Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Ekologija: Najpoznatiji ekološki web sajtovi - četvrti deo

Nastavljamo seriju članaka posvećenih web sajtovima organizacija koje se bave ekološkim pitanjima.

· Alternative Fuels & Advanced Vehicles Data Center
Ovaj Office of Transportation Technologies web sajt ima informacije o najnovijem napretku u alternativnim gorivima, vozilima, i još mnogo toga.

· The American Solar Energy Society
ASES je američka organizacija posvećena naprednoj upotrebi solarne energije za potrebe američkih građana i globalnog okruženja.

· American Wind Energy Association
AWEA se bori za razvoj energije vetra kao pouzdane, ekološki superiorne alternative za postojeće izvore energije u SAD-u i čitavom svetu.

· Florida Solar Energy Center
FSEC je najveći američki centar za istraživanje energije i energetske efikasnosti podržan od strane vlade. To je takođe institut koji obezbeđuje treninge i sertifikate širom SAD-a.

· Re-Energy
Informativni i obrazovni sajt koji će vas upoznati sa različitim oblicima energije koja se obnavlja i uči vas kako da je zauzdate i upotrebite.

· National Alternative Fuels Training Consortium
NAFTC se bori za čisto prirodno okruženje za sve ljude kroz obrazovanje, treninge i istraživanje vezano za napredna goriva i mašinske sisteme.

· Renewable Energy Policy Project
REPP podržava napredak u eksploataciji energija koje se obnavljaju i razvoj novih tehnologija kroz istraživanja.

· Alternative Technology Association
Neprofitna zajednica koja je usmerena na upotrebu i promovisanje ekološki prijateljskih tehnologija, uključujući obnavljajuće energetske izvore, kao što je sunce, vetar i voda, zatim gradnju sa prirodnim materijalima i konzervaciju energije.

· CANTEST
Pronađite informacije o alternativnim gorivima (propan ili LPG, prirodni gas, hidrogen, metanol, etanol, bio dizel), hibridnim električnim vozilima, baterijama i gorivnim ćelijama.

· California Energy Commission
California Energy Commission je glavna američka državna agencija za planiranje i vođenje politike energetske potrošnje, čiji je osnovni zadatak obezbeđivanje pouzdanog i isplativog izvora energije.

· Pollution.com
Najnovije vesti vezane za nuklearnu energiju i zagađenje.

· Energy Efficiency and Renewable Energy Network
EREN sadrži veliki broj informacija vezanih za nekoliko alternativnih tehnologija eksploatacije energije, uključujući: bio energiju, energiju tekućih voda, solarnu i geotermalnu energiju.

· Solar Energy International
SEI-ove radionice daju pojedincima znanja i veštine za dizajniranje, instaliranje i održavanje obnovljivih energetskih sistema i izgradnju vrhunskih solarnih domova koji su efikasni, praktični i ekološki čisti.

· American Coalition For Ethanol
Neprofitna asocijacija sa članstvom posvećena promovisanju sve veće proizvodnje i upotrebe etanola.

· European Wind Energy Association
"Glavni cilj EWEA-e je da obezbedi da javnost, mediji, oni koji donose odluke i političari budu svesni realnosti energije vetra, i razumeju nagli progres u industriji koji će omogućiti da energija vetra ima sve veću ulogu kao čista energija za buduće generacije."

· GreenMountain.com
Vodeći brend za čisti elektricitet u SAD-u.

· Home Power
Vodeći izvor za vesti vezane za obnovljivu energiju i razvoj.

· International Solar Energy Society
ISES je najstarija i najveća međunarodna organizacija za promociju solarne i obnovljive energije.

· CALSTART's Advanced Transportation Website
Među inicijativama CALSTART-a vezanih za napredni transport i alternativne energije nalaze se: tehnolgija gorivnih ćelija, električna vozila, hibridna električna vozila i upotreba prirodnog gasa.

· The National Wind Technology Center
Upoznajte se sa najnovijim istraživanjim u oblasti turbina za vetar ili pretražujte bazu podataka o istraživanjim vetra.

· AGORES
Globalni pregled izvora obnovljive energije od strane Official European Commission Web Site for Renewable Energy Sources.

· EERE Biomass Program
U.S. Department of Energy Biomass Program razvija tehnologiju za konverziju biomase (materijal dobijen od biljaka) u vredna goriva, hemikalije, materijale i energiju, kako bi se smanjila zavisnost od nafte iz inostranstva i finansirao razvoj bio rafinerija.

· Union of Concerned Scientists
UCS Energy Program ispituje dobre i loše strane potrošnje energije i promoviše energetska rešenja koja koriste obnovljivu, bezbednu i jeftinu energiju.

· "The Veggie Van"
Oni ga zovu "The Veggie Van" i pokreće se na iskorišćeno biljno ulje iz restorana brze hrane.

· Energy.gov
Novi infocentrični portal od Department of Energy's, obezbeđuje informacije o energiji koja vas okružuje u školi, kući, radu, zajednici i širom sveta.

