Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Grafika, Dizajn, Štampa

Ukupno: 431, strana 2 od 22

Color Browser - pretraživač boja za vas

 

 

 

Ova aplikacija nudi lak način za kreiranje i organizovanje vaših omiljenih paleta boja. Setovi boja mogu lako da se pregledaju unutar čistog interfejsa. Editujte ih, reorganizujte ih i kreirajte nove setove boja. Ova aplikacija koristi Adobe-ovu AIR tehnologiju. Ovaj program doneo vam je Levitation Designs, koji trenutno čini samo jedan programer. Kliknite na donji link da biste posetili njegov web sajt, ali imajte na umu da se web sajt još nalazi u fazi konstrukcije. Levitation Design
 
   

Creative Docs .NET: Besplatna aplikacija za kreiranje vektorskih grafika

 

 

 

Da li ste ikada poželeli da kreirate lepe vektorske grafike, ali nemate para za skupe programe kao što je Adobe Illustrator? Možda je Creative Docs . NET ono što vam treba? Ovaj vektorski program ne samo da je besplatan, već poseduje i veoma širok raspon funkcija sa kojima može da konkuriše i komercijalnim proizvodima. Za početak, pogledajte galeriju uzoraka grafika koje možete da kreirate pomoću Creative Docs . NET. Interfejs nije kao kod ostalih programa, tako da će vam trebati malo vremena da uđete u štos, ali se definitivno isplati malo pomučiti se sa njim. Ovo je definitivno jedan od najkompletnijih programa za kreiranje vektorskih grafika koje sam ikada isprobao, a to što je besplatan daje mu veliku prednost u odnosu na konkurenciju. Creative Docs . NET Home stranica
 
   

Cubescape omogućuje lako kreiranje izometrijskih radova

 

 

 

Cubescape, besplatni dizajnerski alat od Man in Blue-a, nudi osvežavajuće jednostavan način za dizajniranje odličnih logoa, interesantnih poruka, ili obično zezanje sa ređanjem blokova različitih boja. Kontrole su super jednostavne i sastoje se od blokova različitih boja koje puštate na mrežu i tako kreirate različite oblike. Kada ste završili kliknite na "Save," i vaš dizajn će se zaključati a vi možete da pogledate animaciju koja prati sve vaše korake dizajniranja. I obavezno pošaljite link ka vašem radu nastavniku likovnog koji vas je šikanirao u osnovnoj školi. Adresa: Cubescape
 
   

Čuvajte vaše slike u RGB formatu

 

 

 

Kada konvetujete vaše RGB slike u CMYK, vi gubite fleksibilnost zato što ciljate na specifične uslove štampanja. Na primer, ako konvertujete u SWOP Coated, vi pretpostavljate da će slika završiti na ofset štamaprskoj mašini koja koristi specifično mastilo, specifičnu vrstu papira i specifičnu boju. Ali ovim ste ograničili sebe pošto će vam možda trebati ista ta slika za neku drugu štamparsku mašinu, ili ćete trebati da je optimizujete za prikaz na Internetu. Najbolje je da vaša slika ostane u RGB režimu boja što je duže moguće - čak sve do vašeg programa za kreiranje razmeštaja. Da, u redu je da postavite RGB slike direktno u Adobe InDesign ili QuarkXPress. Oba ova programa imaju odlične mogućnosti za upravljanje bojama koje mogu da konvertuju slike u CMYK kada štampate ili eksportujete u PDF. U slučaju InDesign-a, rezultati su tipično identični onome što ćete dobiti kada konvertujete sliku u Photoshop-u! Zato uštedite sebi vreme i energiju i sačuvajte originalne slike u RGB režimu što duže možete. Ako je vaš štampar stručnjak za upravljanje bojama i zna da izađe na kraj sa RGB PDF-ovima, onda mu pošaljite PDF/X3 fajlove (koji zadržavaju originalni prostor boja). Ako žele CMYK fajlove, onda se postarajte da konvertujete u CMYK destinaciju kada eksportujete PDF fajlove. Na primer, eksportovanje PDF/X1 fajlova osigurava da će sve vaše boje biti konvertovane u CMYK za vaš štampač. Naravno, dobra je ideja da konvertujete u onaj CMYK koji odgovara vašem poslu štampanja (SWOP, Sheetfed, i tako dalje).
 
