Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Moodle E-Learning Course Development - Third Edition

Moodle E-Learning Course Development - Third Edition

E-izdavaštvo sa InDesing CS6

E-izdavaštvo sa InDesing CS6

Šta pisci mogu da nauče iz Dan Brown-ove knjige Inferno

Dan Brown je religiozni triler učinio modernim i komercijalnim i sada ima svoje mesto među Steve Berry, James Rollins, Scott Mariani i drugima koji pišu u ovom žanru.  

Pročitavši knjigu Inferno, Dan Browna, Joanna Penn je želela da podeli lekcije koje je naučila iz ove knjige. Pogledajmo:  Pišite o onome što volite i nemojte biti zarobljeni u očekivanjima  

Inferno možda može da zadovolji očekivanja izdavača i neke ljubitelje druge Langdon knjige. Ali čitajući je, osetila sam da se Dan Brown nije zabavio pišući je, i u stvari, da bi on radije pisao tehno-trilere.  

Najinteresantniji delovi su bili o transhumanizmu i genetskoj modifikaciji kao i o kontroli populacije. Fascinantna tema i veoma su mi se dopali jaki ženski karakteri. Ali ja mislim da bi Dan zaista trebao da prestane da piše Langdon serije i treba da započne da piše nešto što ga stvarno uzbuđuje. Kao čitalac ja bih volela da vidim šta on radi sa tehno-trilerom.  

Joanna smatra da kao autori treba da pišemo o stvarima koje volimo i ne treba da se zatvorimo u žanr koji za nas postaje teret.  

Naslov knjige, marketing i tema treba da odjekuju  

Pisci imaju odgovornost da obezbede iskustvo čitaocu koje će oživeti njegova očekivanja. Korica knjige i naslov su veoma važni po tom pitanju i razlog zbog kojeg neki autori prekidaju saradnju sa izdavačima – jer korica ne odgovara knjizi.  

Nemojte da zbunjujete čitaoce  

Čitaoci ne žele da budu uzdrmani iz fiktivnog sna, a autori imaju odgovornost da priča bude ujedinjena. Većina pisaca imaju nekoliko čitaoca kao i urednike i čitaoce probnog otiska.  

Joanna Penn navodi da je u knjizi bilo još nekih pitanja u vezi sa knjigom, ali je sigurna da ste već pročitali uobičajene kritike na Brown-ov stil pisanja.  

Izvor: Creative Penn


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272