Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Saveti – Hardver

Ukupno: 210, strana 9 od 11

Mnogo više od diktafona - Olympus WS-311M i WS-321M

 

 

 

Digitalni diktafoni WS-311M i WS321M predstavljaju najnovije modele iz Olympus-ove WS serije. Pored toga što vam omogućuju snimanje i reprodukciju govora, predavanja ili intervjua, ovi uređaji mogu da posluže i za skladištenje muzike i podatka u različitim formatima. Raznovrsnost i jednostavnost predstavljaju suštinu Olympus WS-311M i WS-321M digitalnih diktafona. Pomoću WS-311M i WS-321M možete da snimate brzinom kojom govorite i trenutno reprodukujete ono što ste snimili. Postoji šest različitih kvaliteta snimanja (od ST-XQ za veoma kvalitetan stereo zvuk pa sve do LP, koji omogućuje maksimalni kapacitet skladištenja). Memorije kapaciteta 512 MB ili 1 GB i ugrađeni stereo mikrofon omogućuju snimanje od 138 do 277 sati zvučnog materijala. Velik kapacitet memorije i mogućnost reprodukcije muzike pružiće vama veliko zadovoljstvo na putovanjima.   PC i Mac će bez problema prepoznati WS-311M i WS-321M kao spoljašnji hard disk preko Hi-Speed USB priključka. Međutim, ovi posljednji modeli ne poseduju samo poboljšane tehničke specifikacije, već i mnogo lepši dizajn i intuitivni korisnički interfejs. Dimenzije su im 94. 8x38. 6x11 mm, imaju veliki LCD ekran sa pozadinskim osvetljenjem i ergonomski postavljene dugmiće pomoću kojih se glavne funkcije pozivaju putem dodira. WS-311M i WS-321M su mali, praktični za nošenje i veoma jednostavni za upotrebu. Olympus WS-311M i WS-321M će biti dostupni od oktobra 2007. godine.
 
   

Mobilni telefon: KAKO DA pretvorite Nokia mobilni telefon u alat za praćenje saobraćaja

 

 

 

Naravno, mi smo već viđali mobilne telefone koji su sposobni da stupaju u interakciju sa podacima o saboraćaju na putevima. Međutim, ovaj put se Nokia sprema na nešto stvarno revolucionarno. Oni rade na tehnologiji koja će omogućiti da se kreiranjem velike mreže GPS-osposobljenih mobilnih telefona predvide šabloni kretanja vozača kako biste mogli da izbegnete gužve i zagušenja u saobraćaju pre nego što uopšte krenete uopšte sednete u kola. U nedavnom eksperimentu koji je uključio 100 vozača dobrovoljaca (i isto toliko N95 mobilnih telefona), Nokia se udružila sa UC Berkeley kako bi testirala efikasnost upotrebe mobilnih uređaja koje ljudi već poseduju za registrovanje podataka vezanih za saobraćaj, umesto da se trajno instaliraju senzori na autoputevima. Nokia namerava da uskoro proširi ovaj eksperiment na 1000 dobrovoljaca. Za one koji su zabrinuti za svoju privatnost (svi bi trebali da budemo), napominjemo da je Nokia istakla da se sve lične informacije odbacuju pre nego što se podaci pošalju na analizu.
 
   

Mobilni telefon: KAKO DA pretvorite vaš Nokia telefon u Wi-Fi vruću tačku

 

 

 

Samo za Nokia S60 telefone: Besplatna mobilna aplikacija JoikuSpot Light pretvara vaš telefon u bežičnu vruću tačku koju možete da upotrebite kako biste konektovali vaš laptop na Internet sa bilo kog mesta na koje ste poneli i vaš mobilni telefon. JoikuSpot radi isto što i program WMWiFiRouter radi za Windows Mobile telefone (ali izgleda da je ovaj program u međuvremenu počeo da se naplaćuje). Naravno, postoji mnogo načina na koje vi možete da podesite vaš telefon za bežični pristup, ali aplikacije kao što je JoikuSpot i WMWiFiRouter čine proces povezivanja na Internet neverovatno jednostavnim i bezbolnim. JoikuSpot je besplatan, i može da se koristi samo sa Nokia S60 telefonima. Mi ga nismo testirali, ali ako ga vi budete kojim slučajem isprobali, javite nam u komentarima šta mislite o ovom programu. Adresa: JoikuSpot
 
   

Mobilni telefon: KAKO DA skuvate jaje pomoću dva mobilna telefona

 

