Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Botanika

C++ Visual C++ C#

Cloud

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Geografija

Geologija

GOOGLE

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Raspberry PI

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL Server

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Windows

Ukupno: 791, strana 5 od 40

KAKO DA deinstalirate sakrivene uređaje i drajvere pomoću Device Managera

 

 

 

Ovim savetom pomoći ćemo vam da prikažete skrivene uređaje u  Device Manageru. Normalno, Device Manager prikazuje informacije o hardveru koji  je Windows prepoznao, bez obzira da li je trenutno prisutan u računaru ili  nije. Opcija Show hidden devices u meniju View neće prikazati sve  sakrivene informacije tako da ćete morati da primorate sistem da prikaže  informacije svih sakrivenih uređaja. Da biste prikazali sve sakrivene informacije u Device  Manageru pratite sledeće korake:  Kliknite na dugme Start, zatim na Run i u polje Run  unesite CMD i pritisnite Enter.   U komandnom promptu ukucajte sledeću komandu i pritisnite  Enter:    set devmgr_show_nonpresent_devices=1   Ovde ponovo ukucajte sledeću komandu a zatim pritisnite  Enter:    start devmgmt. msc   Sada u Device Manageru idite na meni View i izaberite  opciju Show hidden devices.   Raširite stavke kod različitih uređaja i drajvova u  Device Manageru i pronaći ćete uređaje koji su bili učitani na računar.   Kada završite deinstalaciju ili rešavanje određenog  problema, zatvorite Device Manager i komandni prompt da biste izbrisali  otvorene sesije. To je sve.
 
   

KAKO DA deinstalirate sakrivene Windows programe

 

 

 

Windows XP dolazi sa gomilom preinstaliranih programa od kojih mnoge ne možete ni da nađete u Add/Remove programs. Zašto? Zato što ga je Microsoft dizajnirao na ovakav način. Ali ako jednostavno otvorite fajl Sysoc. inf (on se nalazi u C:\WINDOWS\inf direktorijumu), i uklonite reč 'hide' vi možete da naterate ove programe da se prikažu. Pregledajte ovaj fajl i moći ćete da saznate koji progami su sakriveni. Neki od njih vam uopšte neće koristiti. Na primer, čak i u Windows XP Pro vi ne možete da uključite Terminal Services. Oni će se pokazati u Add/Remove komponentama, ali nećete moći da ih instalirate. Napomena: Da biste mogli da pristupite Sysoc. inf fajlu morate da podesite Windows XP da prikazuje sistemske fajlove, kao i sakrivene fajlove i direktorijume. Hajde da otkrijemo program MS Word Pad. Evo kako linija izgleda: Sada ću da otkrijem ovaj program tako što ću ukloniti reč HIDE i snimiti fajl. Dobro bi bilo da kreirate rezervnu kopiju ovog fajla pre nego što počnete da ga modifikujete, kako biste mogli da vratite sistem na staro stanje ako nešto krene naopako. Pazite na to da oba zareza ostaju na svojim mestima, tako da imate dva u redu. Sada otvorite Add/Remove Programs preko Control panela. U ovom slučaju ja znam da se MS Word Pad nalazi u Accessories. Zato ću kliknuti na "Accessories and Utilities" a onda ću kliknuti na Details. Zatim ponovo kliknite na "Accessories" u sledećem prozoru i na Details. Sada možete da vidite opciju za dodavanje ili uklanjanje MS Word Pad-a:  Ovo možete da uradite za mnoge druge komponente. Ovo može biti od velike pomoći ako budete hteli da bacite sistem na dijetu, ali ćete takođe moći da vratite komponente ako vam kasnije zatrebaju.
 
