Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Internet

Ukupno: 1401, strana 8 od 71

Facebook: KAKO DA prikažete veliku sliku na vašem profilu

 

 

 

Pitate se kako da  se vaša stranica na Facebooku ističe od drugih? Postavite veliku sliku profila.   Da li ste znali da možete da postavite sliku profila veličine 200 x 600  piksela? Po standardnom  podešavanju Facebook prikazuje malu sliku profila, međutim, ako želite, možete  da prikažete i veliku sliku i na taj način da vaš profil bude drugačiji od  ostalih. Da biste povećali  sliku vašeg profila uradite sledeće:   Ulogujte se na  Facebook nalog koristeći vašu email adresu i lozinku. Kada se stranica otvori u  gornjem levom uglu prozora videćete sliku vašeg profila.   Kliknite na  sliku vašeg profila da biste otvorili vaš profil, ili u gornjem desnom uglu  kliknite na link Profile.   Kada se otvori  stranica vašeg profila kliknite na karticu Photos. A zatim izaberite link Add  Photos.   Otvoriće se  prozor za aploudovanje fotografija. Izaberite veliku fotografiju koju želite da  postavite kao sliku profila. Ne zaboravite da fotografija može da bude širine  200 piksela i visine 600 piksela. ž  Kliknite na  Upload. To je sve. Sve što  treba da uradite je da označite veliku fotografiju da želite da je koristite  kao fotografiju profila.
 
   

Facebook: KAKO DA promenite boju vašeg Facebook profila

 

 

 

Da li vam je dosadila boja vašeg Facebook profila? Po  standardnom podešavanju, boja Facebook profila je plava. . . . Ali. . . vi to možete  da promenite. Da biste promenili boju vašeg Facebook profila uradite  sledeće:   Potreban vam je Firefox web pretraživač. Ako ga ne  koristite, možete da ga preuzmete sa sledeće adrese: http://www. mozilla. com/en-US/firefox/upgrade. html  Instalirajte Greasemonkey, dodatak za Firefox koji vam  omogućava da modifikujete način na koji će izgledati stranice Firefoxa.   Greasemonkey možete da preuzmete sa sledeće adrese: https://addons. mozilla. org/en-US/firefox/addon/748  Restartujte Firefox.   Instalirajte Facebook Colour Changer ili Auto-Colorizer for  Facebook:   Facebook Colour Changer vam omogućava da izaberete boje  koje želite da koristite. Možete da ga instalirate sa sledeće adrese: http://userscripts. org/scripts/show/9475    Kada instalirate Facebook Colour Changer, u liniji menija  Firefoxa izaberite Tools >  Greasemonkey > User script Commands. . . > Customise facebook  colours. . . . Izaberite željene boje i  kliknite na Set. To je sve.   Auto-Colorizer  for Facebook menja boju Facebook stranice na osnovu fotografija na stranici.   Tako će svaki od vaših prijatelja imate prilagođenu kolornu šemu. Posetite bilo  koji profil ili foto album na Facebooku i stranica će promeniti boju da bi se  prilagodila bojama sa fotografije. Auto-Colorizer for Facebook možete da  instalirate sa sledeće adrese: http://userscripts. org/scripts/show/3626 To je sve. Uživajte.
 
   

Facebook: KAKO DA promenite ime grupe koju ste kreirali

 

 

 

Facebook grupe su idealan način da se povežete sa drugim  korisnicima Facebooka koji imaju ista interesovanja kao i vi. To je odličan  način da predstavite vašu ličnost i pronađete istomišljenike sa kojima možete  da komunicirate. Ako ste administrator Facebook grupe, odnosno ako ste vi  kreirali grupu, možete da promenite ime grupe ako smatrate da je to potrebno  ili ako ste naknadno primetili da u nazivu grupe postoji greška. Da biste promenili ime grupe uradite sledeće:  Ulogujte se na vaš Facebook nalog.   U meniju duž leve strane prozora Facebooka kliknite na  link Groups.   Otvoriće se stranica sa grupama koje ste kreirali i čiji  ste vi članovi.   Kliknite na grupu koju ste vi kreirali, odnosno grupu za  koju ste vi administrator.   Kada se otvori stranica grupe, kliknite na karticu Info.   Kliknite na Edit Information. Otvoriće se serija polja.   Pod Basic Info kliknite na Change Group Name. Unesite nov naziv za grupu i  kliknite na Save Changes.   Kliknite na dugme Done Editing. Novo ime grupe je snimljeno i prikazano na stranici grupe.   To je sve.
 
