Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 1710 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 1640 rsd

Surun je bolji od svih Sudo-likih aplikacija u Windowsu

Ako ste ikada pokušali da radite na Windows NT sistemu kao ograničeni korisnik onda sigurno imate par divnih doživljaja kao što je nemogućnost da promenite Windowsovo vreme, ili lepa iskustva u obliku nemogućnosti instaliranja aplikacija. Sa druge strane, kada radite kao ograničeni korisnik bezbednost sistema je veća zato što zlonamerni kod može da koristi samo one privilegije koje poseduje ograničeni korisnik, koje su prilično male, tako da virus ili trojanac ne može da nanese mnogo štete.

Međutim, svaki korisnik, bez obzira koliko ograničen bio,  želi da ima mogućnost instaliranja softvera. I tu počinju problemi. Run As komanda može da se upotrebi kako biste pokrenuli aplikaciju kao drugi korisnik. Glavni problem je to što morate da unesete korisničko ime i lozinku datog korisnika da biste mogli da pokrenete izabranu aplikaciju. Ovi podaci lako mogu da se unesu pomoću keylogger-a.

Surun koristi sopstveni Windows servis koji dodaje korisnika grupi administratora tokom pokretanja programa i automatski ga ponovo uklanja iz te grupe. Programi se pokreću pomoću desnog klika sa mišem i biranjem komande Run as Administrator.

Surun dolazi sa mnogo podešavanja i opcija za konfigurisanje. Svaka aplikacija koja je jednom pokrenuta pomoću Surun-a može da se doda u listu aplikacija koje su pokrenute bez upozoravajućeg okvira za dijalog.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272