Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Windows 7

Ukupno: 141, strana 5 od 8

Windows 7: KAKO DA pristupite često upotrebljavanim stavkama pomoću Jump liste

 

 

 

U prethodnim  verzijama Windowsa bilo je dosta komplikovano pristupiti nedavno upotrebljenim  fajlovima, direktorijumima i web sajtovima. U Windowsu 7 ovaj pristup je  olakšan Jump listama. Nova funkcija  Windowsa 7, Jump List vam omogućava da brzo pristupite nedavno upotrebljenim  stavkama. Evo šta je potrebno da uradite:Kliknite desnim tasterom miša na ikonicu programa u Taskbaru. Otvoriće se Jump lista. Kliknite na prvo slovo stavke da biste se pomerali u listi. To je sve. Na  ovaj način omogućen vam je brz pristup stavkama koje često koristite. Možda  ćete s vremena na vreme želeti da izbrišete istoriju Jump liste, što možete  veoma jednostavno da uradite. Kliknite desnim tasterom miša na Start meni i izaberite Properties. Na kartici Start Menu isključite jedno ili oba polja u odeljku Privacy da biste izbrisali istoriju stavki u Taskbaru ili Start meniju. To je sve.
 
   

Windows 7: KAKO DA pristupite svim zadacima Control Panela iz jednog prozora

 

 

 

Control Panel vam  omogućava da izvršite različite zadatke na Windows 7 sistemu, ali se ovi zadaci  nalaze pod njihovim parent kategorijama. Umesto da klikćete na kategorije da  biste pronašli određeni zadatak, možete da pristupite svim zadacima Control  Panela iz jednog prozora što vam olakšava da pronađete ono što tražite. Evo šta je  potrebno da uradite da biste videli sve zadatke Control Panela u jednom prozoru:  Kliknite desnim tasterom miša na desktop.   Iz kontekstnog menija izaberite New a zatim Shortcut.   U polje Type the location of the item unesite sledeće:    explorer. exe shell:::{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}  Kliknite na Next.   Unesite ime za prečicu, kao što je na primer, Control  Panel zadaci.   Kliknite na Finish.   Kliknite desnim tasterom miša na novo kreiranu ikonicu.   Izaberite Properties.   Kliknite na dugme Change Icon.   Unesite sledeće:    C:\Windows\System32\imageres. dll    i pritisnite taster Enter.   Selektujte ikonicu Control Panel i kliknite na OK.   Kliknite na OK da biste zatvorili prozor Properties.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite broj stavki u meniju Jump listi Recent Items

 

 

 

Kada kliknete desnim tasterom miša na ikonicu programa u  Task Baru, otvoriće se Jump lista koja prikazuje stavke kao što su Recent,  Important, Frequent ili Tasks. Ako vam broj prikazanih stavki ne odgovara, možete  jednostavno da povećate ili smanjite broj prikazanih stavki. Evo šta je  potrebno da uradite:  Kliknite desnim tasterom miša na Windows Orb i iz  kontekstnog menija izaberite Properties.   Na kartici Start Menu, kliknite na dugme Customize.   Na donjem delu okvira za dijalog Customize Start Menu  upotrebite opciju Number of recent items to display in Jump Lists da biste  izabrali željenu vrednost.   Kliknite na dugme OK.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite Google Chrome ikonice

 

 

 

Prečice Google Chrome aplikacija sve web sajtove prikazuju  kao posebnu stavku u Taskbaru Windowsa 7, ali nažalost, mnogi sajtovi imaju  ikonice male rezolucije što vaš taskbar čini malo neurednim. Pronašli smo jednostavan trik kako da ponovo ulepšate  taskbar Windowsa 7. Kada je prečica prikačena u taskbar kliknite na nju desnim  tasterom miša a zatim u kontekstnom meniju ponovo kliknite desnim tasterom miša  na naziv prečice. Kliknite na dugme Change Icon a zatim potražite novu,  kvalitetnu ikonicu visoke rezolucije na vašem sistemu. Možete da upotrebite  ikonice koje su ugrađene u Windows 7, ali ako želite da dodelite druge ikonice,  preporučujemo da ih potražite na web sajtu IconFinder.   Izaberite najbolji kvalitet i daunlodujte ikonicu kao . ICO fajl i snimite ga na  bezbednu lokaciju na vašem sistemu. Sada možete da upotrebite lepe i kvalitetne ikonice za  Google Chrome aplikacije koje ste dodali u Taskbar.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite ikonice biblioteke

 

 

 

