Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1000 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1000 rsd

Digitalni fotoaparati - Pentax Optio Z10

 

Pentax Optio Z10 je kompaktni digitalni fotoaparat dizajniran za svakoga ko želi fotoaparat sa velikim zumom i velikom rezolucijom slika.

Po ceni od 249 dolara Optio Z10 poseduje 7x optički zum koji je veoma koristan za snimanje različitih fotografskih scena.

Prema Pentaxu, Optio Z10 je kompaktni digitalni fotoaparat u malom i laganom telu koji omogućuje uživanje u “fotografijama sa velikim uvećanjem”.

Ključen karateristike ovog fotoaparata su:

  • 8.0 Megapiksela, 1/ 2.5” Interline Transfer CCD
  • Makro omogućuje snimanje fotografija sa udaljenosti od 7.9 cm pa sve do 49 cm.
  • 7x optički zum
  • Fokalna duđina od 6.3-44.1 mm (35mm ekvivalent od 38-266 mm)
  • 64-3200 ISO (osetljivost)
  • 2.5” TFT kolorni LCD ekran (230,000 piksela)
  • Prima SD/SDHC MEDIA memorijske kartice
  • Malo i lagano telo
  • Dimenzije su mu 94 mm x 58 mm x 25 mm (W x H x D)
  • “Face Recognition AF&AE” funkcija velike brzine detektuje lice za samo 0.03 sekunde; Digital SR ( Shake Reduction ) režim rada kompenzuje pomeranje fotoaparata i zamućenost subjekata prilikom fotografisanja statičnih scena.

Šta proizvođač kaže o ovom fotoaparatu:

“Optio Z10 je opremljen sa objektivom koji poseduje 7X optički zum, tojest najveću moć uvećanja među aktuelnim PENTAX kompaktnim digitalnim fotoaparatima, unutar malog i laganog tela koje omogućuje veći stepen mobilnosti. Pored toga, Optio Z10 poseduje visoku rezoluciju od 8.0 megapiksela, i funkciju za kompenzovanje pomeranja fotoaparata koja omogućuje opušten rad u telefoto fotografiji, kao i prepoznavanje lica velike brzine”.

Šta korisnici kažu o ovom fotoaparatu:

“Ovo je stvarno izuzetan fotoaparat. Zum sa pomerajućim ogledalom je jedna od onih ideja kod kojih se zapitate kako se neko pre nije toga setio i implementirao u fotoaparate. Kvalitet fotografija je impresivan a boje su fantastične. I sve to po veoma povoljnoj ceni “. - Andrew

“Pentaxov Optio Z10 nije toliko lep kao Optio S10, ali njegova atraktivna cena nadoknađuje njegove nedostatke i manjak opcija”. - Philip Ryan

“Ovaj fotoaparat bi trebao da je savršen za one koji traže ultra kompaktni i za rukovanje jednostavni uređaj sa dobrim kvalitetom slika”. - Barney Beal

Naš komentar

Zahvaljujući moćnom 7x optičkom zumu spakovanom u malo i lagano telo, početnici će uđivati u fotoaparatu Optio Z10. Za naprednije korisnike koji se već duže bave digitalnom fotograifjom, ovaj fotoaparat nije loš kao rezervni point-and-shoot digitalni fotoaparat.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272