Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Internet

Ukupno: 1401, strana 4 od 71

Dodajte Facebook Chat u liniju sa strane u Firefoxu

 

 

 

Facebook je konačno izdao novu čet funkciju za sve korisnike. To znači da možete da četujete sa bilo kim sa kontakt liste u Facebook-u ako ste istovremeno ulogovani na Facebook web stranicu. Ali šta ako vam se dopada ideja da četujete sa svojim prijateljima sa Facebooka, ali vam se ne dopada ideja da ceo dan držite otvorenu karticu pretraživača sa Facebook web stranicom? Mozilla Links je otkrio veoma dobar trik za dodavanje Facebook četa u panel Firefoxa. Sve što treba da uradite je da kliknete na liniju sa alatkama Bookmark i kreirate novi Bookmark. Dajte mu bilo koje ime i unesite sledeći URL: http://www. facebook. com/presence/popout. php Uverite se da ste izabrali dugme na kojem piše "Load this bookmark in the sidebar" i to je to. Sve bi trebalo da bude podešeno. Facebook Chat nije jedini Instant Messenger koji možete da otvorite u panelu Firefoxa. Isto tako možete da kreirate bookmarkove za Google Talk i Meebo.
 
   

Dodajte video komentare pomoću BlipBack-a

 

 

 

blipBack je vidžet za video komentare koji omogućuje bilo kome i svakome da prima video komentare na svoj blog ili web sajt. Ovaj vidžet može da se ugradi u MySpace, Facebook, ili personalne web stranice i omogućava korisnicima da aplouduju kratke video klipove sa svog kamkordera ili web kamere, pa čak i sa video osposobljenih mobilnih telefona (ako su registrovani na blipBack). Vi možete da instalirate vidžet na vašu MySpace stranicu tako što ćete proslediti vaše log-in informacije, ili možete sami da ga instalirate pomoću jednostavnog HTML-a. Nakon što korisnik aplouduje video komentare oni takođe mogu da ih nabudže pomoću ugrađenih video efekata. OjingoLabs, koji je kreirao blipBack je takođe kreirao i blipBomb. Dok je blipBack za vlasnike stranica koji žele da primaju video komentare, blipBomb je dizajniran za posetioce sajta koji žele da ostave video komentare u tradicionalno polje za slanje komentara. Korisnici mogu da snime video komentar i ostave ga kao komentar na bilo kojoj web stranici koja dozvoljava korisnicima da ugrade HTML u području za komentare. Ovo teoretski može da bude od koristi i video blogerima koji žele da aplouduju video postove sa svojih mobilnih uređaja dok se nalaze na putu. Sve što treba da uradite da biste postovali je da snimite video i ubacite za njega HTML kod dok ga postujete, što je priznaćete, prilično brzo i bezbolno. Both blipBack i blipBomb se trenutno nalaze u fazi javne beta verzije i dostupni su besplatno na OjingoLabs web sajtu.
 
   

DrawAnywhere - pravite grafikone u letu

 

 

 

DrawAnywhere je simpatičan mali program koji vam omogućuje da krierate grafikone i dijagrame direktno unutar prozora pretraživača, bez potrebe daunlodovanja programa. Postoji veliki izbor oblika, strelica, fontova, boja, klipart-ova pomoću kojih možete da našminkate dosadni organizacioni grafikon ili radni dijagram. Kada ste završili, DrawAnywhere vam omogućava da snimite, odštampate ili ekportujete vaše remek delo kao PDF fajl ili sliku. Mada nije toliko moćan kao OmniGraffle ili Visio, DrawAnywhere je prava stvar za svakoga kome treba brz i prljav način da pokaže nekome ko je gazda u kući.
 
   

Drop.io - odličan servis za hostovanje fajlova

 

 

 

