Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

Cloud

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Geografija

Geologija

GOOGLE

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Raspberry PI

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL Server

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – MS Office

Ukupno: 228, strana 6 od 12

KAKO DA otvorite dokumente u ranijim verzijama Word-a

 

 

 

Ovaj članak opisuje kako da otvorite Microsoft Word 2002 ili Word 2000 dokument u ranijoj verziji Word-a za Windows ili u ranijoj verziji Word-a za Macintosh. Napomena: Word 2002 i Word 2000 dokumenti otvaraju se direktno u Microsoft Wordu 97 za Windows i Microsoft Wordu 98 Macintosh Edition. Windows Najbolji način da otvorite Word 2002 ili Word 2000 dokument u ranijoj verziji Worda za Windows je da instalirate Word 97-2000 Import Converter. Napomena: Word 2002 i Word 2000 nemaju konvertor importovanja za Word 2. 0 za Windows ili raniji. Macintosh Najbolji način da otvorite Word 2002 i Word 2000 dokument u ranijoj verziji Worda za Macintosh je da upotrebite Word 97-98-2000 Import Converter. Ostali metodi za konverziju Ako koristite Word 2002 i Word 2000 i treba da pošaljete dokument nekome ko koristi raniju verziju Worda i ko nema Word 97-2000 Import Converter, upotrebite jedan od sledećih metoda koji odgovara situaciji: Metod 1: Snimite dokument kao Word 6. 0/95 Napomena: Ako želite da otvorite Word 2002 i Word 2000 dokument u Wordu 2. x za Windows upotrebite metod 2 ili 3. U Word 2002 i Word 2000 pratite sledeće korake da biste snimili dokument pomoću Micorosoft 6. 0/95 konvertora: Otvorite dokument u Word 2002 i Word 2000. U File meniju kliknite na Save As. U Save as Type polju, kliknite na Word 6. 0/95 a zatim kliknite na Save. Napomena: Možda ćete želeti da ukucate drugačije ime fajla za Word 6. 0/95 dokument pre nego što kliknete na Save. Metod 2: Snimite dokument kao Rich Text Format (RTF) U Word 2002 i Word 2000 pratite sledeće korake da biste snimili dokument u Rich Text Formatu: Otvorite dokument u Word 2002 i Word 2000. U File meniju kliknite na Save As. U Save as Type polju, kliknite na Rich Text Format a zatim kliknite na Save. Napomena: Možda ćete želeti da ukucate drugačije ime fajla za RTF dokument pre nego što kliknete na Save. Metod 3: Snimite dokument kao Word 2. x for Windows U Word 2002 i Word 2000 pratite sledeće korake da biste snimili dokument u Word 2. x for Windows: Otvorite dokument u Word 2002 i Word 2000. U File meniju kliknite na Save As. U Save as Type polju, kliknite na Word 2. x for Windows a zatim kliknite na Save.
 
   

KAKO DA otvorite i kreirate Word 2007 fajlove u ranijim verzijama Word-a

 

 

 

Novi format fajla Office 2007 omogućava smanjenu veličinu fajla, poboljšanu  pouzdanost i veću integraciju između Office programa. Takođe je  potrebno napomenuti da Word 2007 nije kompatibilan sa ranijim verzijama Word-a.   Kako da rešite ovaj problem? Rešenje je jednostavno. Pomoću Microsoft Office  Compatibility Pack-a možete da otvorite, snimite i kreirate Office 2007  dokumente u ranijim verzijama Office-a. Adresa: Microsft Office Compatibility Pack
 
   

KAKO DA otvorite web stranice iz Excel-a

 

 

 

Korisnici Excel-a obično su primorani da importuju podatke  iz nekoliko izvora. Web stranice su postale uobičajena platforma za  predstavljanje podataka. U ovom članku objasnićemo vam kako da povežete Excel sa web  stranicom koja sadrži tabele tako da možete iz njih da ekstrahujete tabelarne  podatke.   Da biste importovali podatke u Excel, kliknite na meni  Data > Import External Data > New Web Query.   Unesite URL u liniju adrese a zatim kliknite na Go da  biste prikazali stranicu u prozoru.   Kliknite na strelicu pored tabele koju želite da  importujete a zatim kliknite na dugme Import.   Unesite radni list u koji želite da importujete podatke i  kliknite na OK. Sada će se podaci iz  tabele sa web stranice pojaviti u tabeli u Excelu. Ako je potrebno  da sinhronizujete podatke sa sadržajima stranice, samo kliknite na Data >  Refresh Data. To je sve.
 
