Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Makro fotografija

Makro fotografija

Picture Perfect Lighting

Picture Perfect Lighting

Kako da fotografišete ljude koji nose naočare

Možda ste primetili kada fotografišete ljude koji nose naočare, zeleni odsjaj na staklima, koji možete da izbegnete.  

Najveći problem prilikom fotografisanja potreta ljudi koji nose naočare je što one reflektuju svetlo i na fotografiji će se videti veoma neprijatan zeleni odsjaj. Ako je izvor svetla preblizu fotoaparatu, veća je mogućnost da će se svetlo odbiti od naočara subjekta. A ako je svetlo postavljeno iza fotoaparata a subjekat gleda pravo u fotoaparat, nema šanse da napravite dobru fotografiju.  Da biste minimizirali odsjaj potrebno je da pomerite izvor svetla, da pomerite subjekat ili da pomerite fotoaparat. Promenite ugao izvora svetla da biste promenili ugao refleksije ili pomerite fotoaparat dalje od subjekta. Ponekad ćete biti u situaciji da ne možete da pomerite izvor svetla, niti vi možete da se pomerite sa fotoaparatom. Tada treba da se pomeri subjekat.  

Ako subjekat pomeri glavu nadole, samo za nekoliko stepeni, to će biti dovoljno da podesite ugao svetla i sprečite refleksiju. Ili, subjekat može da se okrene od izvora svetla i tako spreči ružan zeleni odsjaj.  

Kada zamolite subjekta da pomeri glavu ili ugao ramena, možda će okvir naočara prekrivati oči. To opet može predstavljati problem pa vi odlučite koji vam je jednostavniji da rešite.  

Izvor: www.photocritic.org


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272