control Panela i iz kontekstnog menija izaberite opciju Pin to Start.   To je sve. Sada lako možete da pristupite klasičnom Control Panelu sa početnog ekrana Windowsa 8.
 
   

Kako da povećate grafičke elemente na ekranu u Windowsu 8

 

 

 

Ako koristite više rezolucije prikaza, možda će vam grafički elementi biti premali na ekranu.   Visoka rezolucija ima svojih prednosti ali i mana. Starijim korisnicima ili korisnicima koji imaju problema sa vidom verovatno ne odgovara veličina grafičkih elemenata na ekranu.   Problem mogu predstavljati informacije Metro aplikacija, početni ekran, podešavanja i tako dalje. Ako i vi imate problem i želite da grafički elementi na ekranu budu veći, pomoći ćemo vam da to rešite.   Podešavanja opisana u ovom članku uticaće samo na korisnički nalog u kojem ste ih izvršili.   Da biste povećali grafičke elemente na ekranu u Windowsu 8 za aktuelni korisnički nalog, uradite sledeće:   Otvorite Metro Control Panel tako što ćete postaviti kursor u gornji desni ugao a zatim selektujte opciju Settings.   Kliknite na opciju Change PC settings. U prozoru PC settings kliknite na opciju Ease of Access na dnu liste.   Pomerite klizač On / Off pod opcijom Make everything on your screen bigger. Rezultati će odmah biti vidljivi.
 
   

Kako da pratite procese na Windows sistemu

 

 

 

Da li ste nekada poželeli da saznate koji program koristi određeni fajl ili DLL?   Ili, možda ste se zapitali šta neki procesi rade i šta ih pokreće? Odgovore na ova pitanja može da vam pruži moćni, besplatan pomoćni program za Windows za koji ste već sigurno čuli.   Kada se malo bolje upoznate sa pomoćnim programom pod nazivom Process Explorer, poželećete da ga dodate u vaš Toolbox. Pomoćni program prikazuje ekran koji je podeljen na dva prozora. Gornji prozor pokazuje listu trenutno aktivnih procesa. Donji prozor sadrži informacije u zavisnosti od režima koji ste selektovali.   Na primer, može da prikaže DLL fajlove i memorijske fajlove koje je dati proces učitao. Process Explorer takođe ima moćnu pretragu koja će vam brzo prikazati koji su određeni procesi otvoreni ili koji su DLL-ovi učitani.   Još jedna funkcija koja može biti veoma korisna je mogućnost pronalaženja informacija online o procesima. Kliknite desnim tasterom miša na proces i iz kontekstnog menija izaberite opciju za online pretragu. Ovo je korisno ako želite da proverite neke sumnjive procese na računaru. U prozoru Process Explorer možete jednostavno da isključite procese koji su vam sumnjivi.
 
   

Kako da pravite beleške na jednostavan način u Windowsu 8

 

 

 

Microsoft vam nudi odličnu aplikaciju OneNote koja će vam pomoći da pravite važne beleške, i to sada ne samo na računaru već i na mobilnom telefonu.   OneNote nije samo najbolje rešenje za beleške i podsetnike već ova aplikacija ima i najširu podršku - Windows, Windows 8/RT (“Metro”), Windows Phone 7. x, Windows Phone 8, Apple iPad, Apple iPhone/iPod touch, Android mobilni telefoni i tableti.   Ono što ističe aplikaciju OneNote je njena prilagodljivost. Ova aplikacija je odmah bila uključena u Metro okruženje što znači da je veoma popularna. Sada je ona uključena u svaku verziju Office paketa i takođe je deo web aplikacija u Office Web Apps. Pored toga, uključena je i u svaku veću mobilnu platformu.   Novo ažuriranje aplikacije ne samo da je odlično i inovativno, već ima i jedinstveni radijalni meni koji je veoma jednostavan za upotrebu. Osim toga, urađene su neke ispravke i dodate nove funkcije, kao što je: Customized pens.  Kružni meni sada nudi četiri standardne olovke a novo dugme Customize možete da upotrebite i kreirate sopstvene. Kada kreirate sopstvenu olovku, OneNote će je postaviti u držač koji vi izaberete.    OneNote for Windows 8 and RT.
 