   

KAKO DA ovladate Excelovom IF funkcijom

 

 

 

Eksperti za tabelarne formule na Productivity Portfolio blogu nude detaljan prikaz Excel-ove veoma korisne i moćne IF funkcije. IF funkcija se najbolje može objasniti pomoću sledeće formule: =IF(A1>90, "A", "Less than an A") menja sadržaj ćelije tako da bude jednak sa A ako je vrednost A1 veća od 90, ili manji od A ako je vrednost A1 manja od 90.   Ovako formulisana IF funkcija radi u svim modernim programima za tabele, ne samo u Excelu - uključujući i Google Spreadsheets. Ako niste koristili funkciju IF, pročitajte uputstvo sa primerom tabele koje možete da daunlodujete i sami isprobate. Uputstvo za korišćenje Excel IF funkcije.
 
   

KAKO DA pejstujete širine kolona u Excel-u

 

 

 

Ako želite da upotrebite istu širinu kolone u tabeli Excela,  kao što je tabeli iz koje prenosite podatke, možete to da uradite veoma  jednostavno. Da biste kopirali i pejstovali ćelije koristite prečicu  Ctrl+C i Ctrl+V. Ali na taj način nećete pejtovati i širinu kolone tako da ona  odgovara širini podataka. Evo šta je potrebno da uradite:  Upotrebite normalnu opciju Paste da biste pejtovali  podatke u ćeliju.   Kliknite desnim tasterom miša na nove podatke koje ste  pejtovali.   Kliknite na komandu Paste Special u meniju Edit i  izaberite radio dugme Column Widths.
 
   

KAKO DA pišete matematičke formule u Wordu

 

 

 

Ako želite da kucate neke matematičke izraze u Wordu verovatno  će vam biti potrebni koreni, stepeni, razlomci i tako dalje. Evo kako možete da  ubacite matematičke formule u Word: 1. Otvorite Microsoft Word i kliknite na Insert > Object.   Otvoriće se okvir za dijalog Object, gde treba da izaberete Microsoft Equation  3. 0. 2. Ako ga nemate instaliranog, Office će tražiti da ubacite instalacioni CD  Microsoft Officea. Ako sve uspešno prođe pred vama će se pojaviti linija sa  alatkama gde možete da birate šta god želite da pišete (korene, razlomke, stepene  i druge znakove). Ako malo eksperimentišete možete da napravite svakakve  zadatke.
 
   

KAKO DA poboljšate Outlook

 

 

 

Outlook dodatak  Sender's Time Zone olakšava rad i upravljanje kada imate više primaoca u više  vremenskih zona. Ne treba više da računate vremensku razliku. Jednom  instaliran, dodatak postavlja mali prikaz na svaki prozor za poruku sa  vremenskom zonom pošiljaoca, brojem proteklih sati kao i vremenom kada je  poruka poslata. Ovo je jedan od onih dodataka koji su toliko korisni da se  verovatno pitate zašto nije odmah ubačen u Outlook. Sender's Time  Zone je besplatan za daunlodovanje i dostupna je verzija samo za Windows  računare. Zahteva Microsoft Outlook. Adresa: Sender's Time  Zone
 
   

KAKO DA podesite prečice u Word-u 2007

 

 

 