 

 

Mnogi studenti i drugi mladi ljudi, nemaju mnogo veština u kuvanju ali obično mogu bez problema da nabave dva mobilna telefona. Zato ćemo vam u ovom članku pokazati kako možete da upotrebite dva mobilna telefona za kuvanje jaja, što će biti interesantna promena u odnosu na standardnu upotrebu mobilnog telefona za pozivanje najbliže picerije. Imajte na umu da ovo uputstvo neće funkcionisati sa bežičnim telefonom. Da biste skuvali jaje na ovaj način treba vam dva mobilna telefona. Oni ne moraju da budu u istoj mreži ali morate da znate telefonski broj jednog od njih. Ostale stvari koje će vam trebati su: Držač ili čašica za jaje - pazite da posuda bude napravljena od materijala kao što je porculan, drvo ili staklo - i plastika će biti dobra. NEMOJTE da koristite posude od čelika ili nekog drugog metala. Radio, AM ili FM - takođe možete da upotrebite vaš muzički stub. Sto ili neka druga ravna površina na koju ćete staviti telefone i jaje. Radio možete da postavite bilo gde u sobi ali možete da ga stavite i na sto. Evo šta treba da uradite: Uzmite jaje iz frižidera i stavite ga u vašu čašicu ili posudu za jaje. Uključite radio ili muzički stub i pojačajte ga na izdžljivu jačinu tona. Uključite telefon i postavite ga na sto tako da antena (ona stvar koja viri na vrhu telefona) bude udaljena oko pola inča od jajeta (moraćete malo da eksperimentišete da biste postavili telefon na odgovarajuću visinu -možete da postavite ispod telefona daske ili kese kako biste ga podigli na odgovarajuću visinu). Uključite telefon B i pozovite telefon A. Zatim postavite telefon B na sto u istu ali komplementarnu poziciju u odnosu na telefon A. Odgovorite na telefon A - trebalo bi da to možete da uradite bez njegovog uklanjanja sa stola. Ako ne možete, nemojte da paničite, samo odgovorite na poziv a zatim vratite telefon na njegovo originalno mesto na stolu. Telefon A će sada da priča sa telefonom B, a telefon B će da priča sa telefonom A. Vreme kuvanja Ono pre svega zavisi od izlazne snage vašeg mobilnog telefona. Na primer, par mobilnih telefona svaki sa snagom emitovanja od 2 vata će skuvati jaje za tri minuta. Proverite uputstvo za vaš mobilni telefon i zapamtite da će vreme kuvanja biti jednako obrnutom kvadratu izlazne snage za datu udaljenost jaja od telefona. A ako ne razumete ovu zadnju rečenicu (ja je nisam razumeo) jednostavno probajte sa tri minuta pa šta bude. Uvek možete da smanjite vreme kuvanja kod sledećeg jajeta zar ne? Savet: Najbolje je da kuvate jaje onda kada je najjeftinija tarifa kod vašeg mobilnog operatera. Čisto da se ne biste iznenadili kada dobijete račun za mobilni telefon.
 
   

Mobilni telefon: Kreirajte rezervne kopije i sinhronizujte sadržaj vašeg mobilnog telefona

 

 

 

Mobical je besplatni servis za mobilne telefone koji omogućuje korisnicima da kreiraju rezervne kopije i sinhronizuju kontakte, kalendar, beleške, zadatke, SMS tekstualne poruke i bookmarkove mobilnog uređaja na onlajn serveru koristeći SyncML. Mobical podržava skoro sve moderne mobilne telefone i možete da mu pristupite sa bilo kog web osposobljenog uređaja. Vi možete da editujete kontakte, dodajete sastanke, i snimate beleške onlajn, a zatim ih sinhronizujete sa vašim mobilnim uređajem. Isto tako, sva editovanja na mobilnom telefonu će biti sinhronizovana sa web kopijom. Jednostavno i praktično. Karakteristike: Skladištite i kreirajte onlajn rezervne kopije vašeg telefonskog adresara, detalje kalendara, bookmarkove pretraživača, beleške i podešavanja telefona Pristupajte i upravljajte uskladištenim podacima sa bilo kog web osposobljenog mobilnog telefona ili PC uređaja Uvek sinhronizujte vaše podatke u rezervnim kopijama i u telefonu Prebacite onlajn rezervne kopije na bilo koji mobilni telefon Sinhronizujte podatke između više mobilnih telefona istovremeno Napomena: Da biste pristupili/sinhronizovali fajlove direktno sa mobilnog telefona on mora biti web osposobljen. Za još više detalja i informacija idite na Mobical Help sekciju web sajta. Adresa: Mobical
 