· Energy Information Administration
EIA je odgovorna za prikupljanje podataka o energiji i analizu nacionalnih i internacionalnih podataka, uključujući analizu i predviđanja vezana za potrošnju energije. Deo je U.S. Dept. of Energy.

· Office of Energy Efficiency
Promoviše energetsku efikasnost i upotrebu alternativnih goriva za transport kroz 19 programa usmerenih na rezidentne, komercijalne, industrijske, institucionalne i transportne sektore.

· Solar Energy Society of Canada Inc.
SESCI se bavi sa: konzervacijom energije, izgradnjom jake kanadske industrije obnovljivih goriva, i obezbeđivanjem zdravog i samodovoljnog prirodnog okruženja putem povećanja upotrebe solarne i obnovljive energije.

· Arizona Solar Center
Glavni izvor u Arizoni za pitanja, vesti i istraživanja vezana za energiju.

· The British Wind Energy Association
Vodi akcije usmerene na promovisanje upotrebe energije vetra - nepresušnog, čistog i samodovojnog izvora energije.

· Solar Utlities Network
Dokazane ideje za razumniju upotrebu energije. Solarnet prikuplja projekte, planove i strategije koje nam pomažu da promenimo naše navike upotrebe energije.

· National Hydropower Association
Neprofitna nacionalna asocijacija isključivo posvećena povećanju interesa za industriju hidro energije.

· Solar Living Institute
Misija: Promovisanje kvalitetnijeg života kroz inspirisano ekološko obrazovanje.

· Ocean Thermal Energy Conversion (OTEC) Fact Sheet
Naučite prednosti i mane konverzije termalne energije okeana.

· Centre for Alternative Technology
Centra koji se bori za najbolju saradnju između prirodnog, tehnološkog i ljudskog sveta.

· The Hydrogen & Fuel Cell Letter
Pokrenut je u maju 1986 i originalno se zvao "The Hydrogen Letter,". Ova publikacija je glas zajednica posvećenih hidrogenskoj tehnologiji i tehnologiji gorivnih ćelija, koja pokriva događaje i razvoj u ovom novom polju.

· Sustainable Minnesota
Koalicija usmerena na poboljšanje kvaliteta života, prirodnog okruženja i ekonomije Minesote kroz promovisanje energetske efikasnoti i veću upotrebu obnovjlive energije.

· American Methanol Institute
Bori se za upotrebu metanola kao "čiste alternative" za benzin. Nudi informacije o metanolu, vozilima koja koriste gorivne ćelije i reformulisani benzin.

· The Source for Renewable Energy
The Source for Renewable Energy je opširan vodić za više od 4000 binzisa i organizacija širom sveta koje se bave obnovljivom energijom.

· Northeast Sustainable Energy Association
Bori se za upotrebu obnovljive energije, odgovornu upotrebu neobnovljivih oblika energije i promoviše vrednost ovakve prakse radi zaštite našeg prirodnog okruženja.

· Natural Gas Vehicle Coalition
NGVC predstavlja više od 180 kompanija koje se posredno ili neposredno bave prirodnim gasom; proizvođače mašina, vozila i opreme; servisne organizacije, kao i ekološke grupe i vladine organizacije zainteresovane za promociju i upotrebu prirodnog gasa kao transportnog goriva.

· National Renewable Energy Laboratory
Glavna laboratorija U.S. Department of Energy za istraživanje, razvoj i upotebu obnovljive energije i energetske efikasnosti.

· National Renewable Energy Laboratory: Publications Database
Sadrži reference ka dokumentima koji su vezani za tehnologije održivih energija.

· Renewable Energy Concepts
Misija: Da se spreči presušivanje prirodnih resursa i zaštiti lepota našeg prirodnog okruženja kroz upotrebu obnovljive energije i energetski efikasnih proizvoda.

· House-Energy
Nudi savete koji će vam omogućiti da vaš dom bude energetski efikasniji.

· Critical Mass Energy Project
Moćan glas za zaštitu američkih prirodnih resursa kroz promociju tehnologija upotrebe obnovljive energije i povećanje energetske efikasnosti, nadgledanje sprovođenja bezbednosnih mera vezanih za nuklearnu energiju, sprečavanje neodgovornog bacanja radioaktinog otpada, i poboljšanje politike i zakona vezanih za transport.

· Solar Century
Promoviše uporebu solarne energije i solarnih panela.

· Solar Harvest
Solar Harvest je obrazovna organizacija koja promoviše upotrebu alternativnih energija i načina života.

· Tata Energy Research Institute
Sprovodi naučna i politička istraživanja energije, prirodnog okruženja, bio tehnologija, šumarstva i čitavog raspona istraživanja vezanih za razvoj obnovljivih izvora energije.

· Transportation Action Network
Neprofitna transportna organizacija koja se bori za pametan rast i manji nivo zagađenja.

· Southwest Windpower, Inc.
Vodeći svetski proizvođač malih baterija koje pokreću turbine na vetar.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272