Kao što već znate prečice na tastaturi su način uštede  vremena dok radite. Pomoću prečica možete da izvršite komande bez potrebe da ih  tražite u menijima i okvirima za dijalog. Postoje kombinacije tastera koje lako pamtite, ali postoje i  one koje ne možete da zapamtite. U Word-u 2007 možete lako da prilagodite  prečice. Uradite sledeće:  Kliknite na dugme Office i izaberite Word Options a zatim  kliknite na Customize.   Na dnu prozora, pored Keyboard Shortcuts kliknite na  dugme Customize.   Potražite polje Customize Keyboard, selektujte komandu za  koju biste želeli da modifikujete prečicu. Počnite tako što ćete izabrati  kategoriju. Sa desne strane prozora pojaviće se komande za svaku kategoriju.   Kada izaberete komandu prikazaće se njen kratak opis na dnu okvira za dijalog.   U polju Current keys će se pojaviti aktuelna prečica za komandu koju ste  izabrali.   Kliknite unutar polja Press new shortcut key.   Pritisnite prečicu na tastaturi koju biste želeli da  koristite. Treba da uključite tastere Ctrl, Shift ili Ctrl+Shift.   U slučaju da prečica već postoji dobićete obaveštenje.   Ponovo dodelite prečicu.   Izaberite da li biste želeli da snimite prečicu u Normal  Template (za sve dokumente) ili samo za aktuelni dokument.   Kliknite na Assign kada završite podešavanje.   Kliknite na Close. To je sve. Nove prečice su dodeljene.
 
   

KAKO DA podesite standardni font u Wordu

 

 

 

Standardni font za Word je definisan u Normal stilu globalnog šablona. Word koristi Normal. dot šablon ako ne specifikujete drugi šablon. Kako da promenite stil standardnog fonta? Da biste promenili stil standardnog fonta u Wordu uradite sledeće: Ako nemate otvoren dokument, kreirajte novi dokument koji je zasnovan na Normal šablonu. Da biste to uradili kliknite na New u File meniju a zatim kliknite na New Document u task panelu. U Format meniju kliknite na Font. Selektujte font, veličinu slova i bilo koje druge karakteristike koje želite. Kliknite na Default. Kliknite na Yes kada primite sledeću poruku: Do you want to change the default font to font name? Ova promena će uticati na sve nove dokumente koji su zasnovani na NORMAL šablonu. Držite pritisnut taster Shift i u File meniju kliknite na Save All. Napomena: Ako vas Word upozori da snimite novi prazan dokument, kliknite na Cancel. Word vas neće upozoriti da snimite promene u Normal šablonu osim ako nije selektovana Prompt to save Normal template opcija na Save kartici. Da biste pronašli ovu opciju kliknite na Options u Tools meniju. Kako da promenite stil standardnog fonta u Wordu 2007 Da biste promenili stil standardnog fonta u Wordu 2007 uradite sledeće: Ako nemate otvoren dokument, kreirajte novi dokument koji je zasnovan na Normal šablonu. Da biste to uradili kliknite na Microsoft Office Button, kliknite na New u New Document task panelu, kliknite na Blank Document a zatim kliknite na Create. U Font meniju kliknite na Fonts. Selektujte font, veličinu slova i bilo koje druge karakteristike koje želite u Fonts okviru za dijalog. Kliknite na Default. Kliknite na Yes kada primite sledeću poruku: Do you want to change the default font to font name? Ova promena će uticati na sve nove dokumente koji su zasnovani na NORMAL šablonu. Kliknite na OK. Kliknite na Microsoft Office Button a zatim kliknite na Word Options. Na Customize kartici selektujte opciju Commands Not in the Ribbon a zatim selektujte Save All. Kliknite na Add, kliknite na OK a zatim kliknite na Save All u Quick Access liniji sa alatkama. Napomena: Ako vas Word upozori da snimite novi prazan dokument, kliknite na Cancel. Ako želite da vas Word upozori da snimite promene u Normal šablonu uradite sledeće: Kliknite na Microsoft Office dugme a zatim selektujte Word Options. Na Advanced kartici selektujte Prompt before saving Normal template polje za potvrđivanje u Save grupi.
 
   

KAKO DA podesite tekst da obilazi oko slike u Word-u 2007

 

 

 

Nakon što ste ubacili sliku u Word dokument, vi možete da podesite tekst tako da obilazi oko slike. Da biste to uradili: 1. Selektujte sliku koju ste ubacili. 2. Kliknite na Format, selektujte Picture. 3. U Format Picture okviru za dijalog, izaberite Layout karticu. 4. Selektujte željeni Wrapping Style (stil obilaženja). 5. Selektujte željeni Horizontal alignment (horizontalno poravnanje). 6. Kliknite na Advanced ako vam je potrebno još opcija. Ovde možete da podesite poziciju slike (Picture Position) i parametre obilaženja teksta (Text Wrapping). 7. Kliknite OK.
 
