Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Botanika

C++ Visual C++ C#

Cloud

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Geografija

Geologija

GOOGLE

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Raspberry PI

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL Server

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – MS Office

Ukupno: 228, strana 8 od 12

KAKO DA promenite interval AutoRecover snimanja u Word-u 2007

 

 

 

Funkcija AutoRecover može stvarno da vam uštedi mnogo truda  ako se desi nešto neočekivano i vi izgubite dokument na kojem radite. Po  standardnom podešavanju, Word snima AutoRecover informacije svakih 10 minuta. Ovaj interval možete da promenite tako što ćete uraditi  sledeće:  Kliknite na dugme Office.   Kliknite na dugme Word Options.   U panelu sa leve strane, izaberite opciju Save.   U panelu sa desne strane, pod Save documents, uverite se  da je potvrđeno polje za potvrđivanje Save AutoRecover. Promenite broj minuta  na željenu vrednost.   Kliknite na OK.
 
   

KAKO DA promenite kolornu šemu u Office-u 2007

 

 

 

U Microsoft Office-u 2007 možete da promenite kolorne šeme  aplikacija tako da se bolje prilagode postojećoj desktop temi. Da biste promenili kolornu šemu Office-a 2007, uradite  sledeće:   Otvorite jedan od Office programa (ako želite da  upotrebite Outlook potrebno je da pristupite prozoru nove poruke).   Kliknite na veliko dugme Office u gornjem levom uglu.   U donjem desnom uglu kliknite na dugme Options.   U panelu sa leve strane izaberite Popular.   U panelu sa desne strane upotrebite padajući meni Color  Scheme i izaberite željenu šemu (plavo, srebrno ili crno).   Kliknite na OK.
 
   

KAKO DA promenite merne jedinice u Wordu 2007

 

 

 

Ponekad druge aplikacije mogu da promene standardne merne jedinice u Wordu u neke druge. Naravno, vi možete da promenite merne jedinice nazad na standardne (ili na neke druge) na sledeći način: 1. Kliknite na dugme Office. 2. Kliknite na dugme Word Options. 3. Selektujte Advanced u levom panelu. 4. Skrolujte dole do Display sekcije. 5. Upotrebite padajući meni Show measurements in units of da biste izabrali Inches, Centimeters, Millimeters, Points ili Picas. 6. Kliknite OK.
 
   

KAKO DA promenite standardni format poruke u Outlook-u

 

 

 

Možda vam se ne dopadaju formatirani emailovi? Evo kako  možete jednostavno da promenite standardni email format u Outlook-u na plain  text, rich text ili HTML format. Da biste promenili format poruke u Outlook-u uradite  sledeće:  Otvorite Outlook.   Kliknite na meni Tools.   Kliknite na Options.   Kliknite na karticu Mail Format.   U padajućem meniju Compose in this message format:  izaberite HTML, plain text ili rich text.   Kliknite na OK
 
   

KAKO DA promenite standardno formatiranje u Wordu 2007

 

 

 

U Wordu 2007  verovatno ste primetili da je standardno podešavanje Calibri, razmak između  linija je proširen i automatski je dodat razmak između pasusa. Ako želite da  promenite ovo standardno podešavanje, možete to da uradite veoma jednostavno.   Prva stvar je  da pristupite ikonici za pokretanje okvira za dijalog u odeljku Styles na  kartici Home u Ribbonu. To je  mala ikonica sa strelicom u uglu odeljka Styles. Takođe možete da upotrebite  kombinaciju tastera Alt+Ctrl+Shift+S.   U dnu menija  kliknite na ikonicu Manage Styles.   U okviru za  dijalog Manage Styles kliknite na karticu Set Defaults i napravite promene na  fontovima i razmacima linija i pasusa.   Da biste bili  sigurni da će svi novi dokumenti imati ovo formatiranja izaberite opciju New  documents based on this template i kliknite na OK. Sada će svi novi  dokumenti imati prilagođena podešavanja kao standardni format.
 
