Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Power Point 2007

Power Point 2007

KAKO DA dva korisnika rade na istom računaru

 

Da li imate višak monitora koji stoji neiskorišten u nekom mračnom kutku vaše kuće? Vi lako možete da konvertujete taj monitor u pravi PC računar tako što ćete ga prikačiti za jedan od vaših postojećih računara - bez potrebe za kupovinom dodatnog hardvera!

Nemojte da pomešate ovu proceduru sa postavljanjem Microsoft Multipoint-a ili dual-ekrana - u ovom slučaju dva monitora su konektovana na isti procesor ali predstavljaju dva odvojena računara. Dva korisnika istovremeno izvode različite zadatke koristeći različite tastature i miševe.

Sve ovo je moguće zahvaljujući aplikaciji po imenu Userful, koja u suštini predstavlja Linux Live CD. Vi povezujete dva monitora na jedan računar, ubacujete CD i butujete sa njega.

Nakon toga dva korisnika mogu da pretražuju različite web sajtove, pristupaju svojim e-mail nalozima, pišu dokumente i još mnogo toga, i to svako na sopstvenom ekranu. Oba korisnika mogu da imaju pristup zajedničkim uređajima prikačenim za računar, kao što su štampač i skener.

Ovakvo rešenje može da vam bude od koristi ako imate samo osnovne računarske potrebe (surfovanje, pregled pošte...) ili nemate novca da kupite još jedan računar.

Adresa: Userful Desktop Multiplier, Live CD

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272