   

KAKO DA delite ekrane na Windowsu

 

 

 

Ako tražite jednostavan način da pokrenete program koji će  vam omogućiti udaljeni pristup računaru vašeg prijatelja, ili nekog drugog  računara, Ammyy Admin je odličan za vas. Program je velik svega 128KB i nije ga potrebno instalirati.   On otvara i daje vam ID broj koji vam je potreban. Da biste se povezali kao  administrator, jednostavno unesite ID broj klijenta, izaberite brzinu konekcije  i kliknite na Connect, a klijent treba da klikne na Start. Ammyy Admin će  usmeriti njegov saobraćaj deljenja ekrana na servere programera, tako da ne  biste trebali da ga koristite ako su u pitanju osetljivi ili poverljivi podaci.   Ipak, vredi da ga isprobate. Ammyy Admin je besplatan za daunlodovanje samo za  Windows sisteme. Adresa: Ammyy  Admin
 
   

KAKO DA desktop napravite interesantnijim

 

 

 

Wallpaper Shifter je programčić koji će vam ulepšati desktop  pomoću lepih pozadina. Instalacija je veličine 8. 11MB, što ga ne svrstava u lagane  standardne prenosive programe, ali sistemski izvori koje koristi Wallpaper  Shifter su izuzetno mali. Ovo je mali  program koji se startuje kada se ulogujete u Windows i nasumično menja pozadine  u listi. U zavisnosti od širine i visine pozadine, program može automatski da  je skalira tako da stane na desktop, bez deformisanja njenih proporcija.   Program neće ostati pokrenut u pozadini tako da se ne koriste sistemski  resursi.   Wallpaper Shifter je besplatan i postoji samo samo verzija za Windows sisteme. Adresa: Wallpaper Shifter 7
 
   

KAKO DA desni klik pretvorite u komandu Paste u Windowsu

 

 

 

Pronašli smo  veoma koristan skript koji brzo pejstuje sadržaj iz Clipboarda u bilo koji  program pomoću dvostrukog klika desnim tasterom miša. Upotreba skripta  je veoma jednostavna. Samo dvostruko kliknite desnim tasterom miša tamo gde  želite da pejstujete, a skript će simulirati prečicu Ctrl+V tako da će ovo  funkcionisati čak i kada pejstujete nešto drugo osim teksta. Da biste sami kreirali ovu funkciju, jednostavno kreirajte  novi AutoHotkey skript ili dodajte sledeće u već postojeći:;Double Right Click to paste  ~RButton::  If (A_PriorHotKey = A_ThisHotKey and A_TimeSincePriorHotkey < 500)  {  Sleep 200 ; wait for right-click menu, fine tune for your PC  Send {Esc} ; close it  Send ^v ; or your double-right-click action here}ReturnTo je sve.
 
   

KAKO DA dijagnostikujete problem sa modemom

 

 

 

Korak 1Proverite spojeve na kablovima. Ako imate spoljni modem, proverite serijski kabl između kompjutera i modema. I za unutrašnje i spoljnje modeme, proverite spoj na telefonskom kablu. Korak 2Proverite da li je modem uključen i da li dobija napajanje. Ako imate unutrašnji modem, možete pokušati da ga izvadite i ponovo postavite. Korak 3 Proverite telefonsku liniju da vidite ima li signala. Sad je dobar trenutak da proverite da li je na telefonu spuštena slušalica. Ako vaš modem ima zasebnu liniju, povežite trenutno telefon da biste je proverili. Korak 4 Ako modem poziva broj, ali ne uspeva da se poveže, proverite da li ste uneli tačan broj u vaš program za Internet konekciju. Korak 5Ako koristite laptop, proverite da li još uvek imate broj koji ste uneli za biranje iz hotela ili iz oblasti sa različitim pozivnim brojem. Korak 6Koristite telefon da birate pristupni broj ili broj faksa sa kojim pokušavate da se povežete, a onda slušajte da biste bili sigurni da ima signala na drugoj strani. Korak 7Ponovo unesite šifru za servis na koji pokušavate da se konektujete. Šifre se slučajno mogu promeniti. Korak 8Ako zovete provajdera (ISP), kontaktirajte ga da biste proverili da kod njega ne postoje problemi koji vas sprečavaju da se konektujete. Korak 9Testirajte modem u Windowsu, koristeći Modems control panel. Idite na Start, Control Panel, Modems, onda izaberite Diagnostics. Izaberite serijski (COM) port na kojem je instaliran vaš modem i kliknite More Info. Windows će izvršiti dijagnostički test i pokazati vam prozor koji izlistava komande koje su poslate modemu kao i njegove odgovore. Korak 10Ako ste skoro nadogradili vaš Windows system softver, a vaš modem ne radi ili izbacuje poruku o grešci, posetite Microsoftove strane za podršku (http://search. support. microsoft. com), da biste videli da li ima nekih sličnih problema, odnosno rešenja za njih. Tražite pod "modem troubleshooting".
 
