Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Internet

Ukupno: 1401, strana 13 od 71

Firefox 4: KAKO DA organizujete kartice u uštedite memoriju

 

 

 

Kada otvorite previše kartica u Firefoxu, pretraga može da  bude veoma spora. Naravno, postoji ekstenzija koja će vam pomoći da uštedite  memoriju i organizujete otvorene kartice. Ekstenzija TooManyTabs je pravo rešenje za ovaj problem. Ova  ekstenzija može da vam sačuva onoliko kartica koliko želite dodavanje dodatnih  redova za kartice u Firefoxu. Umesto da trošite RAM memoriju računara, možete  da sačuvate dodatne kartice u dodatnim redovima. Pored toga, ekstenzija ToManyTabs uključuje i druge  funkcije:  Možete da organizujete kartice po boji  Prikažite istoriju pretrage po karticama  Vratite nedavno zatvorene kartice  Podesite dodatne redove za kartice po kategorijama  Kreirajte rezervnu kopiju karticaEkstenziju TooManyTabs možete da preuzmete sa Firefox  Add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA otvorite Home stranicu na novoj kartici

 

 

 

New Tab Homepage  je mala ekstenzija za Firefox koja će otvoriti Home stranicu na novoj kartici. Kada otvorite novu karticu u Firefoxu, otvoriće se prazna  kartica, a ne nova kartica sa standardnom Home stranicom. Home stranica je  obično stranica koju najčešće koristite i verovatno u toku rada želite da je  otvorite i po nekoliko puta da biste proverili email, pročitali novu vest i  tako dalje. Ova ekstenzija je odlično rešenje. Instalirajte ekstenziju i  kada budete kliknuli na znak plus da biste otvorili novu karticu, otvoriće se  vaša Home stranica. Ekstenziju New Tab Homepage za Firefox možete da preuzmete ovde.
 
   

Firefox 4: KAKO DA otvorite kartice koje ste poslednji put pregledali

 

 

 

Ako ste kao i većina korisnika, verovatno se  trudite da isključite sve prozore koji vam se prikazuju prilikom pretraživanja  Interneta. Verovatno ste primetili da vas prilikom zatvaranja prozora Firefox  pita da li želite da snimite kartice. Ako vam smeta prozor koji se pojavljuje svaki  put kada završite posao u Firefoxu verovatno ste isključili ovu opciju, ali  možda i ne biste trebali. Ova opcija je veoma korisna jer sledeći put kada  pokrenete Firefox, možete da nastavite tamo gde ste stali. U meniju Firefoxa kliknite na meni Tools i  izaberite Options. U odeljku Startup nalazi se opcija When Firefox Starts koja  vam omogućava da ponovo otvorite zatvorene kartice. Kliknite na opciju Show my Windows and Tabs  from Last Time. Kliknite na dugme OK.
 
   

Firefox 4: KAKO DA otvorite stranice koje Firefox ne nalazi

 

 

 

Da li vam se  desilo da uporno želite da otvorite stranicu koju Firefox ne nalazi? Ekstenziju  TryAgain će vam pomoći da je otvorite. Esktenzija  TryAgain će vam pružiti nekoliko načina da proverite stranicu koju ne možete da  otvorite. Ovo je odlična ekstenzija koja će vam pomoći da otvorite stranicu čak  i ako ne možete da dođete do servera. Takođe, dobićete  i nekoliko alatki u slučaju da rešavate problem na vašem web sajtu. Možete da  proverite web stranicu i pristupite joj preko proxy servisa što će vam pomoći  da rešite probleme bez obzira da li su oni unutar vaše mreže ili ne. Ova ekstenzija će  nastaviti sa pokušajima učitavanja stranice sve dok vi ne zaustavite proces. Esktenziju TryAgain možete da preuzmete sa Mozilla  Add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA otvorite željenu stranicu na novoj kartici

 

 

 

New Tab Homepage je veoma jednostavna i mala ekstenzija za  Firefox koja će omogućiti da se na novoj kartici otvara Home stranica koju ste  podesili. Verovatno ste primetili kada u Firefoxu 4 otvorite novu  karticu, ona će biti prazna. Ako biste želeli da se na novoj kartici otvara  Home stranica koju ste podesili, ekstenzija New Tab Homepage je odlično  rešenje. Većina korisnika  za Home stranicu podesi stranicu koju najčešće posećuje na Internetu. To može  da bude stranica na kojoj proveravate email poruke, na kojoj svakodnevno čitate  članke ili učestvujete u diskusija, ili može da bude stranica sa koje vršite  pretragu. Bez ekstenzije  New Tab Homepage ne možete da podesite da se na novoj kartici prikazuje  Home stranica. Zato, preporučujemo da isprobate ovu ekstenziju i uverite se  koliko će vam pomoći u radu. Esktenziju New Tab Homepage možete da preuzmete sa Firefox  Add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA poboljšate čitkost stranice

