Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Administracija Windows Servera 2012 - Udžbenik za pripremu ispita 70-411

Administracija Windows Servera 2012 - Udžbenik za pripremu ispita 70-411

Data Encryption Toolkit za Windows Vistu

Šifrovanje je najbolje rešenje za zaštitu osetljivih podataka. Gledano u tom kontekstu, i Windows Vista i Windows XP dolazi sa ugrađenim funkcijama za šifrovanje podataka. Pored toga, Microsoft nudi i Data Encryption Toolkit for Mobile PCs koji nadopunjuje njihovu ponudu alata za šifrovanje. Data Encryption Toolkit for Mobile PCs je predstavljen na Microsoft-ovom tech-Ed 2007 konferenciji kao rešenje koje garantuje sigurnost podataka  preko Encrypting File System (EFS) i Microsoft BitLocker Drive Encryption (BitLocker) za Visti i XP."Još jedna stvar koju smo najvaili na TechEd-u prošle nedelje je izdavanje Data Encryption Toolkit for Mobile PCs. Toolkit je najnoviji u paketu Windows Vista Solution Accelerators, i nudi testirano vođstvo i moćne alate koji će vam pomoći da zaštitite vaše najvažnije podatke - one koji se nalaze na vašem laptopu. Ovaj alat će vam pokazati kako da upotrebite ključne tahnologije za šifrovanje: BitLocker Drive Encryption, koji je uključen u specifičnu verziju Windows Vista i Encrypting File System, koji je uključen u Microsoft Windows XP Professional i Windows Vistu," objasnio je Windowsov senior produkcioni menadžer Alex Heaton.

Microsoft je integrisao četiri komponente u Data Encryption Toolkit: Executive Overview, Security Analysis, Planning and Implementation Guide i Microsoft Encrypting File System Assistant. Sa Data Encryption Toolkit, kompanija iz Redmonda nudi ne samo dokumentaciju već i softverske alate i već podešene skriptove koji omogućuju Windows Vista i Windows XP korisnicima da efikasno upotrebe EFS i BitLocker tehnologije.

Pošto se on smatra kao integralni deo Microsoft Solution Accelerators, Data Encryption Toolkit je primarno usmeren ja korporativnim kupcima kojima je potrebna zaštita osetljivih podataka. Pomoću alata, IT profesionalci će moći da centralizuju konfigurisanje, pokretanje i upravljanje podešavanjima šifrovanja na većem broju mobilnih računara.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272