   

KAKO DA direktorijume održite čistim

 

 

 

Ako ste skloni da ostavljate nepotrebne fajlove u  direktorijumu koji ste namenili za daunlodovanje i retko se setite da ih  izbrišete evo rešenja za vas. Auto-Delete bi trebao da bude vaš prijatelj koji će vam  organizovati direktorijume. Nakon što izaberete direktorijum kojim bi trebao da  upravlja, biće vam ponuđeno puno opcija: starost fajlova koji treba da budu  izbrisani, uključivanje poddirektorijuma, i da li da fajlovi budu izbrisani  zauvek ili da budu prebačeni u Recycle Bin. Auto-Delete je besplatan za daunlodovanje samo za Windows  sisteme. Adresa: Auto-Delete
 
   

KAKO DA dobijete 2GB besplatnog prostora za sinhronizaciju

 

 

 

SugarSync servis za sinhronizaciju koji se nekada plaćao  sada nudi besplatno 2GB za čuvanje dokumenata koji su sinhronizovani preko  Windows, Mac i mobilnih platformi. Ako ste upoznati sa Dropbox-om, onda će vam ponuda  SugarSync-a zvučati veoma poznato - 2GB slobodnog prostora, višestruki sistem,  sinhronizovanje preko više platformi, integracija pretrage fajlova, web pristup  sa deljenjem i foto galerijama. Međutim, postoji nekoliko razlika, pozitivnih i  negativnih koje ističu SugarSync:  Omogućava da  dodate direktorijume bilo gde na sistem koji želite da sinhronizujete.   Besplatan nalog  ograničava sinhronizaciju na dva računara.   Postoji radni klijenti za iPhone, Blackberry i Windows  Mobile telefone. SugarSync je odličan način da držite fajlove sinhronizovanim  na više sistema. Adresa: SugarSync
 
   

KAKO DA dobijete detaljan pregled drajvova na Windows računaru

 

 

 

Za proveru  informacija o drajvu, statusu i bezbednosti drajva postoji puno dostupnih  alatki. Međutim, Drive Manager je program koji pruža puno korisnih funkcija u  jednom programu, za različite potrebe. Drive Manager ima  alatke za upravljanje hard drajvovima, optičkim drajvovima i prenosivim  drajvovima. Drive Manager može da vam prikaže veliku količinu informacija o  drajvu, uključujući fizičke specifikacije, oznake fajl sistema, i S. M. A. R. T.   podatke koji vam pomažu da pristupite bezbednosti vaših hard drajvova. Možete da ga  koristite i za dobijanje informacija o drajvovima koje ste instalirali na  mašini ili za sakrivanje drajvova iz Windows Explorera ili mapiranje  direktorijuma na slovo drajva. Drive Manager je  besplatan za daunlodovanje i dostupna je verzija samo za Windows sisteme. Adresa: Drive Manager
 
   

KAKO DA dobijete detaljne informacije o disku

 

 

 

Kupili ste prazne diskove i otkrili ste da određena marka  diskova odlično radi na vašem računaru pa ćete verovatno odlučiti da kupite još  diskova iste marke. Međutim, na pakovanju DVD-a nećete pronaći mnogo informacija  o proizvodu. Iako postoji desetine i desetine brendova DVD-a, postoji samo  nekoliko proizvođača. Ako želite da postanete stručnjak u poznavanju praznih  diskova DVD Identifier će vam pomoći da zakopate malo dublje ispod imena i da  pronađete detaljne informacije o disku. Nema potrebe da trošite vreme i režete diskove ako znate da  je disk slabog kvaliteta ili da DVD plejer neće moći da ga pročita. DVD  Identifier je besplatan za daunlodovanje samo za Windows sisteme i radi na CD,  DVD, HD DVD, i BLU-RAY diskovima. Adresa: DVD  Identifier
 