Većina servisa za hostovanje fajlova se međusobno razlikuju samo po drugačijem interfejsu i drugačijoj web adresi, a u suštini nude potpuno iste usluge. Sa druge strane, Drop. io je jedinstven zato što poseduje nekoliko jedinstvenih funkcija u odnosu na ostale servise za hotovanje fajlova. Prvo, korisnici ne moraju da se prijave da bi mogli da skladište svoje fajlove na Drop. io web sajtu a jedino ograničenje je da fajlovi koje aploudujete ne smeju da budu veći od 100 Megabajta. Fajl koji aploudujete može da sadrži druge fajlove (on može da bude zip ili neka druga vrsta arhive), sve dotle dok ne premašuje 100 Megabajta. Ako želite da skladištite više fajlova kreirajte nekoliko arhiva koje sadrže više fajlova i aploudujte ih jednu po jednu. Svakom fajlu koji ste aploudovali možete da pristupite preko url-a koji se dodaje nakon www. drop. io. Jedinstveni aspekt servisa je to što korisnici mogu da izaberu naziv fajla koji su aploudovali na www. drop. io, sve dotle dok izabrano ime ne koristi nijedan drugi korisnik. Fajlovi mogu da se zaštite pomoću lozinke što znači da samo korisnici koji poseduju lozinku mogu da pristupe arhivama i fajlovima koji se nalaze u njoj. Fajlovi koje ste aploudovali mogu autoamtski da se izbrišu nakon definisanog vremenskog perioda koji može da se kreće od jedan dan pa do godinu dana. Kreator aploudovanog fajla može u bilo kom trenutku da produži vreme. Takođe vlasnik aploudovanog fajla može da odredi kako će korisnici stupati u interakciju sa fajlovima. Izbor se kreće od mogućnosti samo pregledanja, preko mogućnosti pregledanja i unošenja beleški, pa sve do unošenja beleški i fajlova. Još jedan interesantan aspekt je taj što fajlovi mogu da se dodaju ne samo preko Dropio-ove home stranice već i na druge načine kao što je slanje fajlova preko e-mail-a ili mobilnog telefona. Fajlovi mogu da se šalju kao prikačeni objekti (attachments) na e-mail adresu imefajla@drop. io i biće postavljeni ako ne prelaze veličinu od 100 MB. Adresa: Drop. io
 
   

Drop.io, omogućava aploudovanje putem prevlačenja i puštanja

 

 

 

Onlajn servis za razmenu fajlova, Drop. io, već obezbeđuje jedan od najlakših načina da delite dokumente i medijske fajlove. Sada kompanija još više olakšava rad sa Firefox dodatkom koji vam omogućava da prevlačite i puštate fajlove u pretraživaču. Evo kako to radi. Instalirajte ekstenziju Drag & Drop. io i kreirajte tačku puštanja tako što ćete posetiti Drop. io. Nakon toga možete da prevučete bilo koji fajl sa desktopa u web pretraživač dok se fajlovi aplouduju i konvertuju u nekim slučajevima za lakši onlajn pristup. Da li ste previše zauzeti da biste kreirali ručno tačku puštanja? Samo prevucite fajlove na malo crveno polje za potvrđivanje u statusnoj liniji. Plag-in će automatski kreirati tačku puštanja i otvoriće je za vas. Dakle, moći ćete da pretražujete omiljeni web sajt i da aploudujete fajlove u isto vreme, bez potrebe da prvo posetite web stranicu Drop. io. Ovaj Plug-in radi sa Firefoxom i operativnim sistemima Windows, OS X i Linux.
 
   

Dva korisna dodatka za rad sa karticama u Firefoxu

 

 

 

Postoji jedna funkcija Internet Explorera koja do sada nije bila prisutna u Firefoxu, a to je kopiranje istorije pretraživanja kada otvorite novu karticu ili prozor. Programeri Twanno-a su kreirali ekstenziju koja dodaje u Firefox ovu funkcionalnost i još jednu koja je takođe veoma korisna. Duplicate Tab ekstenzija radi upravo to, kreira drugi primer izabrane kartice na novoj kartici (ili u sopstvenom prozoru). Takođe izvršava i dve druge korisne funkcije. Prvo, ona će "otkačiti" karticu, zatvoriće je u aktuelnom prozoru i otvoriće novi prozor sa istim URL-om i istorijom pretraživanja. Drugo, možete da je upotrebite za spajanje različitih prozora, kombinujući njihove kartice i istoriju u jedan prozor. Tab Clicking Options ekstenzija vam daje mogućnost da kontrolišete kartice kroz različite akcije klika mišem. Kompatibilna je sa drugim ekstenzijama za kartice. Podržane su mnoge akcije uključujući ponovno učitavanje, bookmarkovanje, zatvaranje i prekopčavanje na IE prikaz. Ove dve ekstenzije su odlične za Firefox korisnike koji traže veću kontrolu nad svojim karticama i prozorima.
 
   

eCRATER: Alternativa za eBay

 

 

 

U zadnje vreme desilo se nekoliko izmena na eBay-u zbog kojih korisnici nisu preterano sretni. Prvo je objavljeno da se smanjuje novčani iznos za listanje artikala, ali se zato povećava finalna novčana nadoknada, a onda je još objavljeno da prodavci više neće moći da ostavljaju negativne feedback-ove. Kao reakcija na ove izmene grupa ljudi je krenula da organizuje bojkot eBay-a u trajanju od nedelju dana, tačnije od 18. do 25 februara. Pod bojkotom podrazumevaju prekidanje, kupovine, prodaje i pretraživanja na eBay-u. Zbog ovog bojkota i jednostavne činjenice da korisnici nisu zadovoljni uvedenim izmenama, sve više ljudi traži alternativu za eBay. Pre nekoliko dana, mi smo naleteli na eCRATER. To je jedna od alternativa koje vredi pogledati, a u nastavku teksta detaljnije ćemo opisati njihovu ponudu. Šta je tačno eCRATER? Oni sebe opisuju kao besplatni alat za kreiranje web prodavnica i besplatnu onlajn trgovinu. Oni kažu da prodavci mogu da kreiraju sopstvene onlajn prodavnice i to potpuno besplatno dok kupci mogu da kupuju raznorazne proizvode. Pored toga, eCrater se udružio sa Google-om kao eCommerce partnerom kako bi omogućio kupcima i prodavcima da koriste Google Checkout za novčane transakcije. eCrater postoji od 2004. godine i od onda polako raste. Svakako nisu veliki kao eBay, ali u ovom trenutku to je njihova prednost. Ovo je definitivno jedno od mesta na koje odlaze kupci i prodavci kojima je dojadio eBay i njihova politika neprestanog povećavanja cene usluga. Mi još nismo koristili ovaj web sajt, ali smo izvršili pretraživanje nekoliko proizvoda i čini nam se da postoji dobar izbor. Ono što na eCrater-u preovlađuje kao glavna tema je jednostavnost. Sve je jednostavno, od postavljanja prodavnice pa sve do listinga.   Pretraživanje termina “Apple iPhone” dalo je 202 različita rezultata što uopšte nije loše.   Naravno naišli smo i na nekoliko lažnih oglasa (na jednom je posebno naglašeno da prima samo Money Gram kao oblik plaćanja, sa velikom crvenom zastavom!), ali mislim da nećete uspeti da pobegnete od prevaranata bilo gde da odete. Ako ste prodavac na eBay-u kojem se njihova usluga smučila, zašto ne isprobate eCRATER i druge sajtove iste namene? A vi koji kupujete, sledeći put kada vam treba nešto, umesto da odmah odete na eBay, zašto ne odete prvo na alternativne servise kao što je eCRATER? Postoji na Internetu još drugih opcija, pitanje je samo da li ste spremni da uložite malo napora u njihovo pronalaženje i korišćenje. Kao što smo već rekli, mi još nismo isprobali njihovu uslugu i ne možemo da garantujemo za njih, ali ovo je web sajt koji ćemo u budućnosti prvi posetiti ako budemo hteli nešto da kupimo ili prodamo. A ako kojim slučajem isprobate ovaj servis, javite nam u komentarima vaše utiske. Adresa: eCRATER
 
   

EggJax: Pet (ne) srodnih web servisa u jednom

 

 

 

Mi smo veliki ljubitelji programa koji rade jednu stvar i to rade dobro. Ali takođe volimo i programe sa mešavinom stilova. EggJax skoro da spada u tu kategoriju. Mada nam nije potpuno jasno zašto se sve ove opcije nalaze u jednom paketu. Sa EggJax stranice možete da uradite pet stvari. Možete da: Unazad da tražite telefonske brojeve pronalazite ljude (unesite ime, grad i državu i pokušajte da pronađete adresu i broj telefona) pretražite poslovni direktorijum pogledate vremensku prognozu po gradovima kreirate URL pomoću TinyURL kreatora. Ove funkcije su po našem mišljenju prilično različite. Naravno, možemo da zamislimo situaciju kada treba da potražimo starog prijatelja u gradu u kom smo odrasli, da pronađemo kompaniju u kojoj je zaposlen, a zatim da proverimo vremensku prognozu za narednu nedelju tako da znamo da li treba da ponesemo kišobran kada budemo krenuli da ga iznenadimo. Ali šta ćemo sa TinyURL kreatorom?
 