   

KAKO DA promenite standardnu lokaciju za snimanje fajlova u Microsoft Office-u

 

 

 

Dok radite u Microsoft Office-u, kada pokušate da otvorite  ili snimite dokument, on otvara standardni direktorijum za dokumente za otvaranje  ili snimanje dokumenata. Ako želite da promenite ovu standardnu lokaciju za otvaranje  ili snimanje dokumenata, potrebno je da uradite sledeće:  Otvorite bilo koji Office program, kao što je Microsoft  Word i kliknite na Tools > Options.   Kliknite na  karticu File Locations i izaberite Documents, a zatim kliknite na dugme Modify.   Otvoriće se  prozor za pretragu. Potražite željeni drajv ili direktorijum koji želite da  podesite kao standardnu lokaciju za otvaranje ili snimanje fajlova i kliknite  na dugme OK.   Lokacija će se  promeniti.   Kliknite na  dugme OK i to je sve. Napomena: Ako  želite da podesite lokaciju za otvaranje i snimanje fajlova i u drugim Office  programima, trebaćete to da uradite u svakom programu posebno.
 
   

KAKO DA promenite standardnu šemu boja u Office-u 2007

 

 

 

  Kolorna šema Microsoft Office-a 2007 se savršeno uklapa u Windows Vistu, ali srećom po one kojima se ne sviđa tako mnogo svetloplave boje, šema boja interfejsa može da se promeni. Ovaj savet će raditi bez obzira da li koristite Access, Word, Excel, ili PowerPoint - ako promenite boje u jednoj od ovih aplikacija, one će biti promenjene u svim Microsoft Office programima.  Pošto su koraci isti u svakom programu mi ćemo upotrebiti Word kao primer. Kliknite na dugme Microsoft Office a onda kliknite na Word Options. Kliknite na Popular a onda upotrebite strelicu "Color Scheme" padajućeg menija da biste izabrali Blue, Silver ili Black šemu boja a onda kliknite OK. Ja sam izabrao Black kolornu šemu, a vi naravno možete da izaberete šemu boja koja vama odgovara (po meni srebrna varijanta izgleda jako dobro).   Sada ako otvorite Access, Word, Excel, ili PowerPoint videćete da su i u ovim programima promenjene boje interfejsa.   Ali šta je sa Outlook-om? Nastavite da čitate i saznaćete! Da biste dobili  Microsoft Office dugme u Outlook-u 2007 vi treba da otvorite novu e-mail poruku. Zatim kliknite na "Editor Options", i pratite korake koje smo gore opisali.
 
   

KAKO DA promenite veličinu bulita (Word)

 

 

 

Želite da promenite veličinu bulita u dokumentu? Ništa lakše. Pratite dole opisane korake i rešićete problem za koji trenutak. Da biste promenuli veličinu bulita uradite sledeće: 1. U dokumentu kliknite desnim tasterom miša na područje unutar bulitovane liste. 2. Selektujte Bullets and Numbering opciju iz kontekstnog menija. 3. Kliknite na dugme Customize. 4. Kliknite na dugme Font. 5. Selektujte veličinu fonta koju biste želeli da upotrebite. Napomena: Takođe možete da selektujete i font koji želite da upotrebite za bulite. 6. Kliknite na OK dva puta.
 
   

KAKO DA pronađete bržu i lakšu verziju Office paketa

 

 

 

SoftMaker Office je besplatan, mali kancelarijski paket koji  se sastoji iz dva brza i jednostavna programa. Prvi, TextMaker je procesor reči koji je kompatibilan sa  Microsoft Word-om i koristi veoma malo memorije i ima neverovatno puno funkcija.   Drugi se zove PlanMaker. Ovo je program za tabele koji je kompatibilan sa  Microsoft Excelom. On takođe ima impresivne funkcije i veoma je jednostavan za  upotrebu. Ako vam sve ovo još nije dovoljno, SoftMaker Office možete  da pokrenete sa thumb drajva, što će vam omogućiti da veoma jednostavno  otvoriti Word ili Excel dokumente na tuđem računaru. Ako vam povremeno treba  procesor reči ili program za tabele a ne želite da instalirate dodatni  kancelarijski paket, isprobajte SoftMaker Office koji je besplatan za  daunlodovanje. Adresa: SoftMaker  Office 2006
 
   

KAKO DA pronađete dugme Print u Wordu 2007

 