   

KAKO DA dobijete detaljne informacije o disku

 

 

 

Ako imate više  hard drajvova ili više particija i stalno koristite prenosive medije, onda  biste trebali da isprobate program koji se zove Drive Manager. Drive Manager će  vam obezbediti detaljne informacije o svim diskovima koji su povezani sa  računarom. Ovaj pomoćni program se sastoji od jednog izvršnog fajla tako da sve  što treba da uradite je da kliknete na njega i pokrenete ga. Nije potrebna  instalacija. Pored toga što će  vam prikazati informacije o veličini, formatu i imenu svih diskova, vi možete  da vidite i SMART informacije ili da detektujete oznake fajl sistema. Za  optičke drajvove možete da detektujete vrste diskova koje drajv može da učita i  piše kao i maksimalnu brzinu pisanja. Takođe možete i da analizirate diskove. I to nije sve. Drive  Manager će vam omogućiti i da sakrijete drajvove tako da se oni neće videti u  Windows Exploreru. Adresa: Drive Manager.
 
   

KAKO DA dobijete Dock u stilu Mac-a na Windows sistemu

 

 

 

Ako vam se dopada  Dock na Mac računarima i želeli biste da ga imate na vašem Windows sistemu,  onda pogledajte XWindows Dock, koji je klon Mac OS X dock-a. XWindows Dock  verovatno nije prvi Dock koji ste isprobali za Windows - još dva veoma  popularna su i RocketDock i ObjectDock. XWindowsDock ima veoma lep niz funkcija.   Vizuelni izgled je prilagodljiv sa podešavanjima koja obuhvataju neprovidnost,  boju, razmak, veličinu ikonica i još mnoge druge aspekte. Ako niste  zainteresovani za podešavanje ovih opcija, standardno podešavanje može da vam  posluži. Možete da minimizirate program u Dock, snimite u njega direktorijume  pa čak i da pregledate slike i video snimke. Jedini nedostatak  je podrška za prevlačenje programa u Dock za kreiranje prečica. Prečice  programa možete da dodate ako iz Dock-a potražite izvršni fajl. XWindowsDock je  besplatan za daunlodovanje i dostupna je verzija samo za Windows sisteme. Adresa: XWindows Dock
 
   

KAKO DA dobijete funkcionalni dvostruki desni klik sa mišem

 

 

 

Da li ste ikada pomislili kako bi bilo dobro da možete da koristite dvostruki klik desnim tasterom miša baš kao što normalno koristite dvostruki klik levim tasterom miša? Nisam ni ja, ali se ispostavilo da to može da bude veoma korisno. Sićušni besplatni program po imenu ClickZap (nije potrebna instalacija) vam omogućuje da birate između nekoliko komandi koje možete da dodelite dvostrukom desnom kliku. Vi možete da podesite dvostruki desni klik da: Zaključa računar Izloguje vas sa računara Isključi računar Minimizira aktivni prozor Minimizira sve prozore Zatvori aktivan prozor Zatvori sve prozore Isključi zvuk Jedna od opcija koju sam želeo da dobijem je sposobnot da koristim srednji klik, ali sam se džabe nadao. Na kraju sam odlučio da podesim ClickZap da minimizira aktivni prozor i izgleda da mi to štedi dosta vremena i, na moje veliko iznenađenje, još nijednom nisam slučajno minimizirao nijedan prozor. Adresa: ClickZap HomepageIzvor: Shell City
 
   

KAKO DA dobijete OSX Finder u Windows Explorer-u

 

 

 

