Access

Alternativna učenja

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Botanika

C++ Visual C++ C#

Cloud

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Geografija

Geologija

GOOGLE

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java, JavaScript, JScript, Perl

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Raspberry PI

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL Server

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

7 programa za onlajn hvatanje beleški

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 10 / 2146

Ako ste kao ja, onda se svakodnevno suočavate sa problemom nestruktuiranih informacija: telefonski brojevi, ideje za kasnije razmatranje, delovi informacija sa weba, recepti, telefonske poruke... lista nema kraja. Prenos svih ovih informacija u onlajn beležnicu može da bude privlačan predlog. Možete da napravite beleške sa bilo kog mesta gde možete na kojem možete da koristite web pretraživač i niste vezani za jedan računar pa čak ni za jedan operativni sistem. Nije iznenađujuće da u ovoj kategoriji ima prilično puno izbora.

Za ovaj članak izabrala sam onlajn programe koji vam omogućavaju da snimite nestruktuirane poruke na organizovaniji način za kasniju upotrebu. Preskočiću one koje su specifično dizajniran kao alatke za beleženje web stranica kao što noteClip, i bookmark menadžere kao što su del.icio.us, BlueDot, i Chipmark.

1. Google Notebook

Google Notebook obezbeđuje relativno lak interfejs za čuvanje delova teksta. Možete da imate onoliko beležnica koliko želite; beležnice imaju odeljke; odeljci imaju poruke. Možete da preuredite beleške i da ih komentarišete, da otvorite beležnice koje mogu da edituju saradnici, i da ih objavite na webu. Postoji Firefox ekstenzija koja vam omogućava da prikačite tekst sa web stranice i da ga sačuvate u jednoj od beležnica. Najbolja stvar u vezi Google Notebooka je njegova integracija sa ostatkom Google-a: prijavite se preko vašeg Google naloga i možete da eksportujete celu beležnicu u Google Docs. Sve u svemu ovo je prilično dobra ponuda od strane velikog imena.

2. mynoteIT

mynoteIT je namenjen studentima. On vam omogućava da organizujete poruke po klasama a unošenje poruke je relativno zakomplikovano pošto uključuje editor teksta i više klikova mišem nego što zahteva većina njegovih rivala. mynoteIT uključuje različite alatke kao što su kalendar za praćenje zadataka i funkcionalnost grupne diskusije, ali je verovatno prekomplikovan ako samo želite bryo da postavite neku kratku poruku.

3. Notefish

Notefish kao i mnogi drugi Web 2.0 programi je i dalje u beta fazi. On vam omogućava da održavate serije stranica sa beleškama, od kojih svaka može da ima mnoge odeljke i puno kolor-kodiranih beleški. Možete da prevučete i otpustite beleške u 2D-u da biste ih preuredili, editovali i promenili im boju pozadine. Postoji ekstenzija pretraživača za kačenje teksta i slika sa bilo koje stranice koju pregledate na stranice vašeg Notefish-a. Notefish vam takođe omogućava da označite stranice za lako pretraživanje. Jednostavan je za upotrebu i fleksibilniji je od Google Notebooka.

4. Notezz!

Notezz! je jednostavan da jednostavniji ne može biti. Izaberite korisničko ime i lozinku, i održavajte listu sa beleškama. Svaka beleška ima naslov i tekst. Možete da pregledate listu naslova, i možete da dodate, editujete i brišete beleške. Ne postoje ekstenzije pretraživača, razne hijerarhije, grafike ili druge vrste ukrasa, samo jednostavno upravljanje onim što ste zapisali i jedno korisničko ime i lozinka koje treba da zapamtite.

5. Stikkit

Stikkit je odličan za programera koji želi da veže beleške za druge programe. Međutim možete da ga tretirate i kao atraktivan način da čuvate žute lepljive poruke onlajn. Postoji more opcija i parametara koji su skriveni ispod prijateljske površine. Stikkit razume datume, podsetnike, tagovanje, bookmarkove i email i razmenu; on u stvari prati tekst vaših beleški i pokušava da reaguje inteligentno. Takođe postoji i ceo API sa kojim možete da sarađujete.

6. Yahoo! Notepad

Yahoo Notepad je veoma jednostavan. Dobićete jedno područje za beleške, koje možete da organizujete na dubinu od jednog nivoa direktorijuma. Unutar direktorijuma možete da čuvate beleške, koje su samo jednostavan tekst koji se unosi kroz staromodnu web formu. Pozitivna strana ovog programa je da bi trebao da se pokreće u bilo kom pretraživaču; negativna strana je da nećete pronaći napredne funkcije, čak ni ekstenzije pretraživača niti mogućnost tagovanja.

7. Zoho Notebook

Zoho Notebook je vizuelno najsloženiji i najimpresivniji u branši. Ako ste upoznati sa Microsoft OneNote, videli ste osnovni Zoho Notebook interfejs: možete da imate više beležnica, od kojih svaka ima više stranica sa više odeljaka i beleški koje možete da prevlačite i pozicionirate na 2D radnoj površini. Stranice mogu da budu cele web stranice ili Zoho-ova sopstvena onlajn tabela ili dokumenti kao i stranice beležnice. Ako radite na stranici beležnice, možete da dodate tekst, HTML, RSS feeds, audio i video snimke ili slike, između ostalog. Možete da kreirate više verzija, da delite sadržaj, ostalvjate komentare i publikujete a ima i Firefox ekstenziju koja može da prikači tekst i slike sa bilo koje stranice na stranicu otvorene beležnice. Servis je upravo napustio beta fazu i videla sam neke izveštaje koji tvrde da se stranice ne snimaju ispravno (mada ja nisam iskusila nikakve probleme). Zoho Notebook je trenutno najbolji za kreiranje beležnica sa različitim sadržajima.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar