Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

AutoCAD 2008 3D

AutoCAD 2008 3D

Popust cena: 1060 rsd

3DS MAX 8 vizuelnim putem - III izdanje

3DS MAX 8 vizuelnim putem - III izdanje

Popust cena: 1410 rsd

Zašto projektanti koriste CAD?

Brzo poboljšanje daje korišćenje komandi fillets i chamfers (zaobljivanje i zakošenje uglova). Kompjuter omogućava pozicioniranje do pojedinačnih geometrijskih tačaka i daje mogućnost korišćenja pomoćnih radnih linija.

Kopiranje, rotiranje i simetrično preslikavanje su jako značajne komande koje omogućavaju brzo i lako crtanje simetričnih linija. Mnogi šabloni za šrafiranje su umetnuti u CAD programe. Takođe, bojenje površina raznim bojama je zahtev koji CAD ispunjava i zato se može koristiti u oblasti umetnosti i prezentacije.

Različiti stilovi fontova za ispis teksta nalaze se u svakom CAD paketu. Mogućnosti ubacivanja različitih grafičkih fajlova i skeniranje fotografija u CAD programu je preimućstvo pošto se slikama može manipulisati i one se mogu obrađivati, animirati i retuširati.

Mogućnosti uveličavanja i umanjivanja su posebno značajne jer mogu da se koriste različiti opsezi veličina. CAD informacije se čuvaju u digitalnoj formi i moguće je tačno dimenzioniranje, bez prethodnog štampanja pa potom merenja na crtežu.

Moguće je tačno dimenzionisanje komponenti pomoću računara. Druga pogodnost CAD sistema je da stvara i čuva objekte koji se često koriste u raznim crtežima. Biblioteke takvih korisnih detalja mogu biti kupljene posebno ili mogu biti napravljene po potrebi. Pri svakom korišćenju, pojedini objekti na crtežu mogu biti umetani, rotirani, zaokretani i postavljeni radi toga da bi se prvo videlo kako u tim uslovima izgledaju, za izbor najboljeg rešenja.

Podržavamo autora.

Izvor za članak

 

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272