Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – WordPress

Ukupno: 33, strana 2 od 2

Kako da sprečite gubitak stranica bloga nakon resetovanja lozinke u WordPressu

 

 

 

Kada resetujete lozinku u WordPressu veoma je važno da izaberete jaku lozinku koju drugi neće moći da zapamte.   Bezbednost vašeg bloga je veoma važna i lozinka treba da bude jaka. Ako vam nedostaju neke stranice u blogu, postoji mogućnost da je neko iskoristio vašu lozinku da se uloguje na vaš blog.    Provaljena WordPress lozinka   Ako se ulogujete na vaš WordPress nalog i nedostaju vam stranice ili postovi, vaš nalog je najverovatnije kompromitovan, ali znači i da osoba nije promenila vašu lozinku. Promenite odmah lozinku i upotrebite kombinacije brojeva i slova da bi ona bila što jača.   Direktorijum Trash   Ako su vam nestale neke stranice sa bloga, bez obzira a razloge toga, možda nisu nestale zauvek. Potražite direktorijum Trash, tako što ćete na ekranu Pages ili Posts u padajućem meniju kliknuti na Trash a zatim kliknite na Go. Po standardnom podešavanju, izbrisani postovi i stranice ostaju u direktorijumu Trash 30 dana.   Korisnička imena i uloge   WordPress vam omogućava da dodelite korisnike specifičnim ulogama, kao što je Administrator ili Autor koji mogu da izvršavaju određene dužnosti. Ako niste vlasnik sajta, i nakon logovanja na WordPress ne možete da vidite određeni sadržaj, verovatno je vlasnik sajta ili administrator promenio dozvole za vaš nalog.  
 
   

Kako da startuje svoj sajt, primer fotografi sa portfoliom

 

 

 

U ovom članku predstavićemo vam portfolio vizuelnih umetnika i blogera.   Predstavićemo vam fotografe koji koriste WordPress. com.   artborghi   artborghi je sajt na kojem možete da pronađete radove freelance fotografa iz Italije, Lorenzo Borghi čiji se radovi mogu videti, između ostalog, i u National Geographic Travelleru. Lorenzo koristi premium Photography temu za svoj sajt, prikazujući neke od svojih najlepših radova direktno na Home stranici teme.   Pregledajući njegov portfolio, pronašli smo klasični razmeštaj sa mrežom koji tematski spaja Lorenzo-ove fotografije dajući priliku posetiocu da istraži njegove različite serije fotografija. Kada izaberete jednu od serija fotografija bićete prebačeni na jednu od odličnih funkcija Photography teme, slajd šou koji vam omogućava da pregledate i pretražujete fotografije koje će automatski biti optimizovane za veličinu ekrana na kojem posmatrate.    Još neka portfolia koja koriste temu Photography   Predstavićemo vam još nekoliko portfolia koji koriste temu Photography:   Wild Places odlično koristi jednostavnost mrežnog razmeštaja ove teme i funkciju slajd šou za prikaz zaista predivnih fotografija sa putovanja i pejzaža.   James Duong-ov rad obuhvata od prelepih urbanih fotografija do sjajnih studijskih, modnih fotografija i fotografija donjeg rublja, a tema Photography vam olakšava da istražite različite serije fotografija.   Gustavo Semeghini odlično koristi alternativnu kolornu šemu teme Photography da bi dopunio njegove divne fotografije venčanja.   Gerganara takođe koristi svetliju kolornu šemu ove teme da bi podelio sa svetom lepe, skrivene i umetničke fotografije.
 