 

 

Ako ste se nedavno prebacili na Office 2007 možda se pitate  gde se nalazi dugme Print u Wordu. Pregledali ste svaki meni i ne možete da ga  nađete?Microsoft je odlučio da ukloni standardni prikaz linije sa  alatkama i umesto toga su ubacili nešto što se zove Ribbon. Naravno, i mi  mislimo da je ovo veliki napredak, ali ovako, bez upozorenja, može da bude  prilično zbunjujuće za korisnike koji su se upravo prebacili na Office 2007. Najveći problem je to što su sakrivene mnoge korisne  funkcije pod specijalno dugme skroz na desnom kraju menija. Ovo dugme vam daje  pristup opcijama Load, Save i Printing Documents. Ako kliknete na opciju Print  pristupićete Print meniju gde ćete pronaći opcije za štampanje dokumenta.
 
   

KAKO DA pronađete izgubljeni Word dokument

 

 

 

Slučajno ste izbrisali dokument? Ili ste ga snimili negde i sada ne možete da ga nađete? Ili vam je nestalo struje usled posla? Pre nego što počnete panično da zovete mamu i tatu, probajte da nađete izgubljeni fajl prateći sledeće korake: Pokrenite klasičnu pretragu. U Windowsu, kliknite Start, Search, All files and folders. Ukucajte ono što pamtite od imena fajla ili jednostavno ukucajte *. doc da biste dobili spisak svih vaših Word dokumenata. Izaberite My Computer pod Look in, a onda pod More advanced options postarajte se da opcija Search hidden files and folders bude potvrđena. Zatim kliknite na Search. Niste uspeli? Proverite vaš Recycle Bin. Otvorite ga i pretražite fajlove koji se tamo nalaze. Jeste uspeli da ga pronađete? Ako jeste, kliknite desnim tasterom na fajl i iz padajućeg menija izaberite  Restore. Nakon toga, ako niste sigurni gde je vaš fajl vraćen, ponovo pokrenite pretraživanje. Ili možete da se date an milost i nemilost AutoRecover funkciji. Ponekad kada se Word sruši ili se neočekivano isključi, on će ipak snimiti ono što ste imali u dokumentu. Ponovo otvorite Word. Ako se pojavi panel Document Recovery, dvostruko kliknite na dokument da biste ga otvorili i odmah ga snimite pomoću Save As komande. Sami potražite AutoRecover fajlove. U Word-u, idite u Tools, a onda u Options. Pod File Locations karticom, dvostruko kliknite AutoRecover fajlove i zapamtite njihove lokacije. Kliknite Cancel i Close. Otvorite dati direktorijum u My Computer ili Windows Exploreru i potražite . asd fajlove (ili pokrenite pretragu kao u prvom koraku ali sada umesto *. doc fajlova tražite *. asd fajlove). Ako ste podesili Word da automatski kreira rezervne kopije vaših dokumenata, i dalje imate šansu. Potražite u originalnom direktorijumu . wbk fajlove. U Word-u, kliknite File, a onda Open. Uđite u direktorijum u kojem se fajl nalazio i postarajte se da All Files *. * bude selektovano. Da li ima bilo kakvih . wbk fajlova? Ako je odgovor potvrdan, selektujte ga a zatim pogledajte da li je to ono što ste tražili. I dalje ništa? Pokrenite *. wbk pretragu. Ovaj korak je isti kao prvi, ali sada tražite *. wbk fajlove. Možda ćete naći više ovakvih fajlova. Otvorite ih, jedan po jedan. Ili pretražite privremene fajlove. Ponovo, ovo je kao prvi korak. Ali sada treba da pretražite *. TMP fajlove. Pojaviće se mnogo fajlova, zato promenite opciju When was it modified? na last week ili slično. Ili pretražite još više privremenih fajlova. Neki privremeni fajlovi vole da budu jedinstveni. Njih potražite pomoću ~*. * sintakse. Otvorite C:\Documents and Settings\*USERNAME*\Local Settings\TempOvo je sakriveni direktorijum, zato ćete najverovatnije trebati da upotrebite Windows Explorer. Kliknite Start, zatim All Programs. Idite u Accessories, zatim izabeirte Windows Explorer. Uđite u gore pomenuti direktorijum, gde je *USERNAME* ime po kojem vas računar poznaje. Da li vidite vaš dokument u tom direktorijumu? Ako vam nijedan od ovih koraka nije bio od pomoći, postoje programi koji će vam pomoći da povratite izgubljene fajlove. To je deseta i finalna opcija. Ono što je važno da razumete je da kada nešto izbrišete, to nije stvarno izbrisano sa računara. Umesto toga, izbrisani fajl sedi na računaru i čeka da bude prepisan. To znači da je najbolji način da spasite izbrisani fajl da probate odmah da ga pronađete - pre nego što bude prepisan. Ako želite za to da upotrebite program, ja vam preporučujem sledeće: Restoration, Undelete +, ili Recuva. Sva tri su besplatna. Nadam se da će vam ovi saveti pomoći: Isus spasava, ali Buda pravi redovne rezervne kopije. Zato, da biste uključili automatsko kreiranje rezervnih kopija dokumenata u Word-u, izaberite Tools, Options, a onda Save karticu.
 