   

Facebook: KAKO DA promenite lozinku

 

 

 

Ako sumnjate da je neko saznao vašu lozinku na Facebooku, ili smatrate da aktuelna  lozinka nije dovoljno bezbedna, veoma lako možete da je promenite. Ako se odlučite  da promenite lozinku na Facebooku, uradite sledeće:  Otvorite  Facebook stranicu, ulogujte se na vaš nalog.   U gornjem  desnom uglu prozora kliknite na Account a zatim na Account Settings. Otvoriće  se stranica My Account.   Na kartici  Settings, u odeljku Password izaberite link Change.   Unesite vašu  tekuću lozinku u polje Old Password.   U polje New  Password unesite novu lozinku, i u polje Confirm Password ponovo unesite novu  lozinku da biste je potvrdili.   Kliknite na  dugme Change Password. To je sve. Vaša  lozinka je promenjena i bezbedna.
 
   

Facebook: KAKO DA pronađete email adresu vašeg prijatelja

 

 

 

Facebook je  odličan način da pronađete prijatelje sa kojima se davno niste čuli i saznate  njihovu email adresu da biste mogli ponovo da uspostavite kontakt. Prilikom  otvaranja naloga, na profil možete da postavite informacije uključujući i email  adresu. Ako želite da pronađete email adresu prijatelja sa kojima ste izgubili  kontakt uradite sledeće:   Ulogujte se na  Facebook nalog.   Kada se otvori  stranica Facebooka, sa leve strane prozora kliknite na link Friends.   U polje Search  unesite ime i prezime prijatelja kojeg želite da pronađete. Kada se pojavi  lista rezultata, potražite vašeg prijatelja i kliknite na njegovo ime.   Otvoriće se  stranica profila prijatelja na čije ste ime kliknuli. Kliknite na karticu Info  na vrhu stranice da biste videli informacije o prijatelju.   U odeljku  Contact Information videćete email adresu prijatelja, ali samo ako je vaš  prijatelj izabrao da se email adresa prikazuje. Ako email adresa nije  prikazana, kliknite na dugme Add Friend i kada prijatelj prihvati vaš zahtev za  prijateljstvo, možete da dobijete email adresu.
 
   

Facebook: KAKO DA pronađete lozinku za Facebook

 

 

 

Ako za svaki web sajt koristite drugu lozinku, to je  najbolji način da vaše privatne informacije ostanu bezbedne. Međutim, može da  postane teško da zapamtite sve lozinke koje koristite za različite sajtove. Ako ste zaboravili koja je lozinka za vaš Facebook nalog,  možete da je pronađete pomoću Facebook-ove funkcije za automatsko vraćanje  lozinke. Evo šta je potrebno da uradite:  Otvorite Facebook Home stranicu i kliknite na link Forgot  your password? koji se nalazi u gornjem desnom uglu stranice. Na ekranu će se  pojaviti dve odvojene reči.   Kliknite unutar polja Text in the box i ukucajte reči  koje vidite na ekranu, zajedno sa razmakom između njih.   Kliknite unutar polja Email i ukucajte email adresu koju  želite da upotrebite kada kreirate Facebook nalog.   Kliknite na dugme Reset Password i dobićete email na  adresu koju ste uneli.   Otvorite email koji ste dobili od Facebooka i kliknite na  link Password reset link koji se nalazi u poruci. Izaberite novu lozinku i  ulogujte se na vaš Facebook nalog.
 
