Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – MS Office

Ukupno: 228, strana 12 od 12

PowerPoint 2003: Kako da dodate okvire štampanim slajdovima

 

 

 

Umesto da crtate privremene ramove pre štampe, a posle ih brišete, Microsoft PowerPoint 2003 pruža mogućnost dodavanja okvira koji vide samo na odštampanim stranama. Postupak je sledeći: Izaberite "File" - "Print". Pri dnu dijalog prozora označite "Frame slides". Izvršite ostala podešavanja ukoliko je potrebno, pod "Print what" izaberite "Handouts" za štampanje više slajdova po strani, a zatim kliknite "OK".
 
   

Preuzmite besplatne šablone dokumenata za Office

 

 

 

Windows sa Office-om 2007 ili Mac sa Office-om 2008: Ukrasite vaše prezentacije, tabele, zaglavlja i vizitke pomoću novog seta besplatnih šablona dokumenata od Microsoft-a. Svi znaju da je standardni izbor šablona u Office-u ograničen, tako da će ova nova selekcija proširiti vaš izbor. Ovi šabloni ne predstavljaju vrhunski dizajn, ali će barem malčice izdvojiti vaše radove od standardnog izgleda koji će krasiti radove vaših kolega, ili vaših konkurenata. Šabloni mogu besplatno da se preuzmu, i rade u Office-u 2007 (a neki rade i u Office-u 2008 za Mac. ) Adresa: Free Office Templates
 
   

Preuzmite ODF Plugin za Microsoft Office pre nego što stigne Service Pack 2

 

 

 

Microsoft Office 2007 Service Pack 2 će zvanično dodati podršku za Open Document Format ODF koji je besplatan i otvoren format fajla za elektronske kancelarijske dokumente. Ovaj format je već implementiran u Open Office i korisnici Microsoft Office-a 2007 koji žele da njihova kopija bude kompatibilna mogu da daunloduju ODF plugin za Microsoft Office na Sun-u. Sun ODF Plugin za Microsoft Office daje korisnicima Microsoft Office-a 2007 sposobnost da učitavaju, snimaju i edituju odf fajlove. Plugin je takođe kompatibilan sa prethodnim verzijama Microsoft Office-a uključujući Office XP, Office 2003 i Office 2000. Plugin se integriše u Save i Load okvire za dijalog i preveden je na nekoliko jezika uključujući engleski, nemački, francuski, španski i još nekoliko drugih.
 
   

SensibleUnits vam omogućava da vizualizujete dimenzije

 

 

 

Bez obzira da li tražite apartman ili kuću, planirate renoviranje, ili samo čitate vesti, neke veličine je veoma teško vizualizovati. Web program SensibleUnits konvertuje apstraktne brojeve u primere iz stvarnog sveta. Na primer, u 1 hektar može da stane 7 fudbalskih igrališta, a 150 kilograma je teško oko 9 CRT monitora. Zapamtite ovaj servis jer će vam sigurno zatrebati još mnogo puta. Adresa: SensibleUnits
 
   

Šta da radite ako je Recently Used File lista zasivljena u Office-u 2003

 

 

 

Evo scenarija: Želite da upotrebite Recently Used File listu u vašoj Microsoft Office aplikaciji, ali kada hoćete da aktivirate ovu opciju u Options-u, ona je zasivljena. Evo rešenja: 1. Zatvorite sve Microsoft Office aplikacije. 2. Pristupite Run okviru za dijalog tako što ćete pritisnuti Windows taster+R. 3. Unesite regedit i kliknite na OK. Otvoriće se Registry Editor. 4. U levom panelu, pronađite i raširite HKEY_CURRENT_USER. 5. Trebaćete da pronađete SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\ CURRENTVERSION\POLICIES\EXPLORER. 6. U desnom panelu, kliknite desnim tasterom miša na NoRecentDocsHistory i izaberite Delete. 7. Kliknite na Yes kada od vas bude traženo da potvrdite akciju. 8. Zatvorite Registry Editor. 9. Otvorite vašu Microsoft Office aplikaciju. 10. Idite u meni, kliknite Tools i selektujte Options. 11. Selektujte General karticu. 12. Potvrdite opciju Recently used file list i upotrebite padajuću listu da biste izabrali željeni broj unosa. 13. Kliknite na dugme OK. Sada imate funkcionalnu Recently Used File listu kada izaberete File iz linije menija.
 