Da li ste nekada  poželeli da promenite standardne ikonice Windowsa? Ikonice biblioteke u  Windowsu 7 mogu da se promene veoma jednostavno. Mala alatka  Library Icon Changer će vam pomoći da jednostavno promenite ikonice biblioteke.   Sve što treba da uradite je sledeće:   Daunlodujte  alatku Library  Icon Changer.   Otvorite  alatku i prikazaće se lista ikonica i biblioteka. Kliknite na Library u panelu  sa desne strane a zatim izaberite ikonicu u panelu sa leve strane.   Kliknite na  opciju Select Icon from dll. Takođe, možete da upotrebite opciju Select new  Icon from file, ako ne želite da koristite standardne ikonice Windowsa.   Ako želite da  vratite ikonicu na standardnu, prvo kliknite na Library u desnom panelu a zatim  kliknite na dugme Restore default library. To je sve.   Ikonice su promenjene i nove ikonice će se odmah prikazati. Nije potrebno da  restartujete računar.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite Library ikonicu

 

 

 

Windows 7 vam omogućava da kreirate prilagođene biblioteke, ali menjanje ikonice biblioteke  je malo komplikovaniji proces. Da biste promenili ikonicu biblioteke potrebna vam je  željena ikonica i Notepad. Evo šta je potrebno da uradite:  Otvorite Computer i idite na:     C:\Users\vaše korisničko ime\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Libraries.     Takođe, ovu lokaciju možete da pronađete ako kliknete na orb  i u polje Search programs and files ukucate     %AppData%\Microsoft\Windows\Libraries    Videćete listu svih tekućih biblioteka.   Otvorite Notepad.   Preuredite desktop tako da prikažete prozor Windows  Explorera i Notepada.   Prevucite biblioteku koju podešavate na Notepad.   Negde između tagova Description unesite sledeće:  <iconReference>putanja_do_ikonice</iconReference>    umesto putanja_do_ikonice unesite stvarnu putanju do ikonice  koju želite da upotrebite.     Ili    Ako postoji iconReference tag, jednostavno promenite putanju  postojeće ikonice na putanju ikonice koju želite da upotrebite.   Snimite fajl u Notepadu.   Sada će se u Windows Exploreru prikazati nova ikonica.   Ako se kojim slučajem ne prikaže pritisnite F5. To je sve.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite lokaciju za čuvanje poruka iz Live Maila

 

 

 

Po standardnom  podešavanju, Windows Live Mail postavlja preuzete fajlove (email poruke,  kalendare i tako dalje) u poddirektorijum Application Data direktorijuma  tekućeg korisnika. Ako želite da  promenite lokaciju čuvanja fajlova iz Live Maila, i da ih postavite na neko  drugo mesto koje ćete lakše zapamtiti ili na drajv na kojem imate više  slobodnog prostora uradite sledeće:   Otvorite  Windows Live Mail.   Pritisnite  taster Alt da biste prikazali meni na vrhu prozora programa.   U liniji  menija izaberite Tools a zatim Options. Otvoriće se okvir za dijalog Option.   Izaberite  karticu Advanced.   U odeljku  Maintenance and Troubleshooting kliknite na dugme Maintenance.   Kliknite na  dugme Store Folder.   Kliknite na  dugme Change.   Potražite  lokaciju na kojoj želite da čuvate poruke iz Live Maila.   Kliknite na  dugme OK.   Kliknite na  OK da biste zatvorili prozor Store Location.   Kliknite na  Close da biste zatvorili prozor Maintenance.   Kliknite na  OK da biste zatvorili prozor Options. To je sve. Fajlove  koje želite da sačuvate iz Live Maila od sada ćete pronaći na lokaciji koju ste  sami odredili.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite podešavanja dugmeta Start

 

 

 

Ako vam ne odgovaraju podešavanja dugmeta Start, možete  jednostavno da ih promenite. Da biste promenili podešavanja dugmeta Start uradite  sledeće:  Kliknite desnim tasterom miša na Taskbar.   Izaberite Properties.   Kliknite na karticu Start Menu.   U padajućem meniju Power button action izaberite željeno  podešavanje. Opcije su Switch User, Log off, Lock, Restart, Sleep, Hibernate  ili Shut Down).   Kliknite na OK.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite podešavanja za virtuelni Windows XP

 

 

 

