Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Moderne DevOps prakse – prevod drugog izdanja

Moderne DevOps prakse – prevod drugog izdanja

Popust cena: 2370 rsd

Računarstvo u oblaku, koncepti, tehnologije, sigurnost i arhitektura

Računarstvo u oblaku, koncepti, tehnologije, sigurnost i arhitektura

Popust cena: 2370 rsd

AWS ili Amazon veb servisi za početnike

Zamislite svet u kojem možete svoje ideje pretvoriti u stvarnost bez potrebe za velikim investicijama u fizičku infrastrukturu. Upravo tu na scenu stupa Amazon Web Services, ili skraćeno AWS, pružajući širok spektar cloud usluga koje omogućavaju kompanijama da razvijaju, grade i šire svoje poslovanje preko interneta. AWS vam donosi moć virtuelnih servera, ogromnih skladišta podataka i baza podataka sve na klik od vas, i to bez glavobolje oko održavanja fizičkih servera.

Sa AWS-om, možete lako iznajmiti virtuelne servere putem usluge EC2, čuvati i preuzimati ogromne količine podataka preko S3 skladišta, ili postaviti i skalirati baze podataka uz pomoć RDS-a. Ove usluge su samo vrh ledenog brega onoga što AWS nudi, a svaka od njih je dizajnirana da vam olakša život i učini vaše poslovanje efikasnijim.

Jedna od najvećih prednosti AWS-a je njegova skalabilnost. Ovo znači da možete lako prilagoditi resurse koji su vam potrebni u bilo kom trenutku, bez ikakvih dugoročnih obaveza. Plaćate samo ono što koristite, što AWS čini veoma troškovno efikasnim rešenjem. Dodajte tome globalnu infrastrukturu sa regionima i zonama dostupnosti širom sveta, i dobijate platformu koja osigurava brz i pouzdan pristup vašim aplikacijama i podacima odakle god da se nalazite.

AWS nije samo za velike igrače. Sa širokim spektrom usluga i fleksibilnim cenovnikom, AWS je odličan izbor i za mala i srednja preduzeća, pa čak i za pojedinačne preduzetnike. Bilo da razvijate web sajt, aplikaciju, ili trebate sigurno skladište podataka, AWS ima rešenje za vas.

Za one koji tek ulaze u svet AWS-a, moj savet je da počnete sa AWS Free Tier-om. Ovo je odličan način da istražite šta AWS nudi bez ikakvih troškova. Koristite AWS dokumentaciju i tutorijale kako biste se upoznali sa platformom, i ne zaboravite da pratite svoju potrošnju kako ne biste naišli na neočekivane troškove.

Na kraju, AWS nije samo o hardveru i softveru. Sigurnost vaših podataka je na visokom nivou zahvaljujući alatima kao što su IAM i security groups. Takođe, AWS se lako integriše sa popularnim alatima poput Docker-a i Kubernetes-a, što vam omogućava da ostvarite maksimum iz vaše infrastrukture.

Ukratko, AWS vam pruža alate, sigurnost i fleksibilnost da brzo i efikasno razvijate i skalirate vaše aplikacije, omogućavajući vam da se fokusirate na ono što najbolje radite - inovacije i rast vašeg poslovanja.

Od brojnih usluga izvojili smo 3:

S3 (Simple Storage Service) nudi pouzdano, sigurno i skalabilno skladištenje podataka u oblaku. Korisnici mogu čuvati i preuzimati bilo koju količinu podataka, u bilo koje vreme, sa bilo kog mesta na internetu. S3 je idealno rešenje za backup, arhiviranje i distribuciju velikih količina podataka, pružajući visok nivo dostupnosti i trajnosti.

RDS (Relational Database Service) je usluga koja pojednostavljuje podešavanje, operaciju i skaliranje relacionih baza podataka u računarstvu u oblaku. Podržava različite sisteme upravljanja bazama podataka, uključujući popularne opcije kao što su MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server i Oracle. RDS automatizuje niz administrativnih zadataka poput hardverskog provisioninga, postavljanja baze podataka, backup-a i patching-a, čime se olakšava upravljanje bazama podataka i omogućava korisnicima da se fokusiraju na razvoj aplikacija.

Kroz ove tri ključne usluge, AWS nudi moćne alate koji korisnicima omogućavaju da izgrade i upravljaju kompleksnim aplikacijama sa većom fleksibilnošću, skalabilnošću i pouzdanošću, uz istovremeno smanjenje operativnih troškova i kompleksnosti infrastrukture. Računarstvo u oblaku sa AWS-om transformiše način na koji kompanije razmišljaju o IT resursima, pružajući im mogućnost brzog prilagođavanja u dinamičnom digitalnom okruženju.

Knjiga na srpskom jeziku

Da biste se detaljno upoznali kako Amazon veb servisi deluju u akciji ili praksi, na raspolaganju vam je i knjiga:

Amazon veb servisi u akciji, prevod drugog izdanja

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272