 

 

 

U današnje vreme možete da pronađete jako puno odličnih  sajtova, sa dobrim dizajnom i rasporedom ali isto tako sa jako puno  informacija. Nekim korisnicima je čitkost stranice na prvom mestu. Ekstenzija za Firefox Readability će pomoći korisnicima koji  žele da vide samo sadržaj stranice. Ova ekstenzija će olakšati čitanje sadržaja  na web stranicama. Kada instalirate ovu ekstenziju, sve što treba da uradite je  da je aktivirate tako što ćete kliknuti na ikonicu sa slovom R u statusnoj  liniji Firefoxa. Ova ekstenzija će automatski skrolovati stranicu što je  veoma korisno ako je sadražaj dugačak. Sve što treba da uradite je da  pritisnete tastere Ctrl + Shift + A da biste pokrenuli automatsko skrolovanje. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da još bolje  iskoristite funkciju automatskog skrolovanja, pritisnite tastere:0-9  - da biste  ubrzali skrolovanje  -      - da biste  smanjili brzinu skrolovanja  =     - da biste  povećali brzinu skrolovanja  ESC - da biste zaustavili automatsko skrolovanjeOvu ekstenziju možete da preuzmete i isprobate sa  Firefox Add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA poboljšate Firefox na vašem prenosivom uređaju

 

 

 

Izdata je nova  verzija Firefoxa 4 za mobilne uređaje koja je dostupna za preuzimanje na 10  jezika za Android i Maemo uređaje. Najnovija verzija  Firefoxa 4 za mobilne uređaje je mnogo brža, ispravljene su greške, smanjena  upotreba memorije, poboljšano je renderovanje teksta i tako dalje. Prva stvar koju  ćete odmah primetiti je osveženi izgled Firefoxa i mogućnost deljenja linkova  putem Site menija. Takođe, primetićete da je pomeranje stranice i uveličavanje  mnogo brže i glatkije i smanjeno je vreme učitavanja stranica. Naravno, Mozilla  se neće ovde zaustaviti već će nastaviti da poboljšava pretraživač da bi buduća  izdanja bila još brža i produktivnija. U panelu Browser  Controls postoji novo dugme Feedback koje vam olakšava da pošaljete pohvale  ili kritike timu Firefoxa koji će se sigurno potruditi da ispravi sve funkcije  koje se manje dopadaju korisnicima. Da biste isprobali najnovije izdanje Firefox Mobile, možete  da ga preuzmete sa web sajta Go  Mobile.  
 
   

Firefox 4: KAKO DA poboljšate kopiranje u Firefoxu

 

 

 

Ako prilikom pretraživanja na webu često koristite kopiranje  i pejstovanje, preporučujemo da isprobate ekstenziju Copy Fixer koja će vam  olakšati ovaj posao. Ova mala ekstenzija daje vam odličnu prečicu na tastaturi  koja će vam olakšati kopiranje i pejstovanje. Kada instalirate ekstenziju Copy  Fixer kliknite na prečicu Ctrl+C da biste kopirali naslov web stranice i URL. Klasično kopiranje se naravno ne menja. Ako želite da  kopirate neki sadržaj sa stranice potrebno je da ga selektujete. Ako ništa nije  selektovano, ova prečica kopiraće naslov i URL web stranice. Ekstenziju Copy Fixer možete da preuzmete sa Firefox  Add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA poboljšate Strata temu za Firefox

 

 

 

Redizajn Firefoxa  4 je veoma interesantan i svakodnevno očekujemo nove funkcije i nova  poboljšanja. Međutim, postoje i odlične teme za aktuelni razmeštaj navigacije i  linija sa alatkama. Tema Strata  Reloaded je odlična tema koja će ulepšati Firefox i pružiti vam potpuno novo  iskustvo u pretraživanju interneta. Kada instalirate  temu videćete da će se prikazati nove ikonice, novi efekti kada prevučete  kursor preko njih i uopšteno ceo Firefox će izgledati lepše i interesantnije. Tema Strata  Reloaded je u potpunosti kompatibilna sa Linuxom, Windows 7, Windows Vista i  Windows XP sistemima. Možete da instalirate ovu temu na Firefoxu 3. 0, 3. 5, 3. 6  i 4. 0. Temu Strata Reloaded možete da preuzmete Firefox  Add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA poboljšate YouTube u Firefoxu