   

Kako da prečicama olakšate upotrebu Windowsa 8

 

 

 

Prečice na tastaturi su uvek bile popularne u Windows operativnom sistemu pa tako i u najnovijoj verziji.   Upotreba Windowsa 8 će vam biti mnogo jednostavnija ako koristite prečice. Glavnu ulogu u prečicama koje vam olakšavaju rad je taster Windows koji se koristi u kombinaciji sa drugim tasterima. Međutim, i sam po sebi, ovaj taster je prečica.   Pomoću tastera Windows možete da se prebacujete između početnog ekrana i desktopa, ili otvorenih programa i početnog ekrana. Pogledajte koje su to ključne kombinacije tastera koje će vam ubrzati i olakšati posao u Windowsu 8.   Windows + D - Vodi vas na desktop. Windows + I  - Otvara Settings (podešavanja). Windows + R – Otvara polje Run. Windows + Q – Otvara ekran Search (pretragu). Windows + X - Otvara Quick Access meni.   Ovo su pet ključnih prečica koje ćete verovatno često koristiti i koje će vam olakšati rad u novom operativnom sistemu.
 
   

Kako da pretvorite tekst u umetničko delo u Windowsu 8

 

 

 

Da li želite da napravite reklamni plakat ili letak? Ovo je odlično rešenje za vas.   Art Text je aplikacija Windows Storea i dostupna je za Windows 8 i Windows RT. Ova aplikacija pomaže korisnicima da pretvore običan tekst u umetničko delo. To vam može pomoći prilikom kreiranja logotipa, ikonica, web grafika ili dugmadi.   Aplikacija košta $9. 99 i veoma je slična Adobe Photoshopu ili Illustratoru, ali je mnogo jednostavniji i ne zahteva puno učenja.   U opisu aplikacije stoji sledeće: "Art Text je aplikacija za dizajn, zasnovana na slojevima za pretvaranje tekst u umetničko delo i kreiranje logotipa, ikonica za aplikacije, web grafike i dugmadi. Pomoću aplikacije Art Text dobićete profesionalne rezultate bez potrebe za učenjem kao što je to slučaj sa Photoshopom ili Illustratorom. "   Šta sve možete da uradite pomoću aplikacije Art Text? Korisnici mogu da kreiraju prelepa zaglavlja, jedinstvene naslove za PowerPoint prezentacije, logotipe ili web grafike. Art Text sadrži galeriju šablona sa preko 100 primera, kao i različite materijale, teksture i ispune.   Ako želite da isprobate jeftiniju i lakšu alternativu za Adobe Photoshop, isprobajte Art Text. Njegova cena je $9. 99 za ograničeno vreme tako da požurite!   Art Text
 
   

Kako da prikažete detalje o svim mrežnim adapterima na Windows sistemu

 

 

 

Da li ste ikada poželeli da otkrijete sve parametre za mrežne uređaje koji su instalirani na vašem sistemu?   Postoje mnogi načini da otkrijete sve parametre za mrežne uređaje koji su instalirani na vašem sistemu. Međutim, otkrili smo jedan pomoćni program koji je veoma jednostavan, a pružiće vam sve željene informacije.   Pomoćni program NetworkInterfacesView funkcioniše na svim verzijama Windows sistema, uključujući i Windows 8, i za 32- i za 64-bitne sisteme. Ne zahteva instalaciju ili dodatne DLL fajlove. Izvršni fajl može da bude pokrenut sa bilo koje lokacije.   Prikazane informacije uključuju: Device Name, Connection Name, IP Address, Subnet Mask, Default Gateway, DHCP Server, Status, MAC Address i deset drugih parametara. Postoji i veliki broj switch-ova za komandnu liniju i informacije mogu da budu poslate u nekoliko različitih formata, kao što su TXT, CSV i HTML.
 