   

KAKO DA pokrenete Microsoft Word u Safe režimu

 

 

 

Ponekad je preporučljivo da Microsoft Word pokrenete u Safe  režimu iz bezbednosnih razloga ili jednostavno zato što je mnogo brži. Da biste Word pokrenuli u Safe režimu treba da uradite  sledeće:   Kliknite na Start.   Kliknite na Run.   U polje Open unesite winword /safe.   Kliknite na OK ili pritisnite Enter.   Word će se otvoriti u Safe režimu i u liniji naslova  nalaziće se reči (Safe Mode).
 
   

KAKO DA pokrenete OpenOffice.org 3.0 u pretraživaču pomoću Ulteo-a

 

 

 

Želite li da isprobate OpenOffice. org 3. 0 ali ne želite da  daunlodujete instalaciju od 142 MB samo da biste videli da li vam se dopada?  Nema problema. Možete da ga pokrenete u web pretraživaču zahvaljujući Ulteo-u. Ulteo ima interesantan pristup onlajn desktopu i kancelarijskim paketima. Za  razliku od drugih onlajn desktopa koji nude prostor za skladištenje i nekoliko  jednostavnih programa zasnovanih na pretraživaču, Ulteo nudi pristup virtuelnom  Linux zasnovanom operativnom sistemu zajedno sa desktopom i svim Linux  programima, uključujući i OpenOffice. org. Sa druge strane, Ulteo se oslanja na Java-u, potrebno je  malo pričekati dok se otvori i ima freemium mode. Besplatno ćete dobiti za  skladištenje prostor od 1 GB, ali su sesije ograničene na 25 minuta. Ako vam je  potrebno više prostora ili više vremena po sesiji, potrebno je da se  registrujete i platite određenu sumu. Mislim da je ovo odličan način da isprobate OpenOffice. org  3. 0 pre nego što ga daunlodujete a pored toga možete i da snimite dokumente na  bilo kom računaru pomoću web pretraživača.
 
   

KAKO DA poništite blokirani zahtev za štampanje

 

 

 

Kada pokušate da odštampate nešto i ništa se ne dešava duže  vreme, onda probajte ovaj trik.   Otvorite My Computer i otvorite C:\windows\system32\printers.   Izbrišite sve u ovom direktorijumu. To su poslovi koji su  poslati na štampanje i koji su blokirali vaš štampač.   Restartujte računar i ponovo pokrenite štampanje.
 
   

KAKO DA pošaljete faks u Windows XP-u

 

 

 