 

 

 

Da li biste želeli da poboljšate iskustvo pregledanja video  snimaka na YouTubeu? Možda biste želeli da daunlodujete video snimak koji  gledate ili da konvertujete video u MP3? Naravno, pronašli smo rešenje. Firefox ekstenzija TweakTube je rešenje koje vam je  potrebno. Ovo je najbolja ekstenzija za poboljšanje YouTubea je ima jako puno  korisnih funkcija. Kada instalirate ekstenziju TweakTube možete da joj  pristupite putem menija Tools. U meniju Tools kliknite na YouTube a zatim na  Options. Evo nekih opcija koje će vam pomoći da poboljšate YouTube:  AutoPagerize – Ubacuje sledeću stranicu rezultata kada  dođete do dna stranice koju pregledate.   BetterTube – Automatski ugrađuje video fajl, povećava ga i  obezbeđuje link putem kojem možete da preuzmete video fajl.   Colorful Buttons – Ova opcija obojiće dugmad na YouTubeu i  dodaje nekoliko drugih poboljšanja.   Enhancer – Opcija za daunlodovanje link, izbor kvaliteta,  promenu veličine i tako dalje.   Free Youtube – Reprodukuje video snimke pomoću vašeg  lokalnog FLV-omogućenog media playera.   Middle-click Multi-selected Links – Klik srednjim tasterom  miša omogućava da selektujete više video snimaka dok držite pritisnut taster  Ctrl.   Prewatch – Prikazuje tooltip za YouTube video snimke sa  informacijama o video snimku i mali plejer za pregled snimka.   Serialize Multiple Videos – Reprodukuje više video snimaka  odjednom - ctrl+klik za selektovanje, Shift+klik za reprodukovanje  Simple Flash Blocker – Isključuje automatsko  reprodukovanje video snimaka.   Small Tweaks – Postavlja crnu pozadinu za video snimke.   Video Downloader – Daunloduje video fajlove u MP4, FLV,  3GP i MP3 formatu. Ekstenziju TweakTube možete da preuzmete sa Firefox  add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA podesite Cache i ubrzate Firefox

 

 

 

Podešavanjem Cache-a pretraživača unutar stranice  about:config možete da ubrzate rad Firefoxa. Kada su slike učitane one će se učitati i u cache pa neće  biti potrebno da se ponovo prikazuju i traže. Možete da podesite cache tako da  koristi maksimalnu količinu memorije za slike što će značajno ubrzati rad  Firefoxa. Uradite sledeće:  U liniju adrese ukucajte about:config.   U polje Filter ukucajte browser. cache.   Opciju browser. cache. disk. enable podesite na false tako  što ćete dvostruko kliknuti na nju.   Opciju browser. cache. memory. enable podesite na true tako  što ćete dvostruko kliknuti na nju.   Kliknite desnim tasterom miša na New > Integer, ukucajte browser. cache. memory. capacity i  pritisnite OK.   Ukucajte  100000 što odgovara za 100 MB.   Restartujte  Firefox.
 
   

Firefox 4: KAKO DA podesite Facebook u Firefoxu

 

 

 

Facebook je veoma popularan i puno korisnika posećuje ovaj  web sajt svakodnevno. Pronašli smo ekstenziju koja će vam dodati neke veoma  korisne funkcije koje možete da upotrebite na Facebooku. Ekstenzija FaceTweak za Firefox je odlično poboljšanje za  Facebook. Pomoću ove ekstenzije možete da dodate funkcije interfejsu Facebooka.   Kada instalirate ekstenziju videćete puno novih opcija za podešavanje  interfejsa Facebooka koje možete da podesite i prilagodite vašim potrebama. Osnovne funkcije ove ekstenzije su:   AutoLogin - automatsko logovanje na Facebook.   Chat Emoticons - dodaje smajlije sa strane prozora  Facebooka koje možete da dodajete porukama koje kucate prijateljima.   Replace Smileys - zamenjuje tekstualne smajlije sa  grafikom.   Fixed Header - meni za navigaciju ostaje fiksirano na vrhu  ekrana.   Fixer - veće fotografije, bolji albumi, daunlodovanje  video snimaka, integracija Google kalendara i tako dalje. Pored ovih postoji još puno korisnih opcija koje će vam  olakšati svakodnevne akcije na Facebooku, kao što je automatsko potvrđivanje  zahteva za prijateljstvo i tako dalje. Ekstenziju FaceTweak možete da preuzmete sa Firefox  Add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA podesite Google u Firefoxu