   

Facebook: KAKO DA proverite bezbednost na Facebooku

 

 

 

Podešavanja privatnosti na Facebooku su prilično  komplikovana i rezultate promena ne možete odmah da vidite. ReclaimPrivacy. org  ima veoma koristan bookmarklet koji će vam pomoći da proverite bezbednost  privatnih informacija na Facebooku. Facebook Privacy Scanner će vam prikazati koja od uključenih  podešavanja nisu bezbedna. Facebook  Privacy Scanner se fokusira na ključna područja gde Facebook može javno da  deli informacije i gde omogućava da vaši prijatelji eksponiraju vaše  informacije. Ovaj bookmarklet pregleda aplikacije, podešavanja i druge  aspekte da bi proverio šta Facebook i drugi nezavisni programeri mogu da  pronađu o vama, zatim ocenjuje eksponiranost u nivoima - Good, Caution ili  Insecure. Takođe, nudi i link ka podešavanjima da biste mogli da ih promenite. Isprobajte ovaj bookmarklet jer ćete tako biti sigurni da  ste bezbedni.
 
   

Facebook: KAKO DA rasporedite ažuriranje statusa

 

 

 

Da li želite da  vaš Facebook profil bude aktivan, ali možda ćete biti offline nekoliko dana?  Možda idete na put i nećete biti u blizini računara? To nije problem. Vaš Facebook  profil može i dalje da bude aktivan i da ažurirate status bez obzira što niste  u blizini računara ili nemate Internet konekciju. Sve što vam je potrebno je  mali program Sendible koji će vam pomoći da napravite raspored ažuriranja. Sendible možete  da pronađete na sledećoj adresi http://sendible. com. Kada ispunite prijavu,  kliknite na link Facebook i unesite korisničko ime i lozinku vašeg Facebook  naloga. Sendible će se povezati direktno sa vašim Facebook nalogom. Kliknite na  New Messages a zatim na Status Updates. Na sledećoj  stranici možete da napravite raspored za onoliko ažuriranja koliko želite. Ovaj  servis je odličan i možete da ga upotrebite za ažuriranje statusa na Facebooku,  MySpaceu, Bloggeru, Twitteru i tako dalje.
 
   

Facebook: KAKO DA rešite problem sa potvrđivanjem vaše email adrese

 

 

 

Kada otvarate Facebook nalog potrebno je da unesete vaše  ime, datum rođenja i email adresu. Vaš nalog će biti aktiviran tek kada  potvrdite vašu email adresu. Nakon otvaranja naloga, na vašu email adresu ćete dobiti  email sa linkom, na koji treba da kliknete da biste potvrdili vašu email  adresu. Međutim, šta da radite ako dobijete obaveštenje o grešci?Da biste rešili ovaj problem, pratite sledeće korake:  Pokušajte da se ulogujete na nalog koristeći email adresu  koju ste prvi put uneli u formular za registraciju naloga.   Ako ne možete da se ulogujete, pokušajte da kopirate link  koji ste dobili u emailu za potvrđivanje email adrese i pejstujte ga u liniju  adrese pretraživača. Pritisnite Enter.   Ako i dalje imate problema javite se Facebook timu koji  će vam pomoći da rešite ovaj problem.
 
   

Facebook: KAKO DA sačuvate vašu lozinku

 

 

 

Ako želite da  vaše lozinke budu bezbedne, ali ne možete da zapamtite sigurnu lozinku jer  sadrži slova različitih veličina i brojeve, pomoći će vam PasswordCard. PasswordCard nudi  vam bezbedne lozinke sa wallet zasnovanim rezervnim kopijama. Sama kartica Your PasswordCard je štampana u boji i nudi  simbole u svakoj koloni a svaki red je drugačije boje. Karaktere na kartici  kreirate kucanjem brojeva u polje na vrhu kartice. Snimite unete lozinke na  bezbednu lokaciju i ostavite PasswordCard u vaš novčanik. Trebaće vam malo  vremena da zapamtite simbole i boje koji sadrže lozinku za iTunes, Facebook ili  druge sajtove ali će vaš sistem biti bezbedan. Čak i ako izgubite karticu,  računar ostaje bezbedan jer niko ne zna šemu simbola koju ste vi odredili. PasswordCard je besplatan za upotrebu. Isprobajte.
 
