Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Čak ni video kartice u vrednosti od 2000 dolara nisu dovoljne za Crysis

 

Nema nikakve sumnje, CryTek-ov Crysis i CryENGINE2 - grafički endžin na kojem je izgrađen Crysis - je grafički najzahtevniji endžin u ovogodišnjem repertoaru igara. Pre nego što je Crysis ugledao svetlo dana, mnogi hardkor PC igrači su se tresli pred svojim računarima u strahu da njihova gejmerska oprema neće moći da izađe na kraj sa ovim naslovom. Mi imamo vest za vas - sigurni smo da neće.

Sa druge strane, nemački web sajt za PC igrače PC Games Hardware, ima mašinu koja može da izađe na kraj sa Crysis-om... uglavnom. Putem kombinovanja tri GeForce 8800Ultras grafičke kartice u trostruki SLI oni su uspeli da pokrenu igru na Very High podešavanju i postignu prosečni frame rate od 37.9 fps.

Ovo odlično pokazuje da će CryENGINE2 imati veoma dug životni vek. Veći deo pokrivanja troškova razvijanja novog sopstvenog endžina unutar programerske kuće će doći od prodaje licenci za upotrebu ovog endžina drugim programerskim kućama koje će želeti da ga upotrebe u svojim igrama.

Moguće je da će nakon što Epic-ov Unreal 3, Monolith-ov Lithtech i Relic-ov Essence endžini prestanu da budu vredne alternative, CryENGINE2 postati veliki hit.

Poređenja radi Unreal Tournament 3/Unreal 3 endžin je postigao prosek od 144.7 fps, FEAR/Lithtech endžin je dostigao prosek od 128 fps, a Company of Heroes/Essence endžin je imao prosek od 62 fps na gore pomenutoj mašini.

Mi predviđamo da će CryENGINE2 još dugo biti na dužnosti.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272