Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Facebook: KAKO DA izbrišete istoriju na Facebooku

Da li mislite da  Facebook može da održava privatnost korisnika? Proteklih godina hiljade  korisnika se žalilo zato što neke Facebook aplikacije ne štite lične  informacije korisnika. Na Facebooku su poboljšana podešavanja privatnosti da bi  bolje zaštitili informacije korisnika.


Međutim, ako ste  i dalje nezadovoljni, razmotrite deaktivaciju koja će zauvek izbrisati istoriju  vaših Facebook aktivnosti.

     
  1. Ulogujte se na  vaš Facebook nalog i u gornjem desnom uglu stranice kliknite na Account i  izaberite link Edit Friend. Otvoriće se stranica Friend. U sidebaru sa leve  strane prozora, pod Lists kliknite na Friends. Sada će biti prikazana lista  svih vaših Facebook prijatelja. Ručno  izbrišite sve prijatelje sa Facebooka tako što ćete kliknuti na X pored  njihovog imena. 
  2. Kada uklonite  sve prijatelje, idite na stranicu vašeg profila tako što ćete kliknuti na  Profile u gornjem desnom uglu stranice Facebooka i kliknite na Edit my profile.  Izbrišite sve lične informacije i snimite promene da biste u potpunosti  izbrisali istoriju aktivnosti na Facebooku. 
  3. Kliknite na  karticu Photos i izbrišite sve Profile pictures tako što ćete pojedinačno  selektovati fotografije i kliknuti na Remove Tag. Na isti način možete da  uklonite i foto albume. Kliknite na Delete Album u meniju Photo. 
  4. Izbrišite sve  komentare sa zida vašeg profila tako što ćete prevući kursor preko komentara  koje želite da izbrišete i kliknite na dugme Remove koje će se pojaviti u uglu  komentara. 
  5. Takođe možete  da izbrišete sve aplikacije koje čuvaju lične informacije. Na vrhu stranice  svake aplikacije postoji dugme Edit koje će vas odvesti na stranicu sa koje  možete da izbrišete vaše lične podatke. 
  6. Da biste u potpunosti izbrisali istoriju sa Facebooka, najbolje je da  deaktivirate vaš Facebook nalog. Kliknite na link Account u gornjem desnom uglu  prozora i izaberite link Account Settings. Prikazaće se lista sa opcijama za  vaš nalog, a na dnu liste pronaći ćete link Deactivate Account. Kliknite na  ovaj link da biste deaktivirali vaš nalog. Kada deaktivirate vaš nalog u roku od  24 sata će nalog biti u potpunosti biti deaktiviran.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Borislav luketa
Brisanje facebook profila

• Borislav luketa
Brisanje svih ličnih podataka sa fenom Facebook

• Vesna Paunovuc
odlicno objasnjenje razumljivo svaka cast

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272