   

Facebook: KAKO DA sakrijete činjenicu da imate Facebook nalog

 

 

 

Da li vam neko  brani da imate Facebook nalog? Postoji rešenje da u potpunosti sakrijete  činjenicu da imate Facebook nalog. Evo kako. Ako ste u  situaciji da od nekoga treba u potpunosti da sakrijete činjenicu da imate  Facebook nalog, uradite sledeće:  Otvorite  Facebook nalog koristeći staru email adresu.   Podesite email  tako da emailovi sa starog email naloga budu preusmereni na vaš novi email  nalog.   Otvorite  Facebook nalog koristeći novui email adresu.   Koristite  Facebook nalog koji ste registrovali sa novim email nalogom, dok ne budete  otkriveni.   Kada vas  otkriju deaktivirajte nalog koji je povezan sa novom email adresom.   Na nalogu sa  starom email adresom isključite preusmeravanje na novu email adresu i nastavite  da koristite Facebook nalog koji je povezan sa starom email adresom. To je sve. Nije  lepo. . . . ali možda vam je bitno.
 
   

Facebook: KAKO DA sakrijete fotografiju na Facebooku

 

 

 

Da li biste želeli da izbrišete neke fotografije na kojima  ste tagovani? Naravno, ovo možete da uradite veoma jednostavno. Sve što treba da uradite je da otvorite stranicu na kojoj se  nalazi fotografija na kojoj ste tagovani i kliknite na Remove Tag koje će se  pojaviti pored vašeg imena. Na taj način uklonićete fotografiju iz foto albuma  sa tagovanim fotografijama. Kada jednom uklonite tag sa fotografije, prijatelji  više neće moći da vas taguju na istoj fotografiji. Ako ne želite da ljudi kojima je omogućeno  da vide vaše fotografije, vide i fotografije  na kojima ste tagovani (što će se pojaviti u News Feed-u, kao i u Recent  Activity listi na vašem profilu), uradite sledeće:   U gornjem desnom uglu prozora Facebooka kliknite na  Account a zatim na Privacy Settings.   Kliknite na Profile Information.   U odeljku Photos and Videos of Me podesite nivo  privatnosti po želji.   Kliknite na Preview my Profile i pogledajte vaš profil.
 
   

Facebook: KAKO DA sakrijete ime u rezultatima Facebook pretrage

 

 

 

Da li biste možda želeli da sakrijete vaše ime u rezultatima  Facebook pretrage? Možete to da uradite vrlo jednostavno. Nova Privacy podešavanja na Facebooku ne omogućavaju vam da u  potpunosti sakrijete vaše ime u rezultatima pretrage, ali vam omogućavaju da ograničite  broj ljudi koji mogu da potraže vaš profil. Proces je prilično jednostavan i preporučuje se radi  bezbednosti vaše privatnosti. Evo šta je potrebno da uradite da biste  ograničili broj ljudi koji mogu da vide vaš profil na Facebooku:   U gornjem desnom uglu prozora Facebooka kliknite na  Accounts a zatim izaberite Privacy Settings.   Kada se otvori stranica Privacy Settings izaberite link  Search.   Opciju Facebook Search Results podesite na Only Friends.   Na taj način omogućićete samo vašim prijateljima da u rezultatima pretrage vide  vaš profil na Facebooku. To je sve.
 
   

Facebook: KAKO DA sakrijete Online status na Facebook Chat-u za izabrane kontakte

 

 

 

Ako imate previše  prijatelja na Facebooku i želite da sakrijete online status na Facebook Chatu  samo za izabrane kontakte, onda vam mi nudimo malu pomoć. Facebook ima  integrisanu listu prijatelja sa Chatom i možete da izaberete za članove koje  grupe želite da bude vidljiv vaš Online status. Možete da  ostanete "vidljivi" samo članovima porodice i bliskim prijateljima  dok ostali prijatelji iz vaše liste prijatelja neće znati da li ste online ili  ne. Sve što treba da  uradite je sledeće:U listi prijatelja kreirajte grupe u koje ćete kategorizovati kontakte iz liste. U donjem desnom uglu prozora Facebooka kliknite na Chat a zatim na Friend lists. U odeljku Display these lists in chat označite grupe prijatelja za koje želite da bude vidljiv vaš online status. To je sve.
 