   

MS-jev GX600X TurboBook na testu

 

 

 

Sigurno se sećate da je MSI predstavio G600 na CeBit-u, jel tako? Znamo da sada sedite u potpunoj tišini pokušavajući da se setite, ali mi vas nećemo čekati već ćemo da nastavimo. Momci iz weakTown-a su uspeli da ugrabe GX600X TurboBook, i umesto da trče kroz polja sa njim, oni su ga testirali. Za razliku od većine drugih MSI laptopova, ovaj je uspeo malo da se istakne, zahvaljujući glasnom dizajnu i prilično moćnim komponentama. Test je pokazao da ovaj laptop može da se pohvali "vrhunskim performansama" sa "odličnim mogućnostima overklokovanja," i mada će logo sigurno privući mnogo pogleda, mnogi smatraju da će njegov bajkerski izgled odbiti mnogo potencijalne korisnike od inače vrlo solidne mašine. Bez obzira na to, kliknite na donji link ako želite da saznate sve njegove specifikacije. Ko zna, možda čete se naprasno zaljubiti u MSI. Adresa: http://www. i4u. com/article16908. html
 
   

MyMobiler kontroliše Windows Mobile uređaje sa vašeg desktopa

 

 

 

Samo za Windows: My Mobiler desktop aplikacija kontrliše vaš Windows Mobile uređaj kroz Active Sync konekciju. My Mobiler ima mnogo više funkcija nego GetPDAScreen program koji smo juče opisali. Sve što vidite na desktopu se dešava u realnom vremenu i vi možete da stupite u interakciju sa vašim mobilnim uređajem koristeći miša i tastaturu, baš kao da držite telefon u rukama. Na raspolaganju vam stoje funkcije za snimanje ekrana i videa, a možete i da isecate i pejstujete između telefona i dekstop okruženja. MyMobiler desktop interfejs čak ima mogućnost da emulira fizičke tastere na telefonu, što vam obezbeđuje kompletnu interakciju sa uređajem. My Mobiler je besplatan za preuzimanje i postoji samo verzija za Windows Adresa: My Mobiler
 
   

Na šta treba da obratite pažnju kada kupujete notebook

 

 

 

Kupovina laptop ili notebook računara je nešto što bi svi potencijalni kupci trebali da urade tek nakon što su pažljivo razmotrili sve dostupne proizvode. Kada potencijalni korisnici ili kupci nemaju potrebne tehničke veštine da bi doneli pametnu odluku oni su često prepušteni na milost prodavcu računara koji je uglavnom zainteresovan da proda skupu stvar ili onu čija je potražnja opala. Dakle možda ćete se naći u situaciji da plaćate mnogo za neke mogućnosti koje možda nikada nećete upotrebili ili ćete dobiti zastarelu mašinu koja će sporo raditi u većini programa i operativnih sistema prisiljavajući vas na strpljenje i trošenje novca u slučaju da odlučite da ga nadgradite. Pošto se većina mobilnih računarskih rešenja na tržištu ne može tako nadgraditi kao njihove desktop kopije, često je veoma važno da izaberete pravi od početka. Pre svega, potencijalni kupac mora da razmisli o nameni mašine koju kupuje. Da li će biti upotrebljena za intenzivne procesorske i grafičke programe kao što su CAD programi, ispitivanja baza podataka ili za igre? Ako je odgovor pozitivan nadam se da će vaš budžet to da izdrži pošto moćna mobilna računarska platforma može da košta i do 6000 dolara. Što se cene tiče, čak i ako možete da priuštite sebi takvu mašinu, nemojte da žurite i da kupite najskuplji laptop koji možete da pronađete, pošto ćete verovatno dobiti mašinu sa mogućnostima koje možda nikada nećete upotrebiti a za samo nekoliko meseci njegova cena će biti mnogo niža. Definicija laptopa je “računarska moć u pokretu”. Izaberite mašinu koja ima prihvatljive dimenzije i težinu ako planirate da je nosite u torbi. Još jedna važna stvar koju treba da razmotrite kada kupujete laptop je njegov ekran. Što je ekran veći omogućiće vam da upotrebite veću rezoluciju ekrana ali će isto tako značiti mnogo brže trošenje baterije, kao i veći laptop što znači i veću težinu i teškoće u prenosu.
 