Ako želite, možete da promenite podešavanja zaVirtual XP ili  drugu virtuelnu mašinu koju imate na Windows 7 sistemu. Ovaj metod je veoma jednostavan. Da biste promenili  podešavanja za virtuelni Windows XP uradite sledeće:  Otvorite Virtual Windows XP tako što ćete kliknuti na  Start a zatim na All Programs, proširite Windows Virtual PC Directory i  izaberite Virtual Windows XP.   Kada se otvori prozor Virtual PC sa desktopom virtuelne  mašine, u meniju kliknite na Tools a zatim izaberite Settings.   U prozoru Virtual PC Settings pronaći ćete sva  podešavanja. Ako neka od podešavanja nisu dostupna na donjem delu panela sa  leve strane kliknite na Close.   U panelu sa desne strane kliknite na radio dugme Prompt  for action.   Kliknite na dugme OK.   U gornjem desnom uglu prozora kliknite na X. Zatražiće se  da izvršite akciju. U padajućem meniju izaberite opciju Shut Down. Kliknite na  dugme OK.   Nakon što isključite Virtuelnu mašinu u meniju Start  izaberite All programs > Windows Virtual PC > Virtual Machines.   U rezultirajućem  prozoru Explorera kliknite desnim tasterom miša na željenu virtuelnu mašinu i  izaberite Settings.   Upotrebite  panel sa leve strane da biste izabrali podešavanja a desni panel upotrebite da  biste izvršili promene. Kada završite kliknite na dugme OK.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite poruku na Welcome ekranu

 

 

 

Da li biste želeli da dodate sopstvenu poruku  na ekran dobrodošlice u Windowsu 7?Naravno, ako želite da dodate sopstvenu poruku  na Welcome ekranu Windowsa 7, možete to da uradite veoma jednostavno. Uradite  sledeće:  Pritisnite prečicu na tastaturi, Win+R da  biste otvorili prozor Run.   Ukucajte Regedit i kliknite na OK da biste  otvorili Registry Editor.   Pre nego što uradite bilo kakve promene,  prvo kreirajte rezervnu kopiju registra tako što ćete kliknuti na File a zatim  na Export. Kada se otvori prozor Export Windows Registry izaberite lokaciju na  koju želite da snimite fajl registra, u padajućem meniju Export Range izaberite  All i kliknite na dugme Save.   U prozoru registra potražite sledeći ključ:    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System  Kliknite desnim tasterom miša na unos  legalnoticecaption i iz kontekstnog menija izaberite opciju Modify da biste  modifikovali niz.   Otvoriće se prozor u kojem u polje Value  Data možete da ukucate naslov poruke. Kliknite na OK da biste zatvorili prozor.   Zatvorite prozor Registry Editora i  restartujte računar.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite pozadinu ekrana za logovanje

 

 

 

Da li vam je dosadio ekran za logovanje na vaš  Windows 7 sistem? Evo brzog načina kako možete da ga promenite. Pre nego što počnete, uverite se da imate  sliku u . jpg formatu koja je manja od 256kb, a zatim uradite sledeće:  Pritisnite Win+R prečicu na tastaturi da  biste otvorili okvir Run i ukucajte regedit. Kliknite na OK da biste otvorili  Registry Editor.   Pronađite sledeći ključ:    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI\Background  Dvostruko kliknite na unos OEMBackground i  promenite vrednost na 1. Kliknite na OK da biste zatvorili okvir za dijalog.   Pronađite sledeći ključ:    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\  Kliknite desnim tasterom miša na unos Windows,  iz kontekstnog menija izaberite opciju New->Key i unesite naziv System.   Kliknite desnim tasterom miša bilo gde u  panelu sa desne strane i iz kontekstnog menija izaberite opciju New->DWORD  (32-bit) value. Promenite naziv na OEMBackground.   Dvostruko kliknite na unos UseOEMBackground  i promenite vrednost na 1.   Otvorite Windows Explorer i otvorite  putanju C:\Windows\System32\oobe\info\backgrounds  Zamenite sliku sa slikom koju vi želite i  promenite naziv slike na backgroundDefault. jpg .   Zatvorite prozore, izlogujte se i  pritisnite Ctrl+Alt+Del da biste videli rezultat.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite Startup programe u Windowsu 7

 

 

 

Startup programi  su programi koji se automatski pokreću prilikom uključivanja računara.   Podešavanja u Windowsu 7 su slična kao i u prethodnim verzijama. Startup programi  se čuvaju u specifičnom direktorijumu na hard disku. Da biste dodali programe u  Startup programe u Windowsu 7 uradite sledeće:  Kliknite na  dugme Start i izaberite All Programs.   Kliknite  desnim tasterom miša na Startup direktorijum i iz kontekstnog menija izaberite  Open All Users. Otvoriće se direktorijum za sve korisnike na računaru.   Izaberite  Explore da biste otvorili direktorijum za aktuelno ulogovanog korisnika.   Kliknite  desnim tasterom miša na direktorijum ili fajl koji želite da dodate u listu  Startup programa i iz kontekstnog menija izaberite Copy.   Kliknite  desnim tasterom miša na prazan prostor u direktorijumu Startup i iz kontekstnog  menija izaberite opciju Paste. To je sve. Program  je dodat u listu Startup i program će se pokrenuti automatski prilikom  uključivanja računara.
 