   

Kako da startuje svoj sajt, primer fotografi sa portfoliom 2. deo

 

 

 

U ovom članku predstavićemo vam portfolio vizuelnih umetnika i blogera.   Predstavićemo vam fotografe koji koriste WordPress. com.   Kasia Marcinkiewicz je poljski profesionalni fotograf specijalizovan za slikanje dece, porodica, reportaža i portretne fotografije. Omogućavajući da rad govori sam za sebe od samog starta, Kasia koristi čiste linije, jasan mrežni razmeštaj i beskrajno skrolovanje besplatne Hatch teme. Rezultat je da smo mi odmah u dodiru sa fotografijama, slobodni da istražujemo one koje nam privuku pažnju. Ovo je zaista divno vizuelno iskustvo koje omogućava da fotografija uvuče posetioca, a ne prateći tekst.   Oni koji su zainteresovani mogu da pretraže malo dublje putem posebnog menija da bi videli specifične podkategorije Kasiinog portfolia, prethodnih klijenata ili informacija o različitim foto sesijama i uslugama koje nudi. Ova tema ima mogućnost da kreirate ceo fotografski posao na WordPress. com-u – ne treba ništa da radite samo da pokažete vaš rad. Dodatne stranice sa kontaktnim informacijama, ili stranica sa informacijama o radu koji nudite klijentima, mogu da vam pomognu da vodite ceo posao sa jednog sajta.   Još neka portfolia koja koriste temu Hatch   Možete pronaći zaista puno fotografa koji koriste Hatch teme.   Imagination Photography koristi Hatch temu za prelepi minimalistički efekat za prikaz selekcije svetlih, romantičnih profesionalnih portreta. Pramudiya unosi svež okret u čist, jednostavan Hatch sa lepim sopstvenim zaglavljem i odličnim prikazom različitih tela. Mr Beady koristi potpuno jednostavnost teme Hatch sa svojim fotografijama napuštenih zgrada u Severnoj Engleskoj. Anne’s Imagery prikazuje kako nešto što je jednostavno, kao što je promena boje pozadine i upotreba posebnog fonta može da doda potpuno drugačiju atmosferu u ovaj prelepi portfolio profesionalne i kreativne fotografije. Clare Cecilia Photo, sa druge strane, uklanjanjem sans-serifa i mreže ističe svoje moćne fotografije sa putovanja, venčanja i komercijalne fotografije.
 
   

Kako da startuje svoj sajt, primer fotografi sa portfoliom 3. deo

 

 

 

U ovom članku predstavićemo vam portfolio vizuelnih umetnika i blogera.   Predstavićemo vam fotografe koji koriste WordPress. com.   Zac & Kaitlin Photography   Iako postoji puno tema koje prikazuju fotografije u mreži ili kružnom prikazu, još jedan dobar način za prikaz fotografija je da upotrebite dobri stari beskonačni skrol i temu koja vam neće ometati prikaz fotografija.  Zac & Kaitlin Photography koristi premium  Portfolio temu za ovaj efekat a rezultati su veoma lepi. Ova tema postavlja portfolio u centar pozornice što olakšava pregled fotografija.   Kada otvorite sajt, videćete klasičan razmeštaj bloga u obrnutom hronološkom redosledu tako da možete da vidite najnovije radove Zaca & Kaitlin. Ako želite da pregledate određenu vrstu fotografije, upotrebite meni da biste se prebacili na stranice sa određenim temama.   Na vrhu stranice nalazi se prelepi logo. Zahvaljujući temi Portfolio, fotografija je u centru pažnje ali ovi mali detalji nas podsećaju šta u stvari pregledamo i čijem radu se divimo.
 
   

Kako da svom WordPress blogu date drugačiji izgled, nova tema

 

 

 

Ovo je članak za ljubitelje slike i kreativne blogere.   Pronašli smo dve divne teme za WordPress koje će vas oduševiti. Full Frame, dizajnirana od strane Graph Paper Pressa, je tema sa jednom kolonom pune širine za prikazivanje divnih fotografija, galerija i video snimaka, od ivice do ivice ekrana.   Ova tema se automatski adaptira na različite veličine ekrana tako da će vaš web sajt izgledati odlično na iPhoneu, iPadu, Androidu i drugim mobilnim uređajima. Full Frame takođe uklanja nepotreban haos i u centar pažnje postavlja vaš sadržaj.   Ova tema nudi opcije za tekst koje vam daju maksimalnu kontrolu nad predstavljanjem naslova postova, a takođe podržava i šest formata za postove. Svaki format posta može dodatno da se podešava da biste na što bolji način mogli da predstavite i vaše slike, galerije i video snimke.   Sledeća odlična tema je Ryu. Ovo je besplatna tema koju je dizajnirao Takashi Irie. Ovo je odlična, jednostavna tema za blogere. Ne samo da nudi odličnu čitkost postovima već takođe možete da prikažete i slike u punoj širini ekrana.   Ryu podržava sledeće formate postova: Standard, Image, Video, Quote, Aside i Gallery. Format za slike je posebno interesantan jer se boja pozadine menja automatski da bi se prilagodila aploudovanoj slici.
 
   

Kako da u WordPressu dodate broj telefona koji možete pozvati klikom

 

 

 

Veliki broj korisnika pretražuje internet sa telefona, pa ćemo u ovom članku opisati jedan trik koji je veoma pogodan za njih.   Puno preduzeća i uslužnih radnji postavljaju broj telefona na web sajt, ali na njih ne možete da kliknete. Bilo bi veoma dobro ako ste pronašli na internetu nešto što vam je potrebno, da jednim klikom i pozovete tamo ispisani broj. Na primer, broj restorana da biste poručili večeru ili rezervisali sto.   U ovom članku opisaćemo vam kako da u WordPressu dodate broj telefona koji korisnici pametnih telefona mogu da pozovu jednim klikom.   Veoma je važno da broj telefona napišete u odgovarajućem formatu. Evo šta je potrebno da uradite:   Ovaj link funkcionisaće na Android i iPhone-u. biće vidljiv i korisnicima desktopa ali klik na njih rezultiraće greškom: 1 <a href="tel://15555551212">Pozovi</a>Sledećim linkom možete da otvorite Skype, i korisnici telefona biće upitani da li žele da otvore Skype ili da pozovu dati broj telefona: 1 <a href="callto://381xxxxxxxx">+1 (381) xxx-xxx </a> <a href="callto://381xxxxxxxx" title="Pozovi"><imgsrc="/images/pozovi. png" alt="Pozovi" /></a>Takođe možete da kreirate linkove sa korisničkim imenom za Skype. 1 
 
   

Kako da vratite vaš web sajt iz rezervne kopije u WordPressu

 

 

 

Ako imate web sajt, možda ćete nekada poželeti da ga prebacite na drugi web server, ili može da se desi da nešto krene naopako i treba da vratite verziju web sajta iz rezervne kopije.   Da biste vratili vaš WordPress web sajt, potrebno je da imate rezervnu kopiju fajlova, baze podataka, FPT client i informaciju za web host logovanje.   Uradite sledeće, da biste vratili WordPress web sajt iz rezervne kopije:   Ulogujte se na web host i kreirajte novu WordPress instalaciju na web sajtu. Aploudujte sve fajlove pomoću FTP clienta u novi WordPress direktorijum, i prepišite sve fajlove u novoj WordPress instalaciji. Sa kontrolnog panela web hosta, otvorite phpMyAdmin Potražite bazu podataka koju koristi nova instalacija WordPressa i importujte staru bazu podataka u novu bazu podataka. Modifikujte wp-config. php tako da možete da koristite nova podešavanja. Ispunite polja sa informacijama koje su potrebne. Ako je potrebno, možete da aploudujete novi, modifikovani wp-config. php na vaš web host.
 
   

Social Media vidžet za WordPress – Izvor spama

 

 

 

Obratite pažnju koje ćete vidžete koristiti na vašem WordPress sajtu.   Istraživači u Sucuri su otkrili da verzija 4. 0 WordPress Social Media Widget-a, poznatog kao social-media-widget, ubacuje spam reklame u sajtove. Preporučljivo je za sve koji koriste ovaj vidžet (preko 900,000 korisnika) da ba uklone ili isključe što je moguće pre.   Istraživači veruju da je ovaj sumnjivi kod, koji je dodao "Pay Day Loan" spam u sajtove koji pokreće plugin, dodat krajem marta kada su programeri izdali verziju 4. 0 u “skladište” pluginova WordPress. org.   Već je primećeno da se plugin koji je izdat u januaru ponaša čudno, ali je ova sumnjiva verzija 4. 0 još čudnija jer čita i izvršava PHP skriptove sa drugih sajtova.   Tada se pojavila verzija 4. 0. 1 plugina koja ne sadrži ovaj sumnjivi kod, međutim na WordPress. org-u ga još uvek nema. Rečeno je da su uklonili vidžet iz “skladišta” i da su poslali update korisnicima vidžeta da bi ih oni uklonili sa svojih sistema.   Njihov savet je da korisnici potraže drugi plugin kojim će zameniti social-media-widget, ali su isto tako obećali da će raditi sa programerima vidžeta da bi se uverili da je sve u redu i da su svi problemi rešeni. Do tada plugin se neće naći na sajtu WordPress. org.
 