   

Facebook: KAKO DA sakrijete poruke na zidu od vaših prijatelja

 

 

 

Facebook je  odlična društvena mreža koja je veoma popularna ali sa druge strane otkriva  previše o vama. Zato je potrebno da dobro razumete opcije o privatnosti na  Facebooku. Kada postavite  poruku na vaš zid, to vide svi vaši Facebook prijatelji. Možda biste od nekoga  želeli da sakrijete ove poruke? Naravno, možete to da uradite. Pratite sledeće  korake:   Ulogujte se na  vaš Facebook nalog.   U gornjem  desnom uglu prozora Facebooka kliknite na Account, a zatim na Privacy Settings.   Kada se otvori  prozor Privacy Settings, kliknite na Personal Information and Posts.   U prozoru koji  će se otvoriti potražite opciju Posts by Me i kliknite na polje u kojem piše  Everyone i izaberite opciju Customize.   Unesite imena  onih Facebook prijatelja od kojih želite da sakrijete poruke na vašem zidu.   Kliknite na  Save Settings. To je sve. Sada  prijatelji čija ste imena uneli u polje neće videti vaše poruke koje  postavljate na zid.
 
   

Facebook: KAKO DA sakrijete status od nekih prijatelja na Facebooku

 

 

 

Verovatno se i  vama već desilo da dobijete zahtev za prijateljstvo na Facebooku od nekoga od  koga biste želeli da sakrijete vaše aktivnosti na stranicama Facebooka. To je  možda vaš saradnik, šef ili možda roditelj. Evo kako da  sakrijete vaše aktivnosti na Facebooku od nekih vaših prijatelja:Na Home stranici Facebooka kliknite na Settings. Otvoriće se stranica sa podešavanjima. Kliknite na Privacy Settings. Na sledećoj stranici ćete imati izbor: Profile, Search, News Feed i Applications. Naravno, ovde treba da izaberete Profile privacy podešavanja. Po standardnom podešavanju, sve vaše aktivnosti su ograničene na vaše Prijatelje i na vaš Mrežu. Sada promenite podešavanje Status Updates, pošto ne želite da neki vaši Prijatelji saznaju za neke vaše aktivnosti. Kliknite na padajući meni a zatim izaberite Customize. Ovde možete da podesite i neka osnovna podešavanja privatnosti ali ono što je bitno da na donjem delu okvira za dijalog u listi Except These People unesete imena onih prijatelja od kojih želite da sakrijete vaše aktivnosti na Facebooku. To je sve. Sada  možete da budete sigurni da vaš šef neće videti šta radite dok ste na poslu. :-)
 
   

Facebook: KAKO DA šaljete smajlije na Facebook Chatu

 

 

 

Da li često četujete sa prijateljima na Facebooku? Možda ste  se već našli u situaciji da ste želeli da pošaljete smajlija na Facebook Chatu  a niste znali kako. . . Evo rešenja. Da biste poslali smajlija na Facebook Chatu uradite sledeće:   Odlučite kojeg smajlija biste želeli da pošaljete.   Zamislite kako bi trebao smajli da izgleda.   Evo kako da ih pošaljete, u Facebook chat ukucajte  sledeće:   :) = smajli   :( = tužan    :'( = plače    ^_^ = "Kiki"  <(") = pingvin    (^^^)= ajkula    -_- = dosada   :p = grub    O. o = zbunjen   :/ = DUH!   :* = poljubac  <3 = srce    3:)= srećni đavo   :v or :V = pacman   :|] = robot   :D = jako srećan  >_< = dosada  >:( = ljut  >:o = uzbuđen    8) = sa naočarima    8-| = cool    ;) = namiguje   :3 = animirani osmeh Muški smajli - jedna od varijanti
 
   

Facebook: KAKO DA saznate šta se dopada vašim Facebook prijateljima

 

 

 

Upotreba dugmeta  Like koje ste imali prilike da upoznate na Facebooku, proširila se na webu. Na  mnogim web sajtovima pronaći ćete opciju Like i možete da je izaberete ako vam  se nešto dopada. Ako želite da  skupite sve Facebook podatke i saznate šta se vašim prijateljima dopada, upotrebite Likebutton. me. Likebutton. me prozor ima kolone za puno popularnih web  sajtova, od CNN-a do YouTube-a i Break. com-a. Svaka kolona prikazuje stavke  koje su vaši prijatelji označili sa Like, odnosno da im se dopada, a isto tako  prikazane su i stavke nejčešće deljenih stavki. Likebutton. me daće vam bolju sliku o onome šta se dešava na  webu i koja su interesovanja vaših prijatelja.
 
   

Facebook: KAKO DA se jednostavnije krećete na stranicama Facebooka

 

 

 

Ako puno vremena  provodite na Facebooku i pregledate stranice vaših prijatelja, igrate igrice  ili rešavate kvizove, možete da olakšate kretanje na stranicama Facebooka. Greasemonkey plug-in dodeliće jednostavne prečice na  tastaturi za kretanje na Facebook stranicama. Ako imate instaliran Greasemonkey i primenite skript Facebook keyboard navigation odmah ćete moći da upotrebite prečice, i to:  I - za Facebook Inbox  H - za Facebook Home stranicu  B - za listu rođendana vaših prijatelja. . . i tako dalje. Skript možete i da modifikujete tako što ćete kliknuti  desnim tasterom miša na ikonicu Greasemonkey i iz kontekstnog menija izaberite  opciju Manage User Script. Nakon toga izaberite Facebook Keyboard Navigation i  kliknite na Edit da biste dodelili tastere za prečice. Facebook Keyboard Navigation je besplatan skript i možete da  ga koristite u Firefoxu gde imate instaliran Greasemonkey.
 
   

Facebook: KAKO DA se oslobodite dosadnih Facebok notifikacija

 

 

 

Ako vam smetaju  notifikacije koje se konstantno prikazuju u donjem levom uglu prozora, i uvek  imate obaveštenje o velikoj količini novih, možete jednostavno da isključite  neke od njih i da prikažete samo one notifikacije koje su vam važne. Tako, na primer,  možete da uključite samo notifikacije o komentarima fotografija ili o postovima  vaših prijatelja. Ako želite da dobijate samo vama važne notifikacije, uradite  sledeće:  U gornjem  levom uglu prozora kliknite na Notifications, i na dnu prozora kliknite na See  All Notifications.   Otvoriće se prozor sa svim notifikacijama koje ste  dobili. Sa desne strane prozora nalazi se lista svih aplikacija koje vam šalju  obaveštenja. Isključite polje pored onih aplikacija, čija obaveštenja ne želite  da primate. Obratite pažnju, jer u listi Applications nalazi se i Feed Comments  koji biste verovatno želeli da zadržite.   Za dodatno podešavanje u glavnom meniju izaberite Settings  > Applications settings. Iz padajućeg menija izaberite Authorized i isključite  sve dodatne opcije za aplikaciju kao što su “Access my data even when I’m not  using the application,” “Send me emails” i “Publish recent activity to my  wall. ” Ako isključite ove opcije, nećete morati da uklanjate samu aplikaciju,  međutim, ako želite da budete sigurni da više nećete dobijati notifikacije od  određene aplikacije, isključite je tako što ćete kliknuti na X pored naziva  aplikacije.   Isto možete da uradite i za Updates. Kliknite na Updates  u meniju na istoj stranici i kliknite na Updates Settings. Isključite sva  ažuriranja za koja ne želite da budete obavešteni.   Snimite promene i to je sve. Uživajte u Facebooku bez ometanja.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272