Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

QuarkXPress 6

QuarkXPress 6

Popust cena: 340 rsd

InDesign CS2 praktične vežbe

InDesign CS2 praktične vežbe

Popust cena: 890 rsd

3 najkorisnije prečice u Lightroom-u 5

Prečice na tastaturi su veoma korisne. Koristeći ih brže ćete uraditi posao, uštedeti vreme.  

Izašla je nova verzija Lightrooma, i kao i u svakom drugom programu, prečicama možete da uštedite vreme i uradite posao mnogo brže. U ovom članku predstavićemo vam 3 najkorisnije i najvažnije prečice ove nove verzije.  Full Screen prikaz  

Veoma je interesantno kako male promene između verzija mogu da znače jako puno. Full Screen prikaz je veoma koristan koji ćete verovatno koristiti svakodnevno da biste pregledali vaše fotografije bez ikakvih smetnji na ekranu, delova interfejsa, dok ih editujete. U starijim verzijama Lightrooma, trebali ste da pritisnete 3 tastera da biste dobili prikaz preko celog ekrana, koji nije bio savršen. Sada, u novoj verziji, sve što treba da uradite je da pritisnete taster F da biste dobili savršeni prikaz preko celog ekrana.  

Radial Filter  

Nov filter Radial je veoma interesantan i verovatno ćete ga često koristiti. Ako ste ljubitelj lepih efekata ovo će vas sigurno obradovati. Ovaj filter utiče na centar selekcije i postepeno bledi ka ivicama. Da biste primenili novi filter Radial, sve što treba da uradite je da pritisnete prečicu Shift + M.  

Invertovanje filtera Radial  

Ako vam se dopao novi filter Radial, možete da probate i njegovu suprotnost. Umesto da utiče na centar i postepeno bledi ka ivicama selekcije, isprobajte kako će efekat izgledati ako ga obrnete. Rezultat može biti veoma zanimljiv. Sve što treba da uradite je da pritisnete taster sa apostrofom.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272