   

WordPress Introducing: A Diverse, Free Stock Photo Library

 

 

 

As many site creators know, it’s daunting to find images to represent the message you’re trying to put out into the world — especially if you don’t have the equipment or time to make your own. At WordPress. com, we’re constantly striving to make it as easy as possible to create beautiful websites that represent who you are and what you stand for. We’re excited to announce that we’ve been working hard with Pexels and other diversity-focused image-library partners so that everyone with a WordPress. com or Jetpack-connected site can realize their vision with the right stock photos. To use these images, just head to your Media Library and select Free Photo Librarybefore searching for any image you need. You can also do this from the Add Mediaoption within a post or page: Free images representing a wide range of experiences In January 2018, we collaborated with Pexels to integrate their free stock-image library into WordPress. com. Since then, every user has had access to thousands of free, high-quality images at their fingertips! Knowing how diverse our community is, however, we didn’t stop there. Stock-image libraries have historically struggled to represent all experiences, and often excluded photos of people of color, people with disabilities, or non-binary individuals. Pexels is working to change that, and since partnering with them we’ve helped incorporate diversity-focused libraries to their collection. Ultimately, we believe it’s on us to help find a solution to this problem, and avoid generic stock images that often perpetuate stereotypes. Our first partner in this effort was the Women of Color in Tech Stock Photos library(WoCinTech for short). We were thrilled to work with them, as they were an earlier driver for these efforts. Christina Morillo, one of the project’s co-founders, had this awesome message to share: We started this collection to address the lack of visible representation of women of color engaging in technical tasks in stock images. Our mission was always twofold: Disrupt stock images and further representation of women/non-binary people in technology by making the photos accessible to all creators. We are thrilled to partner with Pexels and WordPress. com to further this mission and help creators like you represent who and what you stand for. Since adding their brilliant photos to Pexels, we’ve seen their stats soar with more than 70,000 downloads and 28 million image views: These statistics show how great the need and desire are for truly representative images online. What started out as a passion project of the WoCinTech group has now reached more than 70,000 people in the span of a month. Since we introduced the free stock image library, WordPress. com users have already downloaded more than 1 million photos. Going forward, we’re thrilled to work with Pexels to bring other diverse image-library partners on board, and to expand the selection of images you can access. We need your help We’re continuing to add more image libraries! This is where we could use your help: Suggest in the comments below image libraries that we should reach out to that will help expand our offerings. If you’re a photoblogger, upload your images to Pexels and immediately have them available for other WordPress users to find. Become a part of future diversity-focused photo challenges on Pexels like this recent one from Pride Month. If you’re a blogger or site owner, make an effort to use more diverse images when sharing content on your site. If your company provides images for customers to use, we recommend integrating with Pexels to give your customers access to a library dedicated to diversity in images. If you run an image library offering diverse images, comment below and we’ll get in touch with you! Happy WordPress-ing!  Photos by Christina Morillo of WOCinTech from Pexels ORIGINAL WORDPRESS 4. X U CELOSTI LINK ZA NARUČIVANJE
 
   

WordPress weekly 1

 

 

 