   

KAKO DA prvo odštampate zadnju stranu dokumenta u Word-u

 

 

 

Na mom inkdžet štampaču svaka odštampana stranica se stavlja na zadnju odštampanu stranicu. Zbog toga, zadnja odštampana stranica se uvek nalazi na vrhu. Ako štampate dugačak dokument trebaće vam dosta vremena da složite stranice od prve do zadnje! Evo kako možete da podesite Microsoft Word da štampa stranice obrnutim redosledom i liši vas potrebe da ručno slažete stranice: 1. Otvorite Microsoft Word 2. Otvorite dokument koji želite da odštampate 3. Kliknite na Tools meni 4. Selektujte Options 5. Kliknite na Print karticu 6. Potvrdite opciju Reverse Print Order 7. Selektujte OK Sada će svi vaši dokumentu biti štampani od zadnje strane ka prvoj. Kakva ušteda vremena!
 
   

KAKO DA rešite problem sa lozinkom u Outlook-u 2007

 

 

 

Ako imate stalan problem sa Outlook-om 2007 koji stalno traži lozinku iako ste potvrdili opciju "Remember my password", onda imate sreće jer je jedan korisnik na Internetu našao rešenje za ovaj problem. Napomena: Ovaj trik bi teoretski trebao da pomogne i kod Windows Mail-a, ali to još nismo proverili. Pre nego što uradite bilo šta drugo, zatvorite Outlook. Odmah da istaknemo da ćemo ovde modifikovati sistemske fajlove, zato budite oprezni ili uopšte nemojte da pokušavate da izvedete modifikacije u ovom članku. Otvorite Windows Explorer i pejstujte sledeći tekst u njegovu liniju adrese, što će vas prebaciti u direktorijum koji sadrži još jedan direktorijum sa izuzetno dugačkim imenom. %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Protect Sve što treba da uradite je da preimenujete dati direktorijum u nešto drugo (Ja predlažem da mu samo dodate -old na kraj imena kako biste mogli da vratite ime na staro podešavanje ako nešto krene naopako). Sada ponovo otvorite Outlook, i onda ukucajte vašu lozinku (nadamo se poslednji put) i obavezno potvrdite opciju za pamćenje lozinke. Sada bi trebalo da vidite da je originalni direktorijum ponovo kreiran. Od ovog momenta Outlook bi trebao da pamti vašu lozinku, ali vi možete da ga zatvorite i ponovo ga otvorite kako biste se uverili. Ako naletite na neke nepredviđene probleme, vi možete da uklonite novi direktorijum i preimenujete -old direktorijum nazad na njegovo originalno ime kako biste sve vratili u prethodno stanje. Napomena: Čuo sam od nekih korisnika na Internetu da ova procedura ne rešava uvek problem, što znači da postoji šansa da čitav postupak ne da pozitivan rezultat.
 
