KAKO DA kreirate porodično stablo u PowerPointu

Kategorija: Savet :: Datum: 2010-12-03

Pregleda(30 dana/ukupno): 107 / 33262

Želite da podelite istoriju porodice i poreklo sa budućim generacijama? Naučite jedinstveni način kreiranja personalizovanog porodičnog stabla u PowerPointu. Može da bude veoma interesantno da ovo napravite za porodično okupljanje a možete da iskoristite veštine koje naučite i za kreiranje drugih vrsta organizacionih grafikona.

Želite da podelite istoriju porodice i poreklo sa budućim generacijama? Naučite jedinstveni način kreiranja personalizovanog porodičnog stabla u PowerPointu. Može da bude veoma interesantno da ovo napravite za porodično okupljanje a možete da iskoristite veštine koje naučite i za kreiranje drugih vrsta organizacionih grafikona.

Biranje vrste grafikona

Prvo otvorite PowerPoint. Ukucajte naslov slajda a zatim dodajte novi slajd. Sada u Slide Layout panelu sa desne strane ekrana, izaberite razmeštaj koji će vam omogućiti da kreirate grafikon. Prikazana je ikonica u šablonu. Kliknite na ikonicu i izaberite Organization Chart opciju. Kliknite na OK. Grafikon će se pojaviti zajedno sa linijom alatki za organizacione grafikone.

Početak porodičnog stabla

U najgornje polje, ukucajte ime osobe od koje želite da počnete porodično stablo. Sada kliknite na Insert Shape u liniji sa alatkama i izaberite Assistant za osobu sa kojom su se venčali. Ako su imali dece, upišite njihova imena u polja ispod.

Dodavanje članova porodice

Da biste dodali polje, jednostavno selektujte polje pored kojeg biste želeli da dodate polje i kliknite na Insert Shape i izaberite Subordinate.

Poništavanje

Da biste izbrisali polje, selektujte ga i pritisnite Delete.

Ekstra slajdovi

Da biste nastavili porodičnu liniju možda ćete trebati da kreirate još jedan slajd. To ćete uraditi na sledeći način:

Na primer možete da imate slajd za svakog brata ili sestru u porodici. Da biste dodali polje kliknite desnim tasterom miša na polje iz kojeg želite da izlazi i izaberite Subordinate, Assistant ili Co-worker. Ovo su samo imena za polja koja su povezana. Subordinate bi bilo nečije dete. Assistant bi bio neko u porodici ko je venčan, a Co-worker bi bio nečiji brat ili sestra.

Razmeštaj porodičnog stabla

U organizacionoj liniji sa alatkama možete da promenite razmeštaj polja. Selektujte najgornje polje i pod Layout padajućim menijem selektujte razmeštaj. Isto tako možete da postavite polja gde želite tako što ćete isključiti AutoLayout. Jednostavno selektujte najgornje polje i pod Layout padajućim menijem selektujte Auto Layout.

Promena veličine teksta

Fit Text dugme u liniji sa alatkama obezbediće vam da tekst bude upasovan u polja.

Sopstveni dizajn

Konačno, izaberite pozadinu za slajd šou porodičnog stabla tako što ćete kliknuti na design dugme u liniji sa alatkama u vrhu ekrana. Design Templates će se pojaviti u panelu sa desne strane ekrana. Izaberite onaj koji najviše odgovara vašem ukusu.

Preuzmite savet u pdf-u

Želite li da preuzmete savet sa ilustracijama u pdf formatu, kliknite: LINK.


Komentari:

Velicko Jevtic
Molim Vas da li mozete da mi osaljete semu za porodicno stablo u PowerPointu i kako doci do toga?

Dragana Bogdanovic
hvala, bash ovo mi je trebalo.

Ostavite komentar

Molimo, sačekajte da kreiramo formular...

Excel 2010 biblija

Excel 2010 biblija
Cena: 2,700.00
Naša cena: 2,430.00
10% popusta za kupovinu 2 i više knjiga.

Nema boljeg načina da savladate Excel 2010 nego uz pomoć stručnog instruktora i nosioca Microsoftovog priznanja MVP - "gospodina Tabelarnog Proračuna", Džona Vokenbaka. Knjiga obiluje tehnikama, savetima i trikovima, kako za početnike tako i za napredne korisnike Excela.

više o knjizi


[Queries: 22] [0.1379 sec.]