   

Da li se isplati nadgradnja na Photoshop CC

 

 

 

Ovo je pitanje na koje je veoma teško dati jednostavan odgovor.   Odluka o nadgradnji na Photoshop CC ne zavisi od toga kako koristite program niti od toga koja je verzija koju trenutno koristite. Ako ste dizajner i svakodnevno koristite Photoshop i želite da nadgradite svaku novu verziju onda postoji šansa da ćete uštedeti novac na ovaj način. Međutim, ako koristite staru verziju Photoshopa i zadovoljni ste funkcijama koje on nudi, nadgradnja koju treba da plaćate svakog meseca i neće vam se mnogo isplatiti.   Većina korisnika pripada sredini između ova dva ekstrema. Adobe se nada da će ih privići kombinacijom smanjene cene i privlačnih novih funkcija. Većina korisnika Photoshopa CS6 neće pronaći puno novih funkcija i Adobe ovim korisnicima nudi veliki popust od skoro £10 mesečno.   Korisnici Photoshopa CS5, CS4 a posebno CS3, videće veliku razliku u samom Photoshopu što će biti veoma veliki izazov da uplate pretplatu. Mogućnost pristupa celom setu Creative Suite proizvoda za relativno nisku cenu će biti veliki izazov za korisnike koji nemaju dovoljno novca da kupe upakovanu nadgradnju.   Ako ste zainteresovani samo za Photoshop, možete da kupite licencu za svega $19. 99 mesečno. To je za prvu godinu smanjeno na $9. 99 mesečno ukoliko imate licencu za CS3 ili noviju verziju.   Ako koristite Photoshop sa svim drugim alatkama Creative Clouda, mesečni iznos pretplate je $49. 99 sa ugovorom od najmanje godinu dana.
 
   

Dajte još snage GIMP-u pomoću više od 40 besplatnih Plug-in-ova

 

 

 

GIMP, besplatni program otvorenog koda za editovanje slika može potpuno sam da uradi jako mnogo modifikacija na slikama, ali njegova proširiva priroda mu omogućuje da se stalno poboljšava i dobija nove funkcije, počev od izvođenja smešnih transformacija pa sve do primene prilagođenih algoritama. Tehnološki blog techZilo je sastavio listu od 40 besplatnih plug-in-ova koji pokrivaju alate koje će većina fotografskih antuzijasta (uklanjanje šuma i crvenih očiju) i web dizajnera (anti-aliasing, "save for web" funkcionalnost) smatrati veoma korisnim. Ovi plug-in-ovi se lako instaliraju na Linux i Mac sistemima, a nekoliko plug-in-ova nudi i prekompajlirane Windows verzije. Ako vam treba pomoć u njihovoj instalaciji, pročitajte zvaničnu dokumentaciju. Adresa: Top 40+ GIMP plugin-ova
 
   

Današnja inspiracija - brza vožnja

 

 

 

Na trkama je uvek sve u pokretu. Grand Prix. Na BoingBoing preporučuju da Kristin bude umetnički direktor u ekipi koja će snimiti animaciju po  noveli JG Bollarda Crash. Posetite galeriju Saatchi. Tamo vas čekaju uhvaćeni momenti trka sa bojama koja stvaraju iluziju da je pokret nastavljen. A, sada slika Kristinina, bez razbijanja zvučnih zidova, bez lomljave: Vidim neke male mrlje na majici.
 
   

Današnja inspiracija - Cesar Moreno

 

 

 

Njegovo stvaralaštvo je veoma bogato, pa zato preporučujemo da posetite njegov sajt, ako su vas ovi slučano izabrani primeri, zainrigirali. Morenov sajt.
 
   

Današnja inspiracija - Gde odlazi naše đubre

 

 

 

Kako nastaje mural? Da li je potreban zid ili je potreban umetnik? Ili je potrebno oboje. Pošaljite nam sliku murala, pozovite nas da slikamo zid pre nego dođu moleri i sve upropaste.
 
   

Današnja inspiracija - kako slikati kita - Džek Nikolson - tajne koje MU se motaju po glavi

 

 

 

Današnja isnspiracija. Kit koji je sada na webu, ali ne može da se vidi. Link. Džek Nikolson. Šta je rekao barmenu? Link. Nekima se svašta mota po glavi. Link. Ona je uvek tu, da nas spasi od loših misli. Link. Gde se vi inspirišete, ili sa kim, ili. . .  
 
   

Današnja inspiracija - Masayoshi Hanawa

 

 

 

Radovi su postavljeni na Tokyocube.   Link ka autoru. Tokyocube na Facebook. Pošaljite nam svoje nove radove.
 
   

Današnja inspiracija - Mona Liza - Igrač - Vojnik

 

 

 

Da li bi Mona Liza bila to što jeste, da je se ovako mrdala? Link. Link. Link.  
 