Postoji toliko sitnih podešavanja i trikova koje Windows korisnici mogu da upotrebe kako bi prilagodili Windows svojim potrebama. Jedno takvo modifikovanje na koje sam naleteo je Windows Explorer trik koji simulira prozor OSX Finder-a na Mac-u. Kako ono kažu? “Imitacija je najjednostavniji oblik laskanja”? Umesto standardnog drveta direktorijuma ili uobičajenih zadataka, vi možete da imate razmeštaj koji je veom sličan OSX Finder-u. Pomoću jednostavnog instalera od Kabol-a i odgovarajućeg podešavanja registratora, i vi ćete moći da imate Windows Explorer prozor koji imitira OSX Finder. Celokupno podešavanje je 100% reverzibilno ako na kraju odlučite da vam ipak više odgovara staro podešavanje. Preuzmite potrebne fajlove ovde:Finder style for WindowsRestore original Explorer Dodavanje Finder panela Raspakujte ‘finderstyleforwindows’ arhivu. Unutar direktorijuma vi ćete naći ‘FinderBar’ instaler i dodatnu zip arhivu koja sadrži fajl registra. Dvostruko kliknite instaler i kompletirajte instalaciju. Sledeće, raspakujte ’setfinder’ arhivu. U njoj ćete naći ’set-finder. reg’ fajl. Dvostruko kliknite fajl registra da biste automatski intalirali unos registra na vaš računar. U upozoravajućem okviru za dijalog kliknite ‘Yes’ da biste potvrdili da želite da dodate ’set-finder. reg’ u registar. Drugi prozor će potvrditi da je registar modifikovan pomoću novog unosa. Kliknite na ‘My Computer’ ili ‘My Documents’. Primetićete da levi panel sada oponaša OSX Finder. Ako kliknete desnim tasterom miša bilo gde u koloni primetićete nekoliko novih opcija za konfigurisanje Finder Bar-a. Kada ste napravili željene izmene obavezno kliknite ‘Save Configuration’. Da li vidite sličnosti? Uklanjanje Finder panela Ako biste radije želeli da imate standardno Explorer stablo ili Common Tasks prikaz, deinstaliranje Finder panela je isto toliko lako kao i njegovo instaliranje. Idite u Start > Control Panel > Add/Remove Programs. Pronađite stavku za deinstaliranje Finder panela (zove se Finder Bar) i deinstalirajte ga. Raspakujte ‘restoreexplorer’ arhivu koju ste daunlodovali i dovstruko kliknite na fajl registra. Potvrdite da želite da dodate fajl u vaš registar i kliknite ‘Yes’. I gotovo. Sve je vraćeno u normalu.
 
   

KAKO DA dobijete prenosivu zamenu za Windows Scheduled Tasks

 

 

 

Freebyte Task Scheduler je besplatan i prenosiv program za  kreiranje rasporeda. Ako želite da proširite svoju kolekciju prenosivih programa  ili ako se nađete u situaciji da ne možete da pristupite Windows Scheduled  Tasks-u na vašem računaru, Freebyte Task Scheduler će uraditi odličan posao za  vas.   On ima jednostavan i poznat interfejs za dodavanje i  modifikovanje zadataka. Možete da podesite zadatke za jednkratnu upotrebu,  dnevnu ili nedeljnu. Freebyte Task Scheduler je besplatan za daunlodovanje i  dostupna je verzija samo za Windows sisteme. Adresa: Freebyte  Task Scheduler
 
   

KAKO DA dobijete statistiku video kartice računara

 

 

 

GPU-Z je mali  prenosivi program koji vam daje veliku količinu informacija o video kartici. Nakon učitavanja GPU-Z-a imaćete pristup ka mnogim  informacijama, i to od osnovnih GPU informacija o vrsti memorije na kartici pa  sve do biosa i verzije drajvera. GPU-Z podržava više kartica i detektuje i  dodate kartice kao i ugrađene kartice na matičnoj ploči. Pored fiksnih  informacija GPU-Z pristupa dostupnim senzorima na grafičkoj kartici da bi vam  dao povratnu informaciju o upotrebi procesora i memorije, temperaturi GPU-a i  brzini ventilatora. GPU-Z je besplatan i postoji samo verzija za Windows  sisteme. Adresa: GPU-Z
 
   

