Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

SQL i SQLgpt, od osnova do složenih rešenja

SQL i SQLgpt, od osnova do složenih rešenja

Popust cena: 1760 rsd

SQL SERVER 2008 Majstor

SQL SERVER 2008 Majstor

Popust cena: 2280 rsd

KAKO DA instalirate Apache na svoj računar

Da biste napravili server na svom računaru, prvo morate instalirati Apache Webserver. Prvo ga skinite sa www.apache.org .

Nakon što skinete najnoviju verziju Apache web servera (Win32 verziju), na red dolazi instalacija.

Nakon što pokrenete.exe file koji ste upravo skinuli sa neta, moraćete izabrati u koji direktorijum želite da instalirate Apache. Apache vam predlaže da ga automatski instalirate u C:Program FilesApache GroupApache .

Ako koristite NT ili Win2000+, Apache će vas pitati da li želite da ga instalirate kao servis. Ako ga instalirate kao servis, Apache će se automatski uključiti pri svakom startu Windowsa i sve vreme će raditi u pozadini. Jedini trag o Apacheu ćete naći u Task Manageru, koji možete otvoriti sa CTRL+ALT+DEL . Ako ga ne instalirate kao servis, moraćete ga svaki put pokretati ručno klikom na ikonicu Start Apache koja će se nalaziti u Start meniju nakon instalacije.

Time je instalacija praktično završena. Da biste proverili da li je Apache korektno instaliran, pokrenite Apache (ako nije instaliran kao servis) i upišite u vašem pretraživaču adresu http://127.0.0.1/ . Ako se otvori  stranica na kojoj piše " If you can see this, it means that the installation of the Apache web server software on this system was successful ... ", onda ste očigledno pravilno instalirali Apache server.

Stranica koja se otvorila nalazi se u direktorijumu C:Program FilesApache GroupApachehtdocs. To je nakon instalacije vaš root direktorijum za web dokumente. Radi preglednosti i lakšeg rada promenite root direktorijum, kao i još nekoliko sitnica. Konfiguracija Apache servera funkcioniše veoma jednostavno koristeci httpd.conf file, koji se nalazi u C:Program FilesApache GroupApacheconf direktorijumu.

httpd.conf file možete otvoriti pomoću bilo kojeg editora. Možete ga urediti takođe u Windows Notepadu. Kliknite na httpd.conf desnim tasterom miša i odaberite u meniju opciju Open with. Trebalo bi konfigurisati sledeće opcije:

ServerAdmin - tu upišite vašu e-mail adresu.

ServerName - tu upišite ime servera. Obično stoji localhost, ali vi možete upisati šta želite. Ako upišete npr. localhost, onda ćete u pretraživaču uvek pozivati vaš root direktorijum sa http://localhost/.

DirectoryIndex - tu upišite index.html index.htm index.php index.php3.

DocumentRoot - root direktorijum za vaše internet dokumente/stranice. Možete izabrati posebnu particiju/disk za to -> D:/sajt (pre toga napravite direktorijum D:/sajt). i naravno upišite ga pod znacima navoda.

- tu bi takođe trebalo upisati vaš root direktorijum, odnosno D:/sajt, takođe pod znacima navoda.

Ovim je instalacija Apachea završena.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272