Windows 7: KAKO DA promenite veličinu particije na Windows 7 sistemu

Kategorija: Savet :: Datum: 2010-03-03

Pregleda(30 dana/ukupno): 140 / 7185

Windows 7 operativni sistem ima ugrađenu funkciju u Disk Managementu za promenu veličine particija i neće vam biti potrebni programi drugih proizvođača.

Windows 7  operativni sistem ima ugrađenu funkciju u Disk Managementu za promenu veličine  particija i neće vam biti potrebni programi drugih proizvođača.


Upotreba ovog  pomoćnog programa je veoma jednostavna. Potrebno je da otvorite Control Panel i  u polje za pretraživanje ukucajte partition. Odmah će se pojaviti link u  prozoru.

Ako želite da  smanjite particiju:

   
 1. Na ekranu Disk  Management kliknite desnim tasterom miša na particiju koju želite da smanjite i  iz kontekstnog menija izaberite Shrink Volume.
 2.  
 3. U okviru za  dijalog Shrink unesite vrednost za koju želite da smanjite particiju (ne novu  veličinu). Na primer, ako želite da smanjite particiju od 50 GB za 10 GB tako  da dobijete particiju od 40 GB, u polje unesite 10000.

Ako želite da povećate particiju:

   
 1. Na ekranu Disk Management kliknite desnim tasterom miša  na particiju koju želite da smanjite i iz kontekstnog menija izaberite Extend  Volume.
 2.  
 3. U ovom prozoru možete da odredite vrednost za koju želite  da povećate particiju (ne novu veličinu).
      To je sve.

Komentari:

Budite prvi koji će ostaviti komentar

Molimo, sačekajte da kreiramo formular...

Osnove računara kao od šale : Windows 7 izdanje

Osnove računara kao od šale : Windows 7 izdanje
Cena: 540.00
10% popusta za kupovinu 2 i više knjiga.

Uz knjigu Osnove računara kao od šale, Windows 7 izdanje savladaćete osnove koje će vam pomoći da maksimalno iskoristite hardver i softver svog računara, ali i da ovladate mnogim veštinama koje će vam olakšati svakodnevicu.

više o knjizi


[Queries: 22] [0.2018 sec.]