Kako poslati faks stranicu (coversheet) koristeći faks servise u Windows XP-u. Da biste poslali faks kroz (from in) Windows XP, morate prvo da omogućite i konfigurišete faks servise. Kako startovati čarobnjaka za slanje faksa Da biste startovali čarobnjaka za slanje faksa, koristite jedan od sledećih metoda: U faks konzoli:1. Kliknite na Start (Start), pokažite mišem na Svi Programi (All Programs), zatim na Pribor (Accessories), zatim na Komunikacije (Communications), zatim na Fax, a potom kliknite na Fax Console. 2. U Faks konzoli, kliknite na New Fax ili kliknite na Send a Fax na File meniju. U dijalog prozoru za štampače:1. Pokrenite program koji želite. Na primer, pokrenite Microsoft Word 2002. 2. Na Datoteka (File) meniju, kliknite na Štampaj (Print). 3. U dijalog prozoru za štampače (Print), kliknite na Faks (Fax) u prozoru za ime (Name), a zatim kliknite „U redu“ OK. U Kontrolnoj tabli:1. Kliknite na Start (Start), a zatim na Kontrolnu tablu (Control Panel). 2. U Kontrolnoj tabli, kliknite na Štampači i ostali hardver (Printers and Other Hardware) u okviru prozora Izaberite kategoriju (Pick a category). 3. U delu „ili odaberite ikonu kontrolne table“ (or pick a Control Panel icon), kliknite na Štampači i faksovi (Printers and Faxes). 4. U prozoru Zadaci štampača (Printer Tasks), kliknite na Pošalji faks (Send a fax). Kako kreirati i poslati faks 1. U dijalog prozoru Welcome to the Send Fax Wizard, kliknite Dalje (Next). 2. U dijalog prozoru Recipient Information, unesite ime primaoca u polje To, unesite broj faksa primaoca u polje Fax number, ili koristite Address Book da biste izabrali ime primaoca, zatim kliknite na Dalje (Next). NapomenaAko želite da pošaljete faks više nego jednom primaocu, unesite informacije o primaocu u odgovarajuća polja, a zatim kliknite na Add. Primaoc se premesti u donje polje a polja za unos podataka osaju prazna kako biste uneli podatke novog primaoca. Kada završite sa dodavanjem primaoca, kliknite na Dalje (Next). 3. U dijalog prozoru Preparing the Cover Page, kliknite na uzorak koji želite da koristite u polju Cover page template. 4. Ako želite da promenite informacije o pošiljaocu sa ove stranice, kliknite naSender Information. 5. Unesite naslov kojim želite da naslovite prvu stranu faksa u polje Subject line, a zatim unesite napomenu u polju Note ako želite da faks sadrži napomenu. 6. Kliknite Dalje (Next). 7. U dijalog prozoru Schedule, izaberite vreme kada želite da pošaljete faks, na primer, kliknite Now. 8. U polju What is the fax priority, izaberite prioritet koji želite (faks sa višim prioritetom će biti prvi poslat u odnosu na faks koji je isplaniran za isto vreme ali sa nižim prioritetom), a zatim kliknite na Dalje (Next). 9. U dijalog prozoru Completing the Send Fax Wizard, potvrdite opcije koje ste izabrali, a zatim kliknite na Završi (Finish). Kako pratiti status faksa Status faksa možete pratiti u Faks konzoli. Da biste ovo uradili:1. Kliknite na Start (Start), pokažite mišem na Svi programi (All Programs), zatim na Pribor (Accessories), zatim na Komunikacije (Communications), zatim na Fax, a onda kliknite na Fax Console. 2. U levom delu prozora, kliknite da proširite Fax (ako već nije proširen). U sledećoj listi su opisane fascikle u okviru Faks konzole:• Fascikla Incoming sadrži faksove koji se trenutno primaju. • Fascikla Inbox sadrži faksove koji su primljeni. • Fascikla Outbox sadrži faksove koji su planirani za slanje. • Fascikla Sent Items sadrži faksove koji su uspešno poslati. 3. U levom delu prozora, kliknite na željenu fasciklu. 4. U desnom delu prozora, kliknite desnim tasterom miša na faks koji želite, a zatim na Properties. 5. On the General tab, view the Status line. When you are finished, click Close. Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

KAKO DA pošaljete Word dokument kao email u Wordu

 

 

 

U ovom članku objasniću vam kako da pošaljete dokument kao email direktno iz Microsoft Worda. Da biste to uradili evo šta treba da uradite: Ako koristite Microsoft Word 2002 ili Microsoft Office Word 2003, u File meniju izaberite komandu Send To a zatim kliknite na Mail Recipient da biste poslali dokument kao tekst poruke. Alternativno, izaberite Mail Recipient (as Attachment) da biste poslali dokument kao prikačeni fajl sa porukom. Ako koristite Microsoft Office Word 2007, kliknite na Microsoft Office dugme, selektujte Send a zatim kliknite na E-mail. Napomena: Ako Send To ili Send komanda nije dostupna u File meniju, treba da instalirate Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Express ili Messaging Application Programming Interface (MAPI) – odgovarajući email program drugih proizvođača. Ako se pojavi okvir za dijalog Choose Profile, selektujte Default Outlook Profile ili drugi validni profil koji imate kreiran a zatim kliknite na OK. Word dodaje email zaglavlje u dokument. Ukucajte ime primaoca emaila u To liniju, ili selektujte email ime iz adresara (Address Book). Ukucajte subjekat za email u Subject liniju. Kliknite na Send a Copy ako želite da pošaljete dokument kao tekst emaila. Alternativno, kliknite na Send ako želite da pošaljete dokument kao prikačeni fajl. Instalirajte email program Dva najuobičajenija Microsoft email programa su Microsoft Outlook i Microsoft Outlook Express, i oba podržavaju upotrebu Send To komande u Wordu. Ovaj odeljak opisuje instalaciju Microsoft Outlook-a. Instaliranje Outlook-a Da biste instalirali Microsoft Outlook, pratite sledeće korake: Izađite iz svih Office programa. Uradite jednu od sledećih stvari: U Microsoft Windows 98, Microsoft Windows Millennium Edition (Me), Microsoft Windows NT 4. 0 ili Microsoft Windows 2000, kliknite na Start – Settings - Control Panel. U Microsoft Windows XP, Kliknite na Start a zatim kliknite na Control Panel. Dvostruko kliknite na Add/Remove Programs. Uradite jednu od sledećih stvari: U Windows 98, Windows Me, ili Windows NT 4. 0: Na Install/Uninstall kartici kliknite na Microsoft Office XP u listi instaliranih programa a zatim kliknite na Add/Remove. U Windows 2000 ili Windows XP: U Currently installed components listi kliknite na Microsoft Office XP a zatim kliknite na Change. U Microsoft Office XP Setup okviru za dijalog kliknite na Add or Remove Features a zatim kliknite na Next. Kliknite na ikonicu za Microsoft Outlook for Windows a zatim u meniju koji će se pojaviti kliknite na Run from My Computer. Kliknite na Update.
 