   

Kako da prikažete listu aplikacija kada kliknete na dugme Start u Windowsu 8.1

 

 

 

U Windowsu 8. 1, možete da prikažete listu aplikacija kada kliknete na dugme Start, kao što je to bilo i u starim verzijama operativnog sistema.   Kada kliknete na dugme Start u Windowsu 8. 1, sistem će vas odvesti na početni ekran sa živim pločicama. Ako vam nedostaje stara funkcija dugmeta Start, koja prikazuje listu svih instaliranih aplikacija na sistemu, ne brinite. Možete to da uradite vrlo jednostavno.   U ovom članku predstavićemo vam korake koji će vam vratiti staru funkciju koja vam nedostaje. Uradite sledeće:   Pre svega otvorite prikaz Desktop tako što ćete kliknuti na ikonicu Desktop. Kliknite desnim tasterom miša na task bar na dnu ekrana i iz kontekstnog menija izaberite opciju Properties. U prozoru koji će se prikazati, Taskbar and Navigation properties, kliknite na karticu Navigation. Na ovoj kartici uključite opciju Show the Apps view automatically when I go to Start, da biste zamenili pločice početnog ekrana sa listom instaliranih aplikacija. Kada se prikaže lista aplikacija, možete da izaberete da prikažete desktop pozadinu umesto pozadine teme.
 
   

Kako da prikažete obaveštenja aplikacija na Lock Screenu u Windowsu 8

 

 

 

Da biste uvek bili informisani o tome šta treba da radite dobra ideja je da prikažete važna obaveštenja na lock screenu.   Čim pogledate vaš lock screen odmah ćete znati šta se dešava na vašem računaru.   U ovom članku pokazaćemo vam kako da omogućite da određene aplikacije prikazuju obaveštenja na lock screenu. Neke od važnijih aplikacija, koje biste sigurno želeli da vidite na lock screenu su Mail i Calendar.   Da biste prikazali obaveštenja određenih aplikacija na lock screenu Windowsa 8, uradite sledeće:   Za ovu vežbu, upotrebićemo aplikaciju Calendar. Kliknite na aplikaciju da biste je otvorili.   Postavite kursor u gornji desni ugao ekrana i selektujte opciju Settings. Otvoriće se podešavanja aplikacije Calendar. Kliknite na opcije Permissions. Kliknite na dugme On/Off u odeljku Lock screen options. Ako ovo dugme postavite na poziciju On, aplikacija će se pokretati u pozadini i prikazivaće obaveštenja na lock screenu. Zatvorite prozor Settings i isključite aplikaciju Calendar.   Sledeći put kada budete imali sastanak, videćete obaveštenje na lock screenu. Da biste isključili prikaz obaveštenja, ponovite gore opisane korake i podesite opciju na Off.
 
   

Kako da prikažete poruku na početnom ekranu u Windowsu 8

 

 

 

Jednostavnim modifikovanjem registra, korisnici i administratori mogu da prikažu poruku na početnom ekranu Windowsa 8.   Neki ljudi vole da im se na početnom ekranu, prilikom startovanja računara prikaže neka jedinstvena poruka. To može da bude i veoma korisno. Ako koristite laptop i unesete vaše lične podatke, računar vam lako može biti vraćen ukoliko ga izgubite. Administratori u velikim firmama mogu na taj način da daju različita upozorenja i obaveštenja.   Međutim, morate da budete veoma pažljivi kada modifikujete registar jer greške mogu da izazovu probleme.   Ako ste sigurni da želite da modifikujete registar, možete da prikažete poruku na početnom ekranu Windowsa 8 na sledeći način:   Na početnom ekranu potražite regedit i otvorite ga. U registru potražite sledeću stavku:  HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System Zatim dvostruko kliknite na stavku legalnoticecaption. U polje Value data ukucajte poruku koju želite da prikažete na početnom ekranu. Kliknite na OK.   Sledeći put kada startujete vaš račuar videćete da je poruka prikazana na vašem početnom ekranu. Ako želite da je izbrišete, ponovo uradite prethodno opisane korake.
 
   
Strane: 1 2 34 5 6

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272