   

Windows 7: KAKO DA promenite veličinu particije na Windows 7 sistemu

 

 

 

Windows 7  operativni sistem ima ugrađenu funkciju u Disk Managementu za promenu veličine  particija i neće vam biti potrebni programi drugih proizvođača. Upotreba ovog  pomoćnog programa je veoma jednostavna. Potrebno je da otvorite Control Panel i  u polje za pretraživanje ukucajte partition. Odmah će se pojaviti link u  prozoru. Ako želite da  smanjite particiju:  Na ekranu Disk  Management kliknite desnim tasterom miša na particiju koju želite da smanjite i  iz kontekstnog menija izaberite Shrink Volume.   U okviru za  dijalog Shrink unesite vrednost za koju želite da smanjite particiju (ne novu  veličinu). Na primer, ako želite da smanjite particiju od 50 GB za 10 GB tako  da dobijete particiju od 40 GB, u polje unesite 10000. Ako želite da povećate particiju:  Na ekranu Disk Management kliknite desnim tasterom miša  na particiju koju želite da smanjite i iz kontekstnog menija izaberite Extend  Volume.   U ovom prozoru možete da odredite vrednost za koju želite  da povećate particiju (ne novu veličinu).     To je sve.
 
   

Windows 7: KAKO DA pronađete skrivene stavke u Send To meniju

 

 

 

Kada imate vremena, nije loše da malo  „procunjate“ po Windowsu, jer možete da naiđete na veoma korisne opcije. Tako, na primer, postoji dodatni kontekstni  meni upotrebom tastera Shift. Na slici su prikazane stavke koje ćete videti  kada kliknete desnim tasterom miša na meni Send To. Držite pritisnut taster Shift, dok klikćete  desnim tasterom miša na ikonicu, a zatim pogledajte stavke u meniju Send To.   Videćete dodatne stavke kojih nema u regularnom kontekstnom meniju. Ako želite da se skrivene stavke prikazuju i u  regularnom kontekstnom meniju stavke Send To, kreirajte prečice u direktorijumu  Send To na sledeći način:  U liniju lokacije unesite sledeće:    shell:sendto  Prevucite prečice u željene  poddirektorijume direktorijuma Send To.
 
   

Windows 7: KAKO DA proverite aktivnosti diska u realnom vremenu

 

 

 

Ponekad ćete poželeti da znate šta se događa sa vašim diskom  u datom trenutku - možda čisto iz radoznalosti ili možda zato što želite da  rešite neki problem na računaru. Ako želite da proverite aktivnosti diska odlično rešenje za  vas je DiskPulse. Postoje tri  verzije programa: Free, Pro i Ultimate. Po standardnom podešavanju, kada počnete kontrolu, dobićete  veliku količinu promena fajla sa sistema. Veoma jednostavno možete da suzite  rezultate na ono što vas konkretno zanima. Možete da kontrolišete samo određene  zadatke ili direktorijume i tako dalje. DiskPulse je besplatan program koji će vam pomoći da rešite  probleme na računaru i zaista ga vredi isprobati.
 
   

Windows 7: KAKO DA proverite efikasnost napajanja sistema

 

 

 

Pokretanjem Power Efficiency Diagnostics Reporta možete da prikažete analize za vaš sistem i  proverite efikasnost napajanja i probleme za životnim vekom baterije. Takođe, možete da  pronađete i greške i upozorenja za hardver i napajanje. Da biste proverili  napajanje sistema potrebno je da pristupite komandnom promptu:  Kliknite na Orb (dugme Start).   Kliknite na All Programs > Accesories.   Kliknite desnim tasterom miša na Command Prompt.   Iz kontekstnog menija izaberite opciju Run as  administrator.   Kada se prikaže UAC prompt kliknite na Yes.   U komandni prompt unesite sledeće:    powercfg -energy -output  %USERPROFILE%\Desktop\PowerCFG_Analysis. html  Izvršiće se analiza vašeg sistema koja traje 60 sekundi.   Kada se analiza završi, biće prikazani rezultati.   Da biste videli izveštaj, idite na Desktop i potražite  fajl PowerCFG_Analysis. html i otvorite ga.
 
