Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 340 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 1780 rsd

KAