Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Digitalna fotografija - prevod drugog izdanja

Digitalna fotografija - prevod drugog izdanja

Photographic Rendering with V-Ray for SketchUp

Photographic Rendering with V-Ray for SketchUp

KAKO DA fotografišete hranu - 2. deo

Svi smo mi čuli užasne priče o tome šta sve fotografi rade kako bi hrana izgledala dobro. Horor priče o stilistima hrane sa kantama masti za poliranje cipela koji premazuju sirovu ćurku kako bi izgledala pečena. Gomile krompir pirea koje se sjaje na kupama sladoleda prekrivene motornim uljem koje liči na čokoladu.

Srećom, malo je onih među nama koji znaju da izvedu ovakve monstruoznosti sa hranom. Mi smo samo obični ljudi, koji žele da restoranska hrana izgleda na fotografijama onako kako miriše. Treba uložiti malo vremena i truda kako bi hrana bila fotogenična, ali je sve to lako ako znate kako. Slede saveti koji će vam pomoći da snimite vrhunske fotografije hrane.

6: Zumirajte

Približite se koliko god možete. Upotrebite makro podešavanje na vašem fotoaparatu ako ga ima. Ispunite kadar hranom, tako da onaj ko gleda fotografiju može skoro da je okusi.

7: Priprema

Ne zaboravite da snimate proces pripreme hrane. Ponekad je kreiranje hrane isto toliko interesantno kao finalni proizvod.

8: Budite brzi

Radite brzo. Što brže snimate fotografije hrane, tim će ona svežije da izgleda. Hladno, smežurano meso i uvenula salata neće izgledati dobro.

Upotrebite prazan tanjir na kojem ćete aranžirati vaš snimak pre nego što je hrana gotova. U zadnjoj minuti, ubacite pravi tanjir za hranu.

9: Detalji

Sve je u detaljima. Proverite ivice vašeg tanjira i čaše da nema možda zalutale hrane i obrišite sve fleke koje vidite. Upotrebite soseve i priloge za dodavanje boja (na primer, stavite krišku limuna na šoljicu čaja).

10: Ne fotografišite

Znajte šta ne treba da fotografišete. Neka jela nikada neće izgledati privlačno, ma koliko da se trudite.

Jela koja su iste boje i braon soseve bolje da ni ne poklušavate da fotografišete. Koliko god da je fin, mi vas čikamo da snimite fotografiju na kojoj haggis izgleda privlačno.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272