Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Kako da izaberete tablet

Tablet za svakog

Postoje dva glavna izbora za operativni sistem, a to su „Android“ i „AjOS“ (iOS), dok treću grupu čine tableti koji nisu toliko dostupni i nemaju tu popularnost kao prva dva. Očekuje se da tableti sa „Vindouz 8“ (Windows) na jesen uzburkaju tržište.


Pošto u Srbiji broj korisnika „Android“ telefona svakodnevno raste, oni su donekle upoznati s mogućnošću i opcijama koje nudi ovaj operativni sistem. Zasad većina tablet uređaja ima verziju 3.2, koja radi dobro, ali je daleko od unapređene 4.0. Stoga treba proveriti da li je željeni tablet u planu za nadogradnju.
 

Prvo se treba odlučiti za veličinu ekrana. Dijagonale se kreću od sedam do 13 inča i najbolje bi bilo da korisnik proba i vidi koja mu veličina najviše odgovora. Po mnogim stručnjacima, veličine tek ispod 10 inča su najpraktičnije za korišćenje. Rezolucija ne bi trebalo da bude manja od 1.200 x 800 piksela.

 

  • Za čitanje su dovoljni osnovni procesori

Procesor je takođe bitna stavka. Ukoliko se bira tablet radi čitanja i surfovanja, osnovni procesori od 800 MHz će biti dovoljni, dok su za reprodukciju videa potrebni su jači.
 

Povezivanje je bitno jer neki od tableta imaju mogućnost ubacivanja SIM kartice, pa tako i pristup 3G mreži, kao i opciju pozivanja, poput telefona. Različiti portovi pružaju više mogućnosti, zato neki od tableta poseduju HDMI port, kao i USB u standardnoj veličini putem kojih se može zakačiti i eksterni hard-disk.

Na kraju, ali ne najmanje važna jeste baterija na čije trajanje najviše utiče veličina ekrana.

BLIC.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272