How to Disable Post oEmbed on Your WordPress Site By Editorial Staff on Dec 10, 2015 08:00 am  WordPress 4. 4 introduced a post oEmbed feature which allows others to embed your WordPress posts into their own site by adding the post URL. In this article, we will show you how to disable post oEmbed on your WordPress site. What is Post oEmbed in… Read More » The post How to Disable Post oEmbed on Your WordPress Site appeared first on WPBeginner. What’s New in WordPress 4. 4 By Editorial Staff on Dec 09, 2015 03:46 am  WordPress 4. 4 was released just a few minutes ago. This will be the last major WordPress release of 2015 and as expected it comes with a new default theme and some other great features. In this article, we will show you what’s new in WordPress… Read More » The post What’s New in WordPress 4. 4 appeared first onWPBeginner. How to Add Content Templates in WordPress Post Editor By Editorial Staff on Dec 11, 2015 08:00 am  Do you find yourself using the same style of content in your articles? Wouldn’t it be nice if you could create content templates and reuse them in your WordPress post editor? In this article, we will show you how to add content templates in WordPress… Read More » The post How to Add Content Templates in WordPress Post Editor appeared first on WPBeginner. WordPress 4. 4 “Clifford” Moral Responsibility of Technologists New Theme: Twenty Sixteen Matt: Moral Responsibility of Technologists WordPress for Android: Version 4. 7
 
   

WordPress weekly 2

 

 

 

How to Show Parent Comment in WordPress Comments By Editorial Staff on Jan 01, 2016 08:00 am WordPress comments allow you to reply to others in a form of nested-replies also known as threaded comments. The problem is that moderation of replies is not very intuitive. Recently one of our readers asked us if there was a way to add parent comments… Read More » The post How to Show Parent Comment in WordPress Comments appeared first on WPBeginner. How to Setup Automatic WordPress Backup with CodeGuard By Editorial Staff on Dec 31, 2015 08:00 am Do you want to create a time machine for your website? Having an automatic cloud backup of your WordPress site is the first step in securing your website because it gives you the option to revert changes should anything go wrong. In this article, we… Read More » The post How to Setup Automatic WordPress Backup with CodeGuard appeared first on WPBeginner. How to Add Beautiful Mobile App Badges in WordPress By Editorial Staff on Dec 30, 2015 08:00 am Do you want to create a mobile apps review blog using WordPress? Mobile app review sites not only help users find apps, but you can also make money out of them by signing up as an affiliate to paid apps. In this article, we will… Read More » The post How to Add Beautiful Mobile App Badges in WordPress appeared first on WPBeginner.
 
   

WordPress weekly 3

 

 

 

WordPress 4. 4. 1 WordPress 4. 4. 1 is now available. This is a security release for all previous versions and we strongly encourage you to update your sites immediately. LINK Thirty-Two My thirty-second birthday has arrived after a whirlwind year, probably my most challenging and rewarding. It went faster than any year I can remember, absolutely flew by. Luckily it was capped at the holidays with a precious few weeks of downtime in Houston. Now I’m back to work in Cape Town and just finished a lovely day of great food, wine, and conversation with colleagues who are here for a meetup starting tomorrow. LINK Three Ways to Refresh Your Website in 2016 The new year is a great time to hit refresh and set new goals. If your website looks and feels a little stale, now is the time to make a change! Here are three quick ways to freshen up your personal or business website: Take Inventory Is your content still accurate? Do you need to update your photos? Are the important links working? Take a step back to think about your site’s purpose and audience.  Have your personal or business goals changed since you launched it? Make a list of what needs to be fixed and set a timeline to get it done.  Take a look at your most popular posts to know what’s working and target those posts and pages first. LINK WordPress for Android 4. 9 Adds Fingerprint Scanner, Improves Media Library WordPress for Android version 4. 9 hit devices today with new support for the fingerprint scanner feature available in Android 6. 0 Marshmallow. LINK New Theme: Canapé Canapé is a bold and refined theme, designed to help you create a beautiful online presence for your restaurant. Integrated with food menus, testimonials, and the Open Table widget, it’s the perfect choice for any food-related business. LINK
 
   

WP REMOTE vam pomaže da rukujete sa više WordPress blogova odjednom

 

 

 

WP REMOTEKada instalirate ovaj dodatak na svaki blog, moćićete da:Trenuntno, ovu uslugu koristi preko 25000 blogova. WP REMOTE
 
   
Strane: 1 2

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272