   

NavGate 500 - navigacioni uređaj iz Pioneer-a

 

 

 

Navigacioni uređaj iz Pioneera jedan je od retkih proizvoda koji počinju da se prodaju prvo na evropskom tržištu, a tek posle na američkom i ostalim tržištima. Pod oznakom AVIC-F500BT krije se uređaj po imenu NavGate 500 sa velikim i širokim ekranom dijagonale 5,8 inča i rezolucije 800 × 480 točaka. U srcu uređaja krije se procesor frekvencije 600 MHz i SiRF StarIII GPS modul, a osim toga tu je i Bluetooth pomoću kojeg se navigacija može upariti sa kompatibilnim uređajima i slušalicama, kao i sa RDS/TMC prijemnikom za dobijanje podataka o stanju na putevima.
 
   

Nokia spušta cene mobilnih telefona - još jedan udarac konkurenciji

 

 

 

Nokia posluje mnogo bolje nego bilo koji od njenih rivala kao što su Sony Ericsson i Motorola, ali ona ne?e da sedi na lovorikama dok je na vrhu. Ovaj proizvo?a? mobilnih telefona spušta cene svojih mobilnih telefona kako bi pove?ao pritisak na konkurenciju. Najve?i pad cena je u seriji 5310/ 5610 muzi?kih telefona kao i kod 8GB N81, ali i ve?ina drugih mobilnih telefona je pojeftinila najmanje za 10%. Ovaj potez je došao kao iznena?enje i jedan analiti?ar ga je nazvao "Crazy Ivan," što je najverovatnije prvi put da je Lov na Crveni Oktobar upotrebljen kako bi se opisale akcije jedne multinacionalne kompanije.
 
   

PC Wizard analizira i benčmarkuje vaš PC

 

 

 

Samo za Windows: Besplatna aplikacija PC Wizard je prenosivi alat koji analizira i benčmarkuje vaš PC. U osnovi, PC Wizard vam daje detaljan pogled na specifikacije vašeg sistema. Međutim, pored navedenog ova aplikacija ima iznenađujuće bogat komplet funkcija, uključujući alat za spasavanje lozinki za programe kao što je Outlook i još mnogo odličnih alata za benčmarkovanje. Benčmark alati mere sve, od vašeg procesora i RAM-a pa sve do performansi hard diska i brzine kompresovanja MP3 muzike. I kao da sve ovo nije dovoljno, PC Wizard je dostupan i u prenosivoj verziji koju možete da nosite na vašem USB drajvu. PC Wizard je besplatan i postoji samo verzija za Windows. Adresa: PC Wizard
 
   

PIM Backup kreira rezervne kopije podataka Windows Mobile uređaja

 

 

 

Samo za Windows Mobile: Ovaj mali besplatni program kreira rezervne kopije vaših sastanaka, logova poziva, poruka, kontakata, zadataka, pa čak i direktorijuma i tipova fajlova koje specifikujete. PIM Backup poslovi se pokreču ručno ili u vreenskim intervalima koje vi specifikujete. Dok ste na putu, negde daleko od računara, PIM Backup može da vas spase mnogih glavobolja ako budete morali da resetujete vaš Windows Mobile telefon: ako imate sve vaše važne podatke na prenosivoj SD kartici, vreme od resetovanja pa do vraćanja svih podataka u rezervnoj kopiji neće biti duže od 10 minuta. PIM Backup je besplatan za preuzimanje za Windows Mobile 6/5/2003SE. Adresa: PIM Backup
 
   

Pišite beleške na desktop ili vaš mobilni uređaj pomoću ShifD-a

 

 

 

ShifD, nova aplikacija za unošenje beleški predstavlja izvanrednu mešavinu Instapaper-a i Clipmarks-a. Razvijen od strane New York Times-a, ova jednostavna ali korisna aplikacija je dostupna za desktop, web pretraživače, pa čak i za mobilne telefone. Vi možete ili da selektujete tekst na web stranici i on će istog trenutka biti snimljen kao nova beleška na vaš onlajn nalog (kao što je Clipmarks) ili možete samo da snimite link aktuelne stranice, slično kao "read later" funkcija u Instapaper-u. Dok su Instapaper i Clipmarks ograničeni na web pretraživač, ShifD obezbeđuje i dekstop klijenta, što znači da možete da uzimate beleške bukvalno iz bilo koje Windows ili Mac aplikacije pod uslovom da imate instaliran Adobe AIR. Desktop program će se sinhronizovati sa onlajn verzijom, što znači da ćete uvek imati iste beleške / web linkove na svim lokacijama. Najatraktivnija osobina mobilne komponente ShifD-a je to što možete da kreirate beleške pomoću mobilnog telefona koristeći pretraživač mobilnog telefona ili tako što ćete poslati tekst/link kao SMS. Ovo radi za sve mobilne telefone uključujući BlackBerry, Windows Mobile, i tako dalje ali SMS funkcija je dostupna samo stanovnicima SAD-a. Adresa: shifd. com | Mobilna verzija
 
   

Portable Gaming Solutions nudi Xbox 360 laptopove za odvažne

 

 

 

Dakle želite da igrate Halo dok ste na putu ali ne želite sami da izgradite Xbox 360 laptop yourself? Nema problema - mi smo našli nekog ko će to da uradi umesto vas. Za samo $550, prodavnica u Kanzasu po imenu Portable Gaming Solutions tvrdi da će konvertovati vašu 360-icu u 15-inčni laptop veličine kofera sa tastaturom i zvučnicima. Na web sajtu ćete naći mnogo slika i video klipova o ovoj varijaciji u akciji, ali mi nekako sumnjamo da će se mnogo njih usuditi na ovako nešto. Da li biste vi bili spremni da pošaljete vaš Xbox na ovakvu modifikaciju? Kliknite na sliku dole da biste pokrenuli video.
 
   

Portugal se udružio sa Nissan u masovnoj adaptaciji električnih automobila

 

 

 

Nissan i Renault su ušli u partnerstvo sa Portugalskom vladom kako bi kreirali nacionalnu mrežu stanica za punjenje. Nissan agresivno nagovara gradove i vlade da prihvate električna vozila, pošto podivljale cene goriva čine zelene tehnologije sve privlačnijim. Portugal je globalni lider u promovisanju obnovljivih energija, uključujući energiju vetra i sunca. Nissan i Renault su nedavno objavili da su sklopili ugovor sa Project Better Place, čije sedište se nalazi u Palo Alto-u, Kalifornija, koji promoviše električna vozila, radi masovnog reklamiranja električnih vozila u Izraelu i Danskoj, sve do 2011. godine. Carlos Ghosn, predstavnik francuskih i japanskih proizvođača automobila i potrugalski premijer Jose Socrates su rekli da će zajedno raditi na tome da se podigne svest o ovim vozilima i omogući njihovo lakše punjenje. Dok drugi proizvođači automobila rade na gorivnim ćelijama i hibridima, Nissan se posvetio u potpunosti proizvodnji električnih vozila, uz obećanje da će početi globalno da ih prodaje od 2012. godine sa prvim modelima koji će stići u Japan i SAD 2010. godine.
 
   

Pošaljite besplatan SMS na SAD brojeve pomoću Firefoxa

 

 

 

U Evropi, SMS je fenomenalan. To je jednostavan način da nekome pošaljete poruku bez potrebe da pozivate datu osobu. Ograničen prostor izgleda ima veliki uticaj na jezik kojim se piše, a slanje poruka sa skraćenicama je nešto što većina odraslih ne može da dešifruje. Ako živite u Sjedinjenim Državama ili znate nekoliko ljudi koji tamo žive, možda će vam se dopasti Google-ova Send to Phone ekstenzija za Firefox koja vam omogućava da pošaljete besplatne SMS poruke na brojeve u Sjedinjenim Državama. Ekstenzija će nakon instaliranja dodati ikonicu mobilnog telefona u pretraživač. Ako se ona ne pojavi automatski treba da podesite razmeštaj linije sa alatkama i prevučete i pustite ikonicu na odgovarajuće mesto. Klikom na ikonicu otvoriće se formular gde možete da unesete broj telefona, operatera i tekst koji želite da pošaljete. Tekst koji je označen pre nego što kliknete na ikonicu sa telefonom će automatski biti unet kao poruka koja će biti poslata. Nisu još podržani svi operateri u SAD, samo oni najveći. Međutim možete da pošaljete Google-u email i da ih zamolite da uključe još neke operatere iz SAD-a. Servis takođe može da se upotrebi da se pošalje, manje više, anonimni SMS. Nije u potpunosti anoniman zbog logova servera ali ne postoji direktna veza između osobe koja šalje SMS i broja telefona koji se pojavljuje na telefonu primaoca. Adresa: http://www. google. com/tools/firefox/sendtophone/
 
   

Pošaljite vaše ime na mesec u NASA-inom svemirskom brodu

 

 

 

Lunar Reconnaissance je svemirska letelica bez posade koja će biti lansirana na mesec krajem 2008. godine. Cilj je da se pronađu bezbedna mesta za sletanje na Mesecu i drugim planetama. Sada NASA prikuplja imena ljudi koji podržavaju misiju a ova lista imena će potom biti stavljena u svemirski brod kada se uputi ka Mesecu. Ako želite da i vaše ime bude poslato na Mesec, idite pravo na Johns Hopkins sajt i pošaljite ga. Zadnji rok je 27. jun. Pored toga, možete da odštampate i "sertifikat o učestvovanju u " u PDF formatu.
 