   

Windows 7: KAKO DA rasporedite prostor za Recycle Bin

 

 

 

Po standardnom  podešavanju, raspoređen prostor za izbrisane fajlove koji su postavljeni u  Recycle Bin može da bude postavljen na High, posebno ako koristite drajvove  velikog kapaciteta. Možete da podesite  prostor na svakom od drajvova ili da isključite opciju za neke ili sve  drajvove. Da biste promenili količinu dodeljenog prostora na drajvu za Recycle  Bin, uradite sledeće:  Kliknite  desnim tasterom miša na Recycle Bin ikonicu i iz kontekstnog menija izaberite  Properties.   Izaberite sve  drajvove i upotrebite opciju Custom size da biste uneli željeni prostor koji će  biti dodeljen, ili, izaberite Do not move files to the Recycle Bin da biste  isključili funkciju za izabrani drajv.   Kliknite na  OK.
 
   

Windows 7: KAKO DA resetujete Recycle Bin

 

 

 

Da li imate problem sa Recycle Bin-om i ne možete da brišete iz njega fajlove? Ponekad se to  dešava, ali možete jednostavno da rešite ovaj problem. Da biste ponovo  vratili punu funkcionalnost Recycle Bin-u, potrebno je da ga resetujete. Prvo,  treba da omogućite prikaz skrivenih fajlova i direktorijuma kao i zaštićenih  fajlova operativnog sistema. To ćete uraditi na sledeći način:  Kliknite na  Orb (dugme Start).   Izaberite  Computer.   Pritisnite  taster Alt da bi se otvorio meni.   Kliknite na  Tools i izaberite Folder Options.   Izaberite karticu View.   Potražite opciju Hidden files and folders i uverite se da  je uključeno radio dugme Show hidden files and folders. Takođe, opcija Hide  protected operating system files treba da bude isključena.   Kliknite na OK. Sada ste spremni da resetujete Recycle Bin.   Izaberite drajv C:\  (ako imate više drajvova, izaberite onaj na  kojem je instaliran Windows 7).   Potražite stavku $Recycle. Bin.   Izbrišite stavku $Recycle. Bin tako što ćete kliknuti na  nju desnim tasterom miša i izaberite Delete.   Kada se pojavi prozor sa pitanjem da li ste sigurni da  želite da izbrišete ovaj fajl, kliknite na Yes.   Kada se otvori prozor koji zahteva da potvrdite akciju  kliknite na dugme Continue.   Kada se pojavi UAC prompt kliknite na dugme Continue.   Kada se pojavi prozor sa pitanjem da li želite da  izbrišete ovaj direktorijum, kliknite na Yes.   Otvoriće se okvir za dijalog Delete File. Potvrdite  opciju Do this for all current items i kliknite na dugme Yes. Klikom na polje  za potvrđivanje izbeći ćete prozore za potvrđivanje prilikom brisanja fajlova.   Restartujte računar. To je sve. Recycle Bin je u potpunosti funkcionalan.
 
   

Windows 7: KAKO DA resetujete Thumbnail Cache

 

 

 

Ako se umanjeni  prikazi ne prikazuju ispravno, resetovanje Thumbnail Cachea će rešiti problem. Resetovanje  Thumbnail Cachea će izbrisati cache i primorati automatsko kreiranje umanjenih  prikaza po potrebi. Evo šta je potrebno da uradite da biste resetovali  Thumbnail Cache:  Kliknite na  Orb (dugme Start).   Izaberite All  Programs.   Izaberite  Accessories.   Izaberite  System Tools.   Izaberite Disk  Cleanup.   Izaberite vaš  Boot drive i kliknite na OK.   Potvrdite  opciju Thumbnails, a sve ostale opcije treba da budu isključene.   Kliknite na  OK.   Kada se pojavi  prozor sa upozorenjem, kliknite na dugme Delete Files. To je sve.
 
   

Windows 7: KAKO DA rešite problem kontinualnog restartovanja sistema

 

 

 

Ako na Windows 7  sistemu imate instaliran neispravan drajver koji je podešen da automatski  restartuje sistem prilikom greške, može da se desi da će vaš računar da se  restartuje kontinualno. Da biste  zaustavili restartovanje sistema i ispravili grešku, uradite sledeće:  Kada vaš računar  započne restartovanje, pritiskajte taster F8 na tastaturi dok se ne pojavi  ekran Advanced Boot Options. Ako se pojavi logo Windowsa, onda ćete trebati da  počnete ponovo jer ste propustili priliku.   Koristeći  tastere sa strelicama na tastaturi, izaberite opciju Disable automatic restart  on system failure i pritisnite Enter na tastaturi. Windows 7 će se  otvoriti i neće se automatski restartovati. Sada imate priliku da rešite  problem sa drajverom koji vam stvara nevolje.
 
   
Strane: 1 2 3 4 56 7 8

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272