Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Blender 3D By Example

Blender 3D By Example

Swift kuvar, više od 50 recepata koji su vam potrebni

Swift kuvar, više od 50 recepata koji su vam potrebni

KAKO DA kreirate vašu prvu Adobe AIR aplikaciju pomoću Aptane

Pregleda (30 dana / ukupno): 7 / 1912

Nedavno je Aptana dodala podršku za Adobe AIR (platformu koja je prethodni bila poznata pod imenom Apollo) svom Open Source IDE-u. Zašto je ovo dobra vest? Pa, Aptana je samostalni web/JavaScript razvojni program koji je izgrađen na temeljima Eclipse-a. Najbolje u svemu ovome je što je Aptana besplatna. To je odlična alternativa ako ne želite da budete zatvoreni u Adobe-ovom Dreamweaver-u ili Flex builder plugin-u.Aptana-u možete da preuzmete ovde. Nakon što ste je instalirali, otvorite je i pogledajte Aptana startnu stranicu pod Plugins-om. Tu ćete moći da prođete kroz proces preuzimanja i instaliranja Adobe Air Runtime-a, SDK-a, i Aptana Plugin-a.

Kada je sve podešeno jednostavno izaberite komandu File > New > Project i selektujte Adobe Air. Upišite ime projekta i opis a onda importujte omiljene Ajax biblioteke sa kojima možete da počnete kodiranje. Postoji veliki broj biblioteka među kojima možete da birate, uključujući YUI, jQuery, i ProtoType.

Već kreirani projekti uključuju celokupan Javascript koji vam je potreban da biste mogli da počnete da pišete svoje programe. AIRAliases.js file mapira sve lokalne funkcije OS-a i fajl sistema u JavaScript tako da vi možete unutar AIR-a da direktno šaljete pozive korisnikovom računaru. Predlažem vam da isprobate uzorak programa za editovanje teksta koji se nalazi na Adobe's QuickStart stranici kako biste stekli sliku o tome kako je lako graditi AIR aplikacije i šta može da se uradi pomoću njega.

Kada je vaš kod spreman za testiranje, samo pritisnite zeleno dugme "Play" i Aptana će kompajlirati vaš program i pokrenuti ga unutar Adobe AIR-a.


Adresa: Aptana

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272