   

KAKO DA sakrijete duplirane unose u Excel-u

 

 

 

Uobičajena greška kod većine korisnika Excela je da unose  duplirane unose dok pripremaju izveštaj ili sortiraju podatke. Ovu grešku  možete veoma lako da izbegnete. Da biste sakrili eventualne duplirane unose u tabeli Excela  uradite sledeće:  U meniju Data izaberite komandu Filter > Advanced  Filter.   Vucite preko  radnog lista da biste selektovali/označili liste koje sadrže duplirane unose.   Potvrdite  opciju Unique records only.   Kliknite na OK. Na ovaj način  duplirani unosi će biti sakriveni u selektovanom rasponu ćelija.
 
   

KAKO DA sakrijete kartice u Excelu

 

 

 

Ako drugi korisnici koriste tabelu koju ste radili možda  ćete želeti da sprečite da vide formule i neke podatke ili da ih drugi  korisnici menjaju. Sakrivanjem kartica gde se nalaze ovi podaci možete da  omogućite drugim korisnicima da upotrebe vašu tabelu bez potrebe da brinete da  će videti nešto što vi ne želite. Evo šta je potrebno da uradite da biste  sakrili kartice:  Otvorite tabelu u Excelu. Na dnu tabele možete da vidite  sve dostupne kartice. Na primer, možemo u ovom primeru da sakrijemo karticu  Formulas.   Na tastaturi pritisnite Alt+F11 da biste otvorili Visual  Basic editor.   Na vrhu panela sa leve strane pronađite željenu karticu  koju želite da sakrijete i selektujte je.   Na dnu panela sa leve strane potražite Properties za  selektovanu karticu.   U podešavanjima Visible, u padajućem meniju izaberite 0  -xlSheetHidden.   Vratite se na vrh panela sa leve strane.   Kliknite desnim tasterom miša na VBAProject i selektujte  VBAProject Properties.   Na kartici Protection potvrdite opciju Lock project for  viewing.   Unesite lozinku, ponovite da biste potvrdili lozinku.   Kliknite na dugme OK.   U liniji menija kliknite na File a zatim na Save. Kada se vratite u vašu tabelu, nećete videti karticu koju  ste upravo sakrili. Da biste je ponovo učinili vidljivom, pritisnite Alt+F11 da  biste otvorili Visual Basic editor, unesite lozinku i promenite podešavanje  Visible na 1 -xlSheetVisible.
 
   

KAKO DA sakrijete sadržaje ćelije u Excelu

 

 

 

Ako želite da sakrijete sadržaj neke ćelije tabele u Excelu,  možete to da uradite jednostavno. Evo šta je potrebno da uradite:  Izaberite ćeliju čiji sadržaj želite da sakrijete.   Pritisnite Ctrl+1 (ili otvorite okvir za dijalog Format  Cells iz kontekstnog menija).   Na kartici Number izaberite Custom u padajućem meniju  Type.   Ukucajte sledeći kod za formatiranje:    ;;;  Pritisnite OK i sadržaj ćelije će biti nevidljiv. Ovo može da bude veoma korisno ako koristite uslovno  formatiranje za označavanje boja ćelija ili kada trebate da izračunate presečne  vrednosti ali ne želite da ih prikažete.
 
   

KAKO DA saznate koliko vaš dokument ima karaktera, linija, stranica i reči

 

 

 

Često će vam biti potrebno da saznate koliko linija, karaktera, ili reči ima vaš dokument. Evo kako to lako možete da saznate. Ne bojte se, biće vam potrebno samo nekoliko klika sa mišem. Kliknite na meni Tools Kliknite na komandu Word Count Ako često treba da proveravate broj reči, kataktera i slično, vi možete da izaberete show toolbar u prikazanom Word Count meniju kako bi vam bilo još lakše da dobijete ove informacije. Ova plutajuća linija će prebrojavati reči, linije i karaktere svaki put kada kliknete na dugme recount.
 
