Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mastering KVM Virtualization

Mastering KVM Virtualization

Mastering Linux Virtualization

Mastering Linux Virtualization

KAKO DA pomoću WINE-a instalirate Adobe AIR na Linux-u

Adobe još nije zvanično portovao AIR na Linux, ali Ubuntu Unleashed je razvio način na koji možete da instalirate AIR koristeći WINE-ov sloj emulacije Windowsa za Linux. Instalacije nije baš bezbolna, i nakon što sve uradite i završite, postojaće gomila AIR aplikacija koja neće raditi. Ali neke hoće.

Imajte na umu da vam Ubuntu Unleashed govori kako da instalirate Adobe AIR beta 3. Ali ako nastavite da čitate mi ćemo vam pokazati kako da instalirate Adobe AIR 1.0.

Prvo treba da se postarate da je WINE instaliran. Što je novija verzija, tim bolje. Iako možete da instalirate WINE iz Ubuntu skladišta, mi nismo imali mnogo uspeha u instaliranju AIR aplikacija. Zato vam preporučujemo da pratite instrukcije na WineHQ-u za dodavanje skladišta koje će vam omogućiti da instalirate najnoviju verziju WINE-a, koja je trenutno 0.9.57.

Sledeće, treba da daunlodujete i instalirate Adobe AIR. Na žalost, kada posetite Adobe AIR sajt za daunlodovanje koristeći Firefox, stranica će detektovati da koristite Linux i odbiće da vam ponudi link za daunlodovanje. Mi smo ovo zaobišli tako što smo daunlodovali Opera web pretraživač za Windows, zatim smo ga instalirali pomoću WINE-a, i tek onda smo posetili stranicu za daunlodovanje Adobe AIR-a pomoću Opera web pretraživača.

Nakon što je AIR instaliran, vi možete da daunlodujete i instalirate AIR aplikacije na jedan od dva načina.

Vi možete da daunlodujete .AIR fajlove na vaš računar i otvorite ih pomoću Adobe AIR Installer.exe fajla koji se nalazi u vašem /home//.wine/drive_c/Program Files/ Common Files/Adobe AIR/Versions/1.0/ direktorijumu.

Ili, ako nastavite da koristite Opera ili vaš Windows web pretraživač za pronalaženje vaših aplikacija, možda ćete imati sreće i uspete da ih instalirate direktno sa Interneta.

Mi smo testirali neke od naših omiljenih aplikacija i ustanovili smo da iako su sve izgledale kao da su se uspešno instalirale, samo nekolicina je na kraju proradila.

Da li ste probali da instalirate AIR na Linux? Koji programi su proradili kod vas? Koji nisu? Recite nam u komentarima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272