 

 

 

Da li biste želeli da podesite interfejs Google pretrage i  prilagodite ga vašim potrebama? Naravno, u Firefoxu možete to da uradite. Ako biste želeli da prikažete rezultate pretrage u više  kolona ili vam se ne dopada prikaz srodnih pretraga, GoogleMonkeyR će vam  pomoći da podesite interfejs Google pretrage. GoogleMonkeyR korisnički skript je napisan za ekstenziju  Greasemonkey. Kada instalirate ovaj korisnički skript, možete da ga  konfigurišete tako što ćete kliknuti na link koji se nalazi pored vaše email  adrese u gornjem desnom uglu prozora Google-a. GoogleMonkeyR korisnički skript možete da preuzmete sa  adrese userscripts. org  web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA poređate kartice u prozoru Firefoxa

 

 

 

Vizuelna pomoć u pretraživaču je veoma korisna ako želite  odjednom da prikažete sve otvorene kartice. Ako želite da odjednom prikažete sve otvorene kartice i  olakšate sebi posao, isprobajte ekstenziju Tile Tabs. Ova ekstenzija vam  omogućava da podelite prozor na 24 okvira u kojima možete da prikažete otvorene  kartice i olakšate otvaranje željene kartice. Tile Tabs vam omogućava da otvorite neograničen broj kartica  koje će biti poređane u prozoru Firefoxa. Da biste isprobali ekstenziju Tile Tabs, daunlodujte je sa Firefox Add-ons  web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA povećate fontove u Firefoxu

 

 

 

Ako vam je problematično da pročitate sadržaj  web stranice u Firefoxu jer vam ne odgovara veličina slova, možete veoma  jednostavno da promenite veličinu fonta. Na nekim web sajtovima sadržaj je veoma  nečitak tako da nemojte odmah da posumnjate da nešto nije u redu sa vašim  vidom. Bolje rešenje je da promenite veličinu fonta, tekst učinite čitkim i  olakšate sebi čitanje sadržaja web stranice. Da biste promenili veličinu fonta u Firefoxu  samo za odrđenu stranicu, uradite sledeće:   Otvorite web stranicu koju biste želeli da  pročitate.   Dražite pritisnutim taster CTRL i  pritisnite taster sa oznakom plus da biste povećali   Ako smatrate da ste jako povećali fontove  na web stranici, ponovo pritisnite taster CTRL i dok ga držite pritisnutim,  pritisnite taster sa oznakom minus da biste smanjili veličinu fonta. Ako želite da promenite veličinu fonta za sve  web stranice koje posećujete, uradite sledeće:   Otvorite Firefox.   U liniji menija izaberite Tools a zatim  kliknite na opciju Options.   Izaberite karticu Content.   U odeljku Fonts & Colors promenite  veličinu fonta na željenu veličinu.   Kliknite na dugme Advanced koje se nalazi  pored opcije za promenu veličine fonta.   Isključite opciju Allow pages to choose  their own fonts, instead of my selections above.   Kliknite na OK.
 
   

Firefox 4: KAKO DA pretražujete brže bez podešavanja

 

 

 

Ako želite, možete da ubrzate vaš Firefox  pretraživač bez posebnih podešavanja. FastestFox je najbolja ekstenzija koja će  vam u tome pomoći. Ako instalirate FastestFox ekstenziju mnogo  ćete brže daunlodovati željeni sadržaj, brže će se prikazati različite  definicije, brže će se učitavati stranice i uopšte će se poboljšati vaše  iskustvo u pretraživanju interneta. Predstavićemo vam samo neke od funkcija:  Wikipedia sidebar - Na levoj strani prozora  Wikipedie ćete dobiti korisnu listu srodnih članaka.   Popup Bubble - Prozorčić će se pojaviti kada  selektujete tekst na web stranici i prebaciće vas na stranicu Wikipedie za  određenu reč a ako je nema u Wikipedii, onda će vas prebaciti na brzu Google  pretragu.   Enhanced Awesomebar - Ova funkcija dodaje  rezultate Google pretrage kada kucate ključne reči u Firefox Awesomebar.   Quicklauncher - Ova funkcija vam daje lak  pristup omiljenim web stranicama. Da biste je pokrenuli, pritisnite  Ctrl+razmaknicu. Zatim pritisnite odgovarajući taster da biste otvorili željenu  stranicu. Da biste instalirali FastestFox ekstenziju,  posetite Firefox Add-ons web sajt.
 