   

Ubrzajte pretrage u Outlook-u

 

 

 

Pretraživanje u Outlooku je kao noćna mora – noćna mora u kojoj pokušavate da trčite ali nigde ne stižete. Kao što je jedna žrtva rekla “kad god pokušam da pretražim poruke u Outlooku, pojavi se jezivi peščani sat, i gledam ga nekoliko minuta svaki put – u stvari ako program ne blokira. U čemu je poenta posedovanja funkcije za pretraživanje kada joj treba toliko vremena da nešto pronađe? Iako Outlook donosi nove funkcije sa svim ažuriranjima Office paketa, njegova spora mašina za pretraživanje se nije promenila od kada je nastala. Outlook i dalje fizički skenira svaku poruku kada pretražuje. To je u redu ako imate nekoliko desetina poruka u Inboxu. Ali ne šalimo se: ako imate, kao većina ljudi, više od hiljadu poruka u Outlook direktorijumu vaša pretraga će biti beskonačna. Evo nekoliko ideja za ubrzanje pretrage: 1. Rasporedite poruke u poddirektorijume Kada kreirate poddirektorijume (puno njih) i rasporedite u njih sve poruke iz vašeg Inboxa, izbeći ćete globalna pretraživanja usmeravajući pretragu na pojedinačne poddirektorijume. Smanjivanjem broja poruka koje Outlook treba da pretražuje pretraga će se dramatično ubrzati. 2. Instalirajte indekser poruka Mašine za pretraživanje kao što su Yahoo i Google ne pretražuju svaku stranicu na webu svaki put kada unesete termin pretrage; ako bi to radili čekali biste celu večnost na rezultate. Umesto toga, ovi servisi stalno skeniraju milione web stranica i kreiraju ogroman indeks njihovog sadržaja. Kada izvršite pretraživanje na Google-u ili Yahoo-u rezultate dobijate brzo iz indeksa. Email indekseri koriste isti princip za ubrzavanje vaših pretrage. Preporučili bismo vam Lookout, plug-in koji instalira sopstveno polje za pretraživanje u Outlook korisnički interfejs. Prvi put kada pokrenete Lookout, program indeksira sve email poruke. Ovaj proces može trajati nekoliko minuta, u zavisnosti od toga koliko imate poruka. Kada je indeksiranje završeno, samo ukucajte termin pretrage i vaši rezultati će se pojaviti skoro odmah. Možete da podesite Lookout da indeksira nove poruke u pozadini tako da nikada više ne morate da prolazite kroz početni proces indeksiranja.
 
   

Upotrebite CharMap za dodavanje specijalnih karaktera u dokumente

 

 

 

Character Map je alatka koju koristi jako mali broj korisnika, mada ona može da vam bude od velike pomoći ako kucate puno teksta na poslu ili kod kuće. Character Map, ili CharMap, vam omogućuje da unesete simbole i druge egzotične karaktere koji nisu dostupni preko tastature. Da biste upotrebili Character Map: Idite na Start/Run i ukucajte ‘CharMap’ Zatim izaberite font koji želite da upotrebite (Wingdings je moj omiljeni), selektujte karakter koji želite da upotrebite, a onda pritisnite ‘Copy’ Zatim se prebacite na dokument i postavite kursor na mesto na koje želite da ubacite specijalni karakter i pejstujte ga (Ctrl+V). Zapamtite da ako želite da se karakter korektno prikaže, moraćete da mu dodelite font koji ste izabrali u Character Map-u.
 