   

KAKO DA potražite sve akronime u Word dokumentima

 

 

 

Ako želite da  potražite sve akronime u Word dokumentima, to možete da uradite veoma  jednostavno. Evo kako da  upotrebite Word (2007) da biste potražili i označili samo akronime u dokumentu:  U Word-u otvorite prozor Find tako što ćete pritisnuti  Ctrl+F.   Potvrdite opciju Use Wildcards.   U polje Find What unesite sledeću frazu:  <[A-Z]{2,}>  Kliknite na Reading Highlight a zatim na Highlight All. Svi akronimi u dokumentu biće označeni.
 
   

KAKO DA povećate broj meseca prikazanih u To-Do Bar-u Outlook-a 2007

 

 

 

Po standardnom podešavanju,  Outlook-ov To-Do Bar prikazuje kalendar samo za tekući mesec. To je veoma  korisno mada je ponekad potrebno da vidite i neke druge mesece. U tom slučaju vi možete da konfigurišete To-Do Bar tako da  prikazuje više meseci kako biste imali uvid u sledećih nekoliko meseci.   Otvorite Outlook.   U liniji menija izaberite View > To-Do Bar >  Options.   Ispod polja za potvrđivanje Show Date Navigator  upotrebite tekstualno polje i unesite broj meseca koje želite da prikažete u  To-Do Bar-u.   Kliknite na OK.
 
   

KAKO DA povećate broj nivoa komande Undo u Excel-u 2003

 

 

 

Radite na nekom većem projektu i nakon nekog vremena  shvatite da ste nešto loše uradili. Ne treba da radite ponovo, jednostavno izaberite  komandu Undo u meniju Edit. Međutim, broj nivoa poništenja je ograničen i možda nećete  doći do tačke do koje ste želeli da se vratite. Evo kako možete da povećate  broj nivoa komande Undo u Excelu 2003:   Zatvorite Excel.       Kliknite na Start a zatim na Run i u polje open ukucajte  REGEDIT.   Otvoriće se Registry Editor. Pronađite sledeći ključ:     HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11. 0\Excel\Options.   Kliknite desnim tasterom miša u panelu sa desne strane i izaberite New,  DWORD Value.   Novom unosu dajte ime UndoHistory i pritisnite Enter da  biste primenili ovo ime.   Promenite vrednosti u Edit DWORD Value okviru za dijalog.   U polje Base group izaberite dugme Decimal.   U tekstualnom polju Value Data, unesite broj Undo nivoa  koje želite (0 do 100).   Kliknite na OK i zatvorite Registry Editor.
 
