Najbolji besplatni programi za snimanje aktivnosti na ekranu

Kategorija: Savet :: Datum: 2008-01-19

Pregleda(30 dana/ukupno): 105 / 15893

Ovih dana snimanje ekrana je izuzetno popularno u blogovima i kreiranju prezentacija. Programi za snimanje ekrana se ponašaju baš kao i print screen funkcija vaše tastature, ali razlika je u tome što oni neprestano snimaju aktivnosti na ekranu, kao kamkorderi ili digitalne kamere.

Ovih dana snimanje ekrana je izuzetno popularno u blogovima i kreiranju prezentacija. Programi za snimanje ekrana se ponašaju baš kao i print screen funkcija vaše tastature, ali razlika je u tome što oni neprestano snimaju aktivnosti na ekranu, kao kamkorderi ili digitalne kamere.

Ovi programi su izuzetno korisni kada želite da kreirate skrinkastove koji ilustruju rad u različitim programima ili video koji prikazuje grešku u radu nekog vašeg programa ili operativnog sistema.

Postoji mnogo programa za snimanje ekrana koji služe za snimanje aktivnosti na ekranu. U ovom članku opisaćemo ukratko nekoliko najboljih programa ove namene koji će vam omogućiti da kreirate video fajlove i prezentacije vaših aktivnosti. Ono što je najlepše je da su ovi programi potpuno besplatni.

CamStudio otvorenog koda

CamStudio je program otvorenog koda koji vam omogućuje da snimate aktivnosti na ekranu i kreirate AVI video fajlove od njih. Ovaj program takođe sadrži ugrađeni SWF kreator koji vam omogućuje da kreirate Flash video fajlove male veličine.

Pored navedenog CamStudio vam omogućuje da dodate zvuk visokog kvaliteta i kreirate slika-u-slici video fajlove koristeći video snimke sa vaše web kamere.

Ovo je odličan program koji biste definitivno trebali da isprobate.

Naučite više | Daunlodujte CamStudio Open Source | Daunlodujte CamStudio Codec Pack

Free Screen Recorder

Free Screen Recorder je još jedan program za snimanje ekrana koji može da se upotrebi za hvatanje aktivnosti na ekranu i snimanje u obliku AVI video fajlova. Free Screen Recorder snima svaki momenat vaše aktivnosti, uključujući pomeranje kursora, kucanje i tako dalje.

Vi takođe možete da snimite zvuk pomoću mikrofona što omogućuje lako dodavanje vaših komentara tokom snimanja videa.

Naučite više | Daunlodujte program

Freez Screen Recorder

Freez Screen Recorder vam omogućuje da snimate video fajlove vaših aktivnosti ali možete i da ga pauzirate. Kao i kod svih ostalih programa vi možete da snimate bilo koji deo ekrana ili aktivnost u određenom prozoru, kao i aktivnost na čitavom ekranu.

I ovaj program podržava snimanje zvuka pomoću zvučnika, sa video trake ili sa Interneta.

Naučite više | Daunlodujte

AutoScreenRecorder

AutoScreenRecorder vam omogućava da kreirate AVI fajlove vaših aktivnosti na ekranu. Možete da snimite kursor miša, pravougaono područje ili možete da snimite samo aktivnosti u prozoru aplikacije. Takođe možete da izaberete da snimate aktivnost na čitavom ekranu.

Vi takođe možete da kupite komercijalnu verziju koja ima mnogo više funkcija, kao što je mogućnost generisanja Flash video fajlova i snimanje zvuka u videu.

Naučite više / Daunlodujte

Zaključak

Ako tražite aplikacije za kreiranje demo video fajlova ili prezentacija ili ako planirate da započnete video blogovanje, ovi alati su ono što vam treba. Ovi alati ne samo da su potpuno besplatni za korišćenje, već će dati sasvim novu dimenziju funkcionalnosti vašem radu na računaru.

Ako znate za neke programe za snimanje ekrana koji su bolji od ovih koje smo mi opisali, pišite nam o njima u komentarima i mi ćemo ih dodati u ovaj članak.

Komentari:

LjuBo
Koji od ovih programa najmanje usporava rad racunara?

Ostavite komentar

Molimo, sačekajte da kreiramo formular...

Izučavanje medija

Izučavanje medija
Cena: 2,160.00
10% popusta za kupovinu 2 i više knjiga.

Knjiga Izučavanje medija predstavlja opsežan vodič kroz sve neophodne elemente masovnih komunikacija. Autor nudi široku lepezu analiza slučajeva, istorijata i važnijih teorijskih referenci.

više o knjizi


[Queries: 22] [0.1634 sec.]