   

Velika lista besplatnih Microsoftovih programa za Windows - 1. deo

 

 

 

Microsoft ima preko 150 besplatnih Windows i Office programa koji su dostupni za daunlodovanje. Ali često ih je jako teško pronaći. Zato ćemo vam u ovoj seriji članaka dati listu ovih besplatnih Microsoft programa od kojih će svi imati koristi. Dobri besplatni programi koje možete da pronađete za Windows XP su: - Alt-Tab Replacement - pored ikonice prozora programa na koji se prebacujete videćete prikaz stranice. Adresa: TaskswitchPowertoySetup. exe - Calculator Plus - izvršava mnoge vrste konverzija. Adresa: Calculator Plus - ConferenceXP - omogućava da vidite i čujete druge u virtuelnom kolaborativnom prostoru, koji se zove sastajalište. Adresa: ConferenceXP - Feeds Plus - Dodatak Internet Explorera 7 za RSS obaveštenja. Adresa: Feeds Plus - FolderShare - čuva važne fajlove da vam budu pri ruci - bilo gde. Sve promene na fajlu se automatski sinhronizovuju između povezanih računara tako da ćete uvek pristupiti najnovijoj verziji fajla. Adresa: FolderShare - GroupBar - desktop alatka koja nudi poboljšane mogućnosti upravljanja prozorima. Pomoću jednostavnih operacija prevlačenja i otpuštanja prozora unutar linije, korisnici mogu da kreiraju jednostavne, međusobne veze koje im omogućavaju da primene određene funkcije razmeštanja prozora na višem nivou, i to na više prozora odjednom. Adresa: GroupBar - MapCruncher - konvertuje postojeće mape u onlajn format koji može jednostavno da se upotrebi kao Virtual Earth. PDF i rasterizovane mape mogu da se konvertuju jednostavnim klikom na odgovarajuće oznake na mapi korisnika. Adresa: MapCruncher - My Font Tool - konvertuje vaš rukopis u TrueType font, tako da se ukucani tekst pojavi kao da je pisan rukom. Adresa: My Font Tool - Open Command Window Here - dodaje opciju Open Command Window Here u kontekstni meni direktorijuma fajl sistema, dajući vam brz način da otvorite komandni prozor. Adresa: Open Command Window Here - Power Calculator - generiše grafikone, procenjuje funkcije i izvršava mnoge konverzije. Adresa: Power Calculator - Snip IT - možete da pošaljete emailom izabrani tekst unutar Internet Explorera. Adresa: Snip IT - Taskbar Magnifier - uveličava deo ekrana na kojem se nalazi taskbar. Adresa: Taskbar Magnifier - Tweak UI - daje vam pristup podešavanjima sistema koja nisu izložena u standardnom korisničkom interfejsu, uključujući podešavanja miša, podešavanja Explorera, podešavanja taskbara i tako dalje Adresa: Tweak UI - USB Flash Drive Manager - pravi rezervne kopije i vraća fajlove na/sa USB Flash Drive uređaj. Adresa: USB Flash Drive Manager - Virtual Desktop Manager - upravlja sa maksimalno četiri desktopa iz Windows taskbara. Adresa: Virtual Desktop Manager - Virtual Machine - Microsoft-ova Java Virtuelna Mašina za Internet Explorer, koja vam omogućava da prikažete java aplete na web stranicama. Adresa: Virtual Machine - Webcam Timershot - Snima slike u specifikovanim intervalima sa Web kamere. Adresa: Webcam Timershot - Windows Live Writer - alatka za blogovanje. Adresa: Windows Live Writer - XML Notepad 2007 - obezbeđuje pretraživanje i editovanje XML dokumenata. Adresa: XML Notepad - XML Paper Specification Essentials Pack - omogućava vam da prikažete, kreirate i indeksirate XPS dokumente. Adresa: XML Paper - ZoomIt - uveličava ekran i sadrži alatku za označavanje za tehničke prezentacije koje uključuju demonstracije programa. Adresa: ZoomIt
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272