   

Firefox 4: KAKO DA pretražujete iz linije adrese Firefoxa

 

 

 

Kada kucate reči u liniju adrese Firefoxa, dobićete  rezultate Google-ove funkcije I'm Feeling Lucky. Ali u liniji adrese možete da  izvršite i regularnu Google pretragu. Pre nego što  počnete i jedan mali trik. Ako želite brzo da otvorite stranicu u Firefoxu,  upotrebite polje Run u meniju Start. Ako želite da  izvršite Google pretragu iz linije menija Firefoxa potrebno je da pretvorite  liniju pretrage u polje Google pretrage. To ćete uraditi na sledeći način:  U liniju  adrese Firefoxa ukucajte sledeće:    about:config  Potražite unos  keyword. URL.   Modifikujte unos tako što ćete ukucati sledeće:    http://www. google. com/search?btnG=Google+Search&q= Od sada, kada kucate reč ili frazu u liniju adrese i pritisnete  Enter, pokrenuće se Google pretraga i dobićete rezultate Google pretrage za  datu reč ili frazu.
 
   

Firefox 4: KAKO DA prigušite svetla u pozadini kada gledate web video

 

 

 

Neki web sajtovi  vam daju mogućnost da prigušite sve u pozadini web stranice da biste mogli da  se fokusirate na video koji gledate. Međutim, sada to možete da uradite na svakom  web sajtu. Firefox  ekstenzija Turn Off the Lights omogućava vam da prigušite sve u pozadini bilo  koje web stranice kada gledate video snimak. Na taj način možete da se  fokusirate na video i neometano gledate njegov sadržaj. Ekstenzija Turn  Off the Lights ima još nekoliko interesantnih funkcija:  Možete da  uključite "svetlo" tako što ćete kliknuti na pozadinu  Efekat  izbleđivanja kao u Chrome, Safari i Opera ekstenzijama  Podržano je  više video sajtova - YouTube, HTML5 video  Podržano je više sajtova sa slikama - Google Images SearchAko želite da isprobate ovu ekstenziju i neometano gledate  video snimke na webu, preuzmite je sa Firefox  Add-ons website.
 
   

Firefox 4: KAKO DA prikažete RSS u Firefox Sidebaru

 

 

 

Ako koristite ugrađen čitač vesti u Firefoxu, funkciju Live  Bookmarks, verovatno ste primetili da nemate organizovanu listu novih članaka  kao u tradicionalnom RSS čitaču. Ekstenzija Feed  Sidebar za Firefox će prikazati vaše Live Bookmarkove u Sidebaru. Nakon što  instalirate ekstenziju Feed Sidebar prikazaće se još jedan sidebar panel sa  vestima. Kada otvorite sidebar videćete ažurirane vesti za sve Live Bookmarkove  na koje ste prijavljeni. Jednim klikom na naslov otvorićete mali prozor u donjem delu  sidebara u kojem će biti prikazan članak. Dvostrukim klikom na naslov  otvorićete stranicu sa datim člankom u Firefoxu. Kada se stranica učita, stavka  će biti uklonjena iz liste novih naslova. Ovo je odlična ekstenzija koja će vam pomoći da pratite  novosti na sajtovima na kojima ste prijavljeni. Feed Sidebar možete da  preuzmete sa Firefox Add-ons web sajta.
 
   

Firefox 4: KAKO DA promenite broj preporučenih sajtova u Smart Baru

 

 

 

Ako želite da promenite broj prikazanih  preporučenih web sajtova u Smart Baru, možete to jednostavno da uradite. Sve što treba da uradite je da u liniju adrese  ukucate about:config. Dobićete poruku upozorenja: This might void your  Warranty. Kliknite na dugme I'll  be careful, I promise!, da biste nastavili da modifikujete  podešavanja Firefoxa. Da biste promenili broj preporučenih web  sajtova u Smart Baru, uradite sledeće:  Ukucajte about:config u liniju Smart  Location da biste otvorili stranicu sa opcijama za konfigurisanje Firefoxa.   Potražite sledeći unos:    browser. urlbar. maxRichResults  Kliknite desnim tasterom miša na vrednost i  iz kontekstnog menija izaberite opciju Modify da biste promenili vrednost.   Unesite željenu vrednost (broj preporučenih  sajtova).
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272