   

Današnja inspiracija - packman - orke - devojka - smart

 

 

 

Današnja inspiracija za svakoga koji je traži. Link. Upravo se sprema za međugalaktički šoping. Link. Packman je izašao iz kompjutera i sada traži nova uzbuđenja. Dođite kod nas kolima, ali da znate da je prostor za parkiranje ograničen. Šta vas inspiriše?
 
   

Današnja inspiracija - Patike iz kojih ne izlazimo

 

 

 

Patika koji umetnici uzmu pod svoje, ne može da se obuje na noge. Pošaljite nam sliku svoje patike. Ako je objavimo, dobijate besplatnu džepnu knjigu. Link.
 
   

Današnja inspiracija - Philippe Garcia

 

 

 

Odgovor na to pitanje daje Philippe Garcia. Link ka autoru. Da, Francuska.
 
   

Današnja inspiracija - Posteri starih filmova za nove filmove

 

 

 

Evo nekoliko postera. Želja nam je da nam se javite i napravite poster za film koji se već davao u kino dvoranama, na primer: "Titanik", ali da to bude vaše viđenje broda, ljubavi, santi, borbe. Svako rešenje koje objavimo ćemo nagraditi knjigom o digitalnoj fotografiji povašem izboru.
 
   

Današnja inspiracija - siromašni na novčanici od $ 500

 

 

 

Slike dana, u borbi priotiv nemaštine. Svaka priča je deo borbe. Borba je deo priče. Sve što se uradi nije dovoljno, jer svakoga dana ima sve više toga što je ostalo neurađeno.  
 
   

Današnja inspiracija - Staljin - Vendeta - Black Out - Aids

 

 

 

Kako ličnosti prošlosti izgledaju uz proivode sadašnjosti? Na primer, Staljin. Link. Vendeta vas traži. Link. Black-Out: Link. Istražite SIDU da biste je pobedili: Link. Koji su vaši favoriti. Ostale inspiracije na abduzeedo.
 
   

Daunlodujte besplatne profesionalne ikone

 

 

 

Ako vam trebaju ikone profesionalnog izgleda za neke projekte, onda će vam svakako biti interesantan web sajt IconShock. Iconshock je vodeći web sajt za besplatne i komercijalne ikone različitih stilova koje su pogodne za igre, programe, kataloge i sve što vam padne na pamet. Veličine ikona se kreću od 16px do 256px. Najbolji deo vezan za IconShock je izvanredan kvalitet kako besplatnih tako i plaćenih ikona koje će se svideti svima koji žele da njihovi projekti imaju profesionalni izgled. Na ovom web sajtu naći ćete i veliki broj logoa, web šablona i drugih dizajna. Iconshock nudi setove Vista, XP i Mac ikona koje su potpuno kompatibilna sa web i programerskim okruženjima kao što su VisualStudio®, Java™ Swing™, Delphi™, Dreamweaver® i mnoga druga. Pa šta još čekate? Krenite sa daunlodovanjem! Adresa: IconShock
 
   

Daunlodujte besplatno više od 300 poznatih fontova

 

 

 

Da li ste nekada videli neki stvarno lep font na nekom znaku, proizvodu ili web sajtu i poželeli da ga upotrebite u nekom vašem projektu? Ako jeste, onda svakako treba da posetite TypeNow koji potpuno besplatno nudi veliku selekciju poznatih fontova. Svaki od ponuđenih fontova je dizajniran da bude duplikat fontova iz popularnih filmova, muzičkih grupa, igara, televizijskih emisija i tako dalje. Kada smo prvi put otkrili ovaj web sajt nismo mogli da verujemo koliko mnogo poznatih fontova je dostupno. Tu ćete naći 146 televizijskih i filmskiih fontova, 62 muzička fonta, 41 font iz igara i 56 raznih drugih fontova. A za one koji nikada još nisu instalirali fontove evo kratkog uputstva: Kliknite na jedan od fontova na TypeNow web sajtu kako biste daunlodovali ZIP fajl. Ekstrahujte sadržaj fajla. Pritisnite Win taster+R da biste otvorili polje Run. Ukucajte %windir%\fonts, i onda kliknite na OK. Pomerite ekstrahovane fajlove iz Koraka 1, u Fonts direktorijum koji ste otvorili u Koraku 3. Sada je vaš novi poznati font spreman za upotrebu u svim vašim aplikacijama. Međutim, možda ćete trebati da restartujete one vaše aplikacije koje su već otvorene kako bi mogle da učitaju novi font. Sada možete da uživate u stotinama novih fontova koje vam je TypeNow obezbedio! Ako vam treba još neki servis koji nudi gomile besplatnih fontova preporučujem vam da odete na Urban Fonts. Adresa: TypeNow
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272