KAKO DA dobijete veoma moćan program za ažuriranje

 

 

 

GetIt kombinuje moć tri implementacije Windows sistema -  AppSnap, AppUpdater i Win-Get. Kada su vam instalirane sve mašine, upotrebite  interfejs GetIt-a da biste ih podesili i spremni ste za instaliranje. Trenutno je podržano više od četiristo programa, uključujući  Avast, AVG, CDBurnerXP, Firefox, AutoHotKey, uTorrent, VLC, OpenOffice i  Handbrake. Programi mogu da se instaliraju na više načina. Kada GetIt proveri  skladišta za ažuriranje, kreiraće fajlove za instalaciju u svom direktorijumu  Install. Nakon toga možete da:  Potražite direktorijum Install i dvostruko kliknete na  izvršni fajl  Upotrebite interfejs GetIt-a ili komandnu liniju  Indeksirate direktorijum i pokrenete izvršne fajlove iz  vašeg omiljenog programa za pokretanjeInstaliranje će se pokrenuti bez unosa korisnika. GetIt  takođe podržava i provere ažuriranja za već instalirane programe. GetIt je  jednostavan, moćan način da daunlodujete i instalirate puno odličnih programa i  da ih održite ažuriranim na svom Windows PC-ju. Adresa: GetIt
 
   

KAKO DA dobijete „Up” dugme u Windows Vista Explorer-u

 

 

 

Jedna od promena koje najviše frustriraju u Windows-u Vista je nedostatak „Up” dugmeta kada pregledate datoteke na vašem sistemu. Postoje neki prilično bagoviti dodaci koji rešavaju ovaj problem, ali ako želite „Gore” dugme koje radi kako treba onda će vas ovo interesovati. Ako vam ne smeta da platite 5 dolara, postoji dotatak koji se zove Mavis Up Button, koji kao što mu ime kaže, dodaje „Up” dugme i ništa više. Jedina zamerka je što kada odete „Gore” najviše što je do moguće (do Desktopa) dugme i dalje ostaje aktivno. To nije nikakav problem, međutim može da nervira perfekcionsite. Preuzmite probnu verziju Mavis Up Button dodatka. Izvor: howtogeek. com Pripremio: Marko Kusurović
 
   

KAKO DA dodate 3D efekte na vaš desktop

 

 

 

Besplatan program DeskHedron donosi više virtuelnih  desktopova u Windows zajedno sa impresivnim 3D animacijama koje prekopčavaju  između desktopova. Upotreba programa je veoma jednostavna. Samo pokrenite  izvršni fajl, upotrebite ikonicu u tray-u da biste dodali ili uklonili do 9  virtuelnih desktopova a zatim prekopčavajte između desktopova pomoću prečice.   Standardno podešavanje ima samo dva virtuelna desktopa tako da će prebacivanje  između ova dva izgledati kao da okrećete desktop. Što je više virtuelnih  desktopova 3D efekti, odnosno animacije će biti interesantnije. Program je veoma jednostavan i radi samo na jednom monitoru  a takođe ne postoje opcije za pomeranje prozora iz jednog virtuelnog desktopa u  drugi. DeskHedron je besplatan i otvorenog je koda. Dostupna je  verzija samo za Windows sisteme. Adresa: DeskHedron
 
   

KAKO DA dodate akcije u uglove desktopa

 

 

 

Hot Corners je besplatan pomoćni program za Windows desktop koji dodaje "vruće uglove" OS  X-ovog Expose sistema na bilo koji Windows desktop. Ovaj pomoćni  program se nalazi u system tray-u i može da dodeli akcije kao što je  minimiziranje svih prozora, zaključavanje sistema, prikazivanje My Documents  direktorijuma i druge akcije bilo kom uglu ekrana. Takođe postoji Mouse Move  funkcija za one koji bi voleli nekoliko dodatnih akcija koje zahtevaju držanje  pritisnutog tastera Windows i X dok povlače kursor pre izvršenja akcije. Hot  Corners je besplatan za daunlodovanje samo za Windows sisteme. Adresa: Hot Corners
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272