Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

E-izdavaštvo sa InDesing CS6

E-izdavaštvo sa InDesing CS6

Moodle E-Learning Course Development - Third Edition

Moodle E-Learning Course Development - Third Edition

Amazon-ov novi \"Kindle Worlds\" program za pisce i čitaoce “fan fiction-a”

Da li ste već naišli u nekim tekstovima na pojam "fan fiction"?  

Fan fiction je priča koju obožavaoci programa pišu, o njihovim verzijama dešavanja sa karakterima, obično bez dozvole kreatora serije ali znajući da će ove aktivnosti povećati interesovanje za šou.  

Ovo je vrlo interesantno zato što ne treba da budete posebno kreativno. Ideja je da se omogući obožavaocima da kreiraju priče oko originalne priče drugih autora, nudeći ih u Kindle knjižarama.Fanfic pisci mogu da se prijave na zvanični web sajt Amazon Kindle Worlds. Kompanija očekuje da će u junu biti pokrenuta knjižara i odmah će biti prisutno 50 radova. Amazon-ov novi program omogućava fanfic piscima da izdaju i zarade od prodaje fanfic radova, uz blagoslov autora originala koji će dobiti honorar od svakog prodatog primerka.

Pored toga, Amazon pokreće i novi eksperimentalni program za kratke priče – između 5000 i 10000 reči. Za ove kratke priče – obično koštaju manje od $1 – Amazon će platiti honorar za prava i isplatiće autoru honorar od 20%. Naravno, postoje granice “šta autori mogu da urade omiljenim karakterima”.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272