Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Šta je E Ink

E Ink je objavio da su u saradnji sa Sony-jem razvili tehnologiju epaper displeja velikog formata, nazvanu Mobius koja će kasnije ove godine početi masovno da se proizvodi.  

Mobius displej je veličine 13.3 inča i ima rezoluciju od 1200×1600. Veličina je namenjena da odgovara veličini A4 lista.  Ono što je interesantno je da će Mobius biti prvi epaper displej velikog formata koji će se masovno proizvoditi i veoma je fleksibilan.  

Ekrani su fleksibilni zato što koriste plastični supstrat umesto stakla. To ih čini mnogo lakšim i trajnijim od ekrana koji se koriste na aktuelnim E Ink ebook čitačima. Upoređivanjem, Mobius ekrani su za više od pola nego stakleni ekran iste veličine. E Ink tvrdi da Mobius panel od 13.3 inča teži samo 60 grama.  

Fleksibilan TFT ekran je razvio Sony posebno za epaper displeje. Sony je predstavio prototip uređaja koristeći Mobius displej koji će biti testiran kasnije ove godine na tri univerziteta u Japanu.  

Sony-jev Mobius prototip je za sada bez naziva, ali specifikacije su veoma interesantne. Poseduje elektromagnetnu olovku za beleške i markiranje, ima slot za microSD karticu, 4GB interne memorije, Wi-Fi, i vek trajanja baterije od 3 nedelje. Uređaj je debljine 6.8 mm i težine samo 385 grama. Rezolucija od 1200×1600 nije odlična ali bi trebala da odgovara za veće tekstove. Uređaj je dizajniran specifično kao PDF čitač, pošto je to jedini format koji podržava.

SONY i E-Ink 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272