   

KAKO DA se lakše prilagodite verziji Office-a 2007

 

 

 

Nova verzija paketa Microsoft Office 2007 donela je bolju preglednost i lakšu upotrebu programa. Međutim, obzirom na velike promene koje je paket sa sobom doneo, moderniji izgled predstavlja problem određenom broju iskusnijih korisnika kojima je proces privikavanja bio dugotrajan. Danas predstavljamo način da padajuće menije u Office 2007 postavite kao u staroj verziji 2003. Softverska firma Addintools (inače poznata po dodacima za Microsoft Office pakete) ponudila je rešenje onim korisnicima, koji ne mogu (ili ne žele) da se priviknuti na novi izgled, u vidu malog dodatka jednostavno nazvanog "Classic Menu for Office 2007". Nakon brze instalacije pojavljuje se vrlo pregledan i jednostavan programa (classic menu manager) u kome je moguće odabrati delove Office paketa u kome želimo primeniti novi (stari) izgled. Takođe, nudi opciju isključivanja pojedinih ili svih Ribbona u svakom programu paketa zasebno u opciji hide the following build-in tabs. Da bi promjene bile vidljive, potrebno je ugasiti i ponovno pokrenuti određeni program unutar Office paketa u kome smo odabrali promene menija Dakle, ako niste navikli na novi dizajn Office paketa i položaj svih menija, tada pomoću ovog programa možete postaviti Office 2007 da izgleda kao Office 2003. "Classic Menu for Office 2007" podržava Access, Excel, Outlook, PowerPoint i Word. Eventualni nedostatak programa mogla bi biti cena od 29. 95$, koja i nije previsoka za ono što program nudi, ali bi mogla odbiti određen broj potencijalnih korisnika. Više informacija o programu Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

KAKO DA smanjite veličinu PowerPoint prezentacije

 

 

 

Ako ste kreirali glomaznu PowerPoint prezentaciju postoje velike šanse da ste ugradili u nju slike i fotografije visoke rezolucije koje su glavni uzrok njene preterane veličine. Međutim postoji jedan način na koji možete značajno da smanjte veličinu PowerPoint prezentacije i to u samo nekoliko jednostavnih koraka: Kliknite na dugme Compress Picture (ovo dugme ćete naći u Picture Tools Format liniji alatki u PowerPointu 2007) i selektujte "Options". Zatim izaberite Email (96 ppi) za izlazni fajl i kliknite na OK. Ovo bi trebalo da smanji sve slike prevelike rezolucije na optimalnu veličinu. Napomena: Za PowerPoint XP i 2003, "Compress Picture" podešavanje se nalazi u Picture Toolbar liniji alatki ili možete da kliknete na bilo koju sliku u PowerPointu i izaberete "Format Picture". Zatim izaberite Web podešavanje. Ovaj mali trik sa kompresovanjem slika bi trebao da reši većinu vaših problema sa PowerPoint fajlovima. Ali ako je fajl i dalje prevelik, nastavite da čitate. U slučaju da koristite BMP pozadine ili skenirane TIFF slike u PowerPoint prezentaciji, konvertujte ih u JPG format i ponovo ih ubacite u PowerPoint fajl. Umesto da ugrađujete audio mp3 fajlove ili filmske fajlove u prezentaciju vi možete da aploudujete ove velike fajlove na web sajt (kao što je Twango) i postavite hiperlink u vašu prezentaciju. Sada bi vaša PowerPoint prezentacija trebala da bude lagana i lakša za rukovanja. Drugo rešenje je da upotrebite Scribd ili Slideshare gde vaši prijatelji čak mogu da daunloduju originalni PPT fajl ili ga pogledaju onlajn kao Flash objekat.
 
   

KAKO DA snimite vaša Microsoft Office podešavanja

 

 

 

Kada dođe vreme da nadogradite PC ili kupite novu mašinu nemojte da gubite vreme u podešavanju Microsoft Office-a da biste ga prilagodili svom ukusu. How-To Geek sajt ima članak o tome kako da snimite i vratite MS Office 2003 podešavanja na drugi računar. Alatka koja vam je potrebna je Microsoft Office Save My Settings Wizard, koja se nalazi u Start>Programs>Microsoft Office>Microsoft Office Tools direktorijumu po standardnom podešavanju. Ovaj čarobnjak može u jednom potezu da snimi sve vaše parametre u Microsoft Office-u u . OPS fajl iz kojeg kasnije može i da ih vrati. Samo snimite ovaj fajl na neko drugo mesto u mreži ili na Flash drajv a zatim slobodno reintalirajte vašu novu ili nadograđenu mašinu.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272