   

KAKO DA povratite sadržaj bilo kog fajla pomoću Recover Text from Any File konvertora u Wordu

 

 

 

Ovaj članak govori o Recover Text from Any File konvertoru u Microsoft Wordu i kako da ga upotrebite da biste povratili oštećene dokumente. Šta je Recover Text from Any File konvertor? Recover Text from Any File konvertor vam omogućava da ekstrahujete tekst iz bilo kog fajla. Fajl ne mora da bude Word dokument. Šta ćete izgubiti ako upotrebite Recover Text from Any File konvertor? Recover Text from Any File konvertor ima svoja ograničenja. Izgubićete formatiranje dokumenta zajedno sa svim ostalim sadržajima koji nisu formatirani kao tekst. Grafike, polja, nacrtani objekti i tako dalje neće biti konvertovani. Međutim, zaglavlja, fusnote, i tekstualna polja će biti spaseni kao jednostavan tekst. Vaš dokument je oštećen: Kako možete da vratite informacije? Napomena: Kada promenite selekciju u Files of type polju u Recover Text from Any File, Word zadržava ovo podešavanje i koristi ga sledeći put kada otvorite dokument. Da biste izbegli da se to desi, resetujte polje Files of type na Word Document (. doc) nakon što ste završili povraćaj oštećenog dokumenta. Kako da otvorite Word dokument Da biste upotrebili Recover Text from Any File konvertor sa Word dokumentom pratite sledeće korake: U Microsoft Office Wordu 2007, kliknite na dugme Microsoft Office a zatim kliknite na Open. U Microsoft Office Wordu 2003 ili Microsoft Office Wordu 2002 kliknite na Open u File meniju. U polju Files of type kliknite na Recover Text from Any File(*,*). Selektujte dokument iz kojeg želite da povratite tekst. Kliknite na Open. Kako da otvorite fajl koji nije Word? Da biste upotrebili Recover Text from Any File konvertor sa dokumentom koji nije Word dokument pratite sledeće korake: U Wordu 2007: Kliknite na Microsoft Office dugme a zatim kliknite na Word Options. Kliknite na karticu Advanced, selektujte Confirm file format conversion on Open polje za potvrđivanje pod General a zatim kliknite na OK. Kliknite na Microsoft Office dugme a zatim kliknite na Open. U Files of type polju kliknite na Recover Text from Any File(*,*). Selektujte dokument iz kojeg želite da povratite tekst. Kliknite na Open. U Wordu 2003 ili Wordu 2002: U Tools meniju kliknite na Options. Kliknite na General karticu. Selektujte Confirm conversion at Open polje za potvrđivanje a zatim kliknite na OK. U File meniju kliknite na Open. U polju Files of type kliknite na Recover Text from Any File. Selektujte dokument iz kojeg želite da povratite tekst. Kliknite na Open. Word će konvertovati i spasiti ceo tekst iz dokumenta.
 
   

KAKO DA prebacite AutoComplete adrese na drugi računar

 

 

 

Veliki broj korisnika koristi Outlook-ovu AutoComplete funkciju za slanje e-mail-ova prijateljima i saradnicima. Ako ste vi jedan od tih korisnika, onda ćete kad tad poželeti da prebacite vaše AutoComplete adrese (zajedno sa Contacts, Calendar, Tasks i e-mail podacima) na novi, ili neki drugi računar  koji koristite. 1. Zatvorite Outlook. 2. Omogućite prikazivanje skrivenih fajlova. Otvorite My Computer (ako koristie Vistu idite u Computer). Idite u liniju menija (ako koristite Vistu, pritisnite Alt dugme na tastaturi da biste prikazali meni). Kliknite na Tools i selektujte Folder Options. Izaberite View karticu. Pod Hidden files and folders izaberite radio dugme Show hidden files and folders. Takođe se postarajte da bude poništeno Hide extensions for known file types polje. Kliknite OK. 3. Iz My Computer prozora (ponovo, Computer u Visti) pronađite direktorijum vašeg profila u Documents and Settings direktorijumu (ako koristite Vistu, direktorijum vašeg profila je Users). 4. Otvorite Application Data direktorijum, zatim Microsoft i konačno, Outlook. 5. Pronađite fajl sa . NK2 ekstenzijom. Ovo je mesto na kojem se čuvaju AutoComplete podaci. Kopirajte ovaj fajl na lokaciju na kojoj se nalaze eksportovani Contacts, Email, Calendar, i ostali podaci. 6. Na novom računaru, idite u direktorijum željenog korisničkog profila (kao u koraku 3), i u Application Data\Microsoft\Outlook pejstujte . NK2 fajl. Sada kada želite da pošaljete e-mail sa novog računara, prethodne AutoComplete adrese će biti prikazane.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272