   

Pošaljite video snimke uživo sa telefona na web sajt

 

 

 

Movino je odličan novi projekat otvorenog koda (kreiran specifično za Linux i Mac OS X) koji vam omogućava da pošaljete video snimke uživo sa mobilnog telefona na web sajt. Movino se sastoji od: Programa za emitovanje za Symbian S60 telefone Program za emitovanje za mobilne telefone sa kamerom koji imaju J2ME podršku GUI programa i QuickTime komponenta za Mac OS X Video servera za Linux Web interfejsa koji je zasnovan na Drupal CMS-u Movino su napisali Martina Storsjo, Johannes Berg, Tom Sundstrom i Johan Waaramaki. I uradili su odličan posao. Adresa: http://www. movino. org/
 
   

Proverite šrafove da biste sprečili probleme sa laptopom u budućnosti

 

 

 

Nijedan laptop ne traje večno, ali mnogi prožive dug život i mnogobrojne nadogradnje i zamene. Međutim, ovi produživači života laptopa mogu lako da se pretvore u pust san ako se negde nađe zaglavljen šraf koji niste primetili a koji će znatno otežati zamenu hardvera, ili čak može da dovede do oštećenja postojećeg hardvera. CNET blogger Michael Horowitz preporučuje da kupite malecni šrafciger i proverite šrafove na vašem laptopu čim ga kupite, pogotovo šrafove koji drže ram na kojem se nalazi hard drajv i ostale vitalne delove laptopa. Iako ovo nije savet za one koji se ne osećaju prijatno kada treba da zamene hardver, iskusni hardveraši će imati pravo da traže zamenu ili popravku novog novcatog proizvoda ako pronađu zaglavljen šraf, pošto će inače životni vek skupog laptopa biti znatno skraćen. Da li znate neke dobre rutine za održavanje laptopa? Napišite nam u komentarima kako vi čuvate i održavate vaš laptop.
 
   

Retrevo - Prikazi, uputstva, instrukcije i još mnogo toga

 

 

 

Nedavno smo se zainteresovali za kupovinu elektronike pa smo želeli da utvrdimo kojeje najbolje mesto za dobijanje nepristrasnih prikaza. Novi servis po imenu Retrevo, želi da bude prva i zadnja lokacija za ovakve potrebe. Sigurno se pitate kako će moći da imaju bolje prikaze od sajtova kao što je Newegg ili Amazon, ali izgleda da se oni vode izrekom “ako ne možeš da ih pobediš, ti im se pridruži". Retrevo se fokusira samo na elektroniku, i prikupljaju prikaze sa ogromnog broja sajtova na Internetu. Prikazi su grupisani prema tome da li ih je napisao ekspert, kao što je CNet ili PC World, ili običan korisnik. Zatim oni daju prosečnu ocenu proizvoda, i linkove koji omogućuju korisnicima da nastave da čitaju čitave prikaze na originalnom sajtu. Jedna od stvari koja meni izgleda kao izuzetno korisna je to što obezbeđuju linkove ka uputstvima i informacijama proizvođača za određene proizvode. Takođe imaju odličan savetnik za proizvode koji se nalazi u dnu home stranice. Tamo ćete videti kategorije proizvoda, kao što je kategorija za digitalne fotoaparate, koje obezbeđuju vodiče za kupovinu. U tim vodičima naći ćete grafikone koji predstavljaju generalne konsenzuse odnosa cene i mogućnosti za sve artikle u kategoriji, koji se zatim grupišu u nekoliko različitih kategorija cena: Bio sam prilično skeptičan u vezi kvaliteta ovog servisa, ali izgleda da može da bude veoma koristan. Ono što mi se najviše sviđa (a što sam već spomenuo) su linkovi ka onlajn uputstvima, koja je ponekad veoma teško naći. Adresa: Retrevo
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272