   

Electrasoft - 32bitni web pretraživač koji se plaća

 

 

 

U svetu je već dugo vremen standard da su web pretraživači besplatni. Na kraju krajeva, ko bi plaćao za nešto što vrlo lako može da se nabavi besplatno? E pa, to je pitanje na koje Electrasoft mora da odgovori svaki dan. Ova kompanija koja se specijalizovala za web pretraživače, mrežne programe i dizajn karakterističan za 90-te, svakako spada u vrstu koja izumire. Jedan moj prijatelj nije mogao da odoli pa je kupio ovaj pretraživač, čisto da vidi šta je tako specijalno u njemu da treba da se plati. Instalacioni fajl zauzima samo 300 kb, a instalacija će trajati samo par sekundi. Nakon što je instaliran, ovaj 32-bitni web pretraživač radi ono što obećava: stvarno je veoma brz i učitava se brzo. Izgleda da renderuje sve baš onako kako se očekuje, a čak podržava i Flash od samog početka. Teško je reći da li koristi sopstvenu mašinu za renderovanje, ali se skriptu za pronalaženje pretraživača projavljuje kao Mozilla 1. 6. Iako ne možemo da nađemo nikakvu praktičnu primenu ovom programu u glavnom toku, on može da bude dobrodošao dodatak velikom broju Pentium zasnovanih Windows 98 mašina koje još zuje u nekim domovima. On je brz, i ono malo koda što ima je odlično urađeno. Možete da ga kupite za 20 dolara na kompanijinoj stranici za naručivanje.
 
   

Email This! šalje tekstove putem desnog klika sa mišem

 

 

 

Windows/Mac/Linux (Firefox): Ako često selektujete, kopirate i pejstujete tekstove iz vašeg pretraživača u e-mail poruke, Email This! će vam uštedeti mnogo vremena. Kontekstni meni do kojeg dolazite preko desnog klika sa mišem vam omogućuje da direktno kreirate nove Gmail, Yahoo, ili Google Apps web mail poruke od izabranog teksta, ili da ga pejstujete u e-mail klijente kao što su Thunderbird ili Outlook. Navedene opcije mogu da se dodaju ili sakriju, a korisne prečice (Alt+G za Gmail) dodatno ubrzavaju proces. Email This! je besplatana dodatak za Firefox. Adresa: Email This!
 
   

Email: Budite obazrivi sa pozivima sa socijalnih mreža

 

 

 

Ako ste na nekoj od socijalnih mreža, naravno da ćete pozvati svoje prijatelje da vam se pridruže. Što se više prijatelja priključi, vaše strane će biti posećenije. Više reklama će se prikazati. A, imaćete više prijatelja. Eto i većih prihoda. Sasvim je drugačije kada vi pozivate ili kada vas poziva, vama nepoznata osoba. DOBILI STE POZIV OD xxxx da mu se pridtužite. 1. Proverite da li pozivni link ide stvarno na sajt društvene mreže. Da se možda ne radi o "fišingu", odnosno pokušaju da se prikupe vaši lični podaci. Jednostavno kopiraje link u web pretraživač, umesto jednostavno da kliknete ponuđenu opciju. Čak i kada kopirate link, posmatrajte vaš pretraživač, da li ide direktno na pozvanu lokaciju, ili se PREUSMERAVA na neku drugu, što je uvek potencijalni izvor problema. 2. Da li poznajete osobu koja vas je pozvala? Da li vam je poznata mreža na koju vas dotična osoba zove? 3. Zao veb sajt može biti odlična osnova za distribuciju problematičnog softvera koji će vaš računar zaraziti. Ako mislite da vaš kompjuter sa saftverom za zaštitu ne može da se inficira, prevarili ste se. 4. Ako na socijalnoj mreži postavljaju pitanja o brojevima kreditnih kartica, za lozinke sa drugih mreža, i druga lična pitanja, TO SIGURNO NIJE MREŽA ZA VAS
 
   

Evri.com - merilo za sve što je popularno

 

 

 

Svake godine Google izbacuje zeitgeist, listu svega što je popularno na webu na osnovu pretraživanja njihove baze podataka. Ali šta ako jednom godišnje nije dovoljno? Onda ćete posetiti Evri. Evri je web servis koji se trenutno nalazi u beti i koji koristi izvore vesti na webu kako bi odredio popularnost različitih tema u kategorijama kao što su People, Places i Things. Ako kliknete na pojedinačne krugove, dobićete listu članaka sa vestima u kojima se pojavljuje data tema. Upotreba Evri. com servisa je odličan način da stalno budete u toku sa popularnim temama i ljudima. Adresa: Evri
 
   

Facebook iznurenost

 

 

 

Da li se svako jutro ulogujete na Facebook nalog i istog momenta se osećate iscrpljenim? Da li pogled na aktivnosti vaših prijatelja tokom vikenda, njihove komentare i predloge za super korisne programe koji ništa ne rade izaziva u vama neodoljivu želju da otpuzite nazad u topli krevet i više nikada ne ustanete? Ako patite od ovih simptoma onda ste najverovatnije oboleli od poremećaja spavanja koji se zove "Facebook Fatigue. " Ali nemojte da paničite! Facebook Fatigue je široko rasprostranjeni poremećaj koji se lako rešava velikom količinom kofeina i umerenom upotrebom neke lake droge (ili teže). Ali ozbiljno, da li ima nešto iole korisno u Facebook vestima ovih dana? Zar većina tekstova nisu samo neotesani lični spemovi? Sve ovo počinje da podseća na besplatni webmail. Ali sada umesto lekova koji će da modifikuju određeni deo vašeg tela na veliku radost vaše lepše polovine i neverovatno povoljnih akcija koje samo čekaju na vas, vi treba da se probijate kroz beskrajne talase besmislenih izjava, misli i poruka izvedenih iz života vaših "nazovi" prijatelja. Facebook je kao Star Magazine, samo niko od ljudi na Facebook-u nije bogat, ni lep a definitivno nije popularan, a najinteresantnija stvar koju su uradili u zadnjih 24 časa je obično nešto trivijalno i potpuno nebitno. Ljudi, molim vas! Probudite se i počnite da živite stvaran život!Facebook je kao lični poziv ljudima koje jedva poznajete da vam plaču "Hej! Pogledaj me! Vidi što sam lep, pametan, vešt,. . . " iznova i iznova, svaki dan. A sada, da stvari budu još gore, tu je i Facebook News Network! Da li stvari mogu da budu gore od ovog?
 
   

Facebook zvanično podržava Twitter publikovanje

 

 

 

Nedavno je Facebook uveo novu funkciju za stranice  Facebooka. Ova funkcija je dodata je je puno korisnika tražilo da bi Facebook i  Twitter trebali bolje da sarađuju. Na Facebook stranicama pojaviće se ovih dana funkcija koja  će omogućiti korisnicima da izaberu koji sadržaj žele da publikuju direktno na  Twitteru. Nova funkcija zahteva da korisnici otvore novu stranicu  Facebook web sajta. Iako ne koriste svi Facebook stranice, ovo ostavlja  prostora za dalju zvaničnu podršku između Facebooka i Twittera a moglo bi  značiti i podršku za individualne profile.
 
   

Facebook: 3 najbolje Firefox ekstenzije za Facebook

 

 

 

Facebook i  Firefox su među najpopularnijim elementima koji se koriste na Internetu.   Pronašli smo listu najboljih Firefox ekstenzija koje možete da koristite za  Facebook. Ove ekstenzije  poboljšaće vaše iskustvo u upotrebi društvene mreže i posebno su namenjene da  biste lakše i bolje koristili Facebook. Friendbar Korišćenje  Facebooka je mnogo lakše i interesantnije uz upotrebu Friendbara. To je u stvari  linija sa alatkama koja vam omogućava da ažurirate vaš status i komentare, da  označavate postove i tako dalje. Facebook  Photo Album Downloader Facebook Photo Album Downloader vam pomaže da odjednom daunlodujete  sve slike koje se nalaze u vašem Facebook albumu. Ovo je odlično rešenje ako  želite da daunlodujete cele foto albume jer ne treba da preuzimate jednu po  jednu fotografiju. Facebook Video Ako ste kolekcionar muzičkih video spotova ili smešnih video  snimaka, pomoću Facebook Video ekstenzije možete jednostavno da daunlodujete  postavljene video snimke i da ih ujedno konvertujete u vama odgovarajući  format.
 
   

Facebook: 5 najinteresantnijih lažnih Facebook stranica

 

 

 

Facebook trenutno ima preko 250 miliona korisnika. Ovde ćete  pronaći hiljade stranica obožavaoca određenih poznatih ličnosti. Bill Gates je izjavio da on nije korisnik Facebooka kao i  mnogi drugi poznati ljudi, što nas dovodi do pitanja kako bi te stranice  izgledale da postoje. Kreativni umovi na webu su verovatno isto to pitanje  postavili sebi i kreirali lažne stranice na Facebooku. Pet najinteresantnijih  su:1. Barack  Obama’s News Feed: Prvih 100 dana (Slate)U aprilu, Slate je izmislio veoma originalan način da  predstavi prvih 100 dana Barack Obame u kancelariji. 2. Hitlerov  Facebook (Banterist)Banterist je zamislio kako bi moglo da izgleda da Hitler ima  svoju Facebook stranicu. Bizarno, koncept Hitlerovih postova smešnih video  snimaka je mnogo zabavniji od parodije događaja iz stvarnog sveta. 3. Steve Jobs Facebook (PC World)Od ismevanja usmerenog ka Bill Gatesu do njegovog  prijateljstva sa “Svakom poznatom ličnošću iz Holivuda”, PC World je pronašao  Facebook stranicu Steve Jobsa sa puno ubačenih šala. 4. Facebook Genesis (College Humor) Novembra 2008, komični sajt College Humor je pretvorio Genesis  u Facebook stranicu sa veoma interesantnim rezultatima. 5. Satanin Facebook (PC World)Od provokativne liste prijatelja  pa sve do suptilne upotrebe “broja zberi”, PC World je  prevazišao sam sebe sa ovom lažnom Facebook stranicom samog Antihrista.
 
   

Facebook: Idealan pretraživač za korisnike Facebook-a - Flock

 

 

 

Flock je odličan web pretraživač za društvene mreže. On je  građen na Mozilla Firefoxu i ima odličnu podršku za Facebook, Digg, Youtube,  Flickr, WordPress, Gmail, Blogger, Picasa, MySpace i Media RSS. Flock ima panel  sa strane koji je fantastičan. Klikom na dugme People Sidebar prikazaće se vaš  Facebook nalog a ispod su prikazani svi vaši kontakti. Da biste otišli na Zid nekog od vaših kontakata  dovoljno je da kliknete na avatar datog kontakta. Photo Uploader  vam omogućava da brzo označite, opsečete, rotirate i aploudujete fotografije na  vaš profil. Ima još puno odličnih funkcija i vredi ga isprobati. Flock kao i  Firefox ima ekstenzije kojima možete da olakšate posao. Flock je  besplatan za daunlodovanje. Adresa: Flock
 
   

Facebook: KAKO DA automatski postavite Flickr fotografije na Facebook

 

 

 

Ako vam se dopada  kako Flickr funkcioniše i kako prikazuje vaše fotografije, a većina vaših  prijatelja koristi Facebook? Pronašli smo rešenje. Nova integracija  između Flickra i Facebooka olakšava da vašu foto galeriju na Flickru prebacite  na Facebook. Sve što treba da uradite je da na vašem Flickr nalogu potražite  link Extend your account to Facebook, što znači da želite da proširite vaš  nalog na Facebook. Tako će se fotografije sa vašeg naloga na Flickru,  automatski prikazivati i na vašem Facebook nalogu.
 
   

Facebook: KAKO DA automatski promenite podešavanja Privacy

 

 

 

Ako želite da  povećate bezbednost na Facebooku, Reputation Defender ima odlično rešenje za  vas. Novi proizvod  Reputation Defendera, pod nazivom PrivacyDefender, prikazuje vam  jednostavan dijagram aktuelnih podešavanja i automatski ih menja. Po  standardnom podešavanju, PrivacyDefender koristi opciju Friend only, iako  Facabook i dalje preporučuje da vaše informacije učinite javnim. PrivacyDefender je veoma jednostavan način da podesite vašu privatnost na  Facebooku. Međutim, ako imate različita podešavanja za različite grupe  prijatelja, možda je i bolje da podešavanja promenite ručno. Odlučite sami.
 
   

Facebook: KAKO DA blokirate Facebook

 

 

 

Da li ste čuli da puno kompanija širom sveta odbijaju da  nadgrade Internet Explorer na najnoviju verziju? Razlog je što pomoću Internet  Explorera 6 može da se blokira pristup Facebooku. Ako ste korisnik Internet Explorera 6 verovatno ste  primetili da ne možete da se prijavite na sajt Facebook, već se ispisuje poruka  da treba da nadgradite vaš pretraživač i neke funkcije uopšte ne možete da  koristite. Dakle, ako želite da blokirate pristup Facebooku za vašu  decu, zaposlene ili nekog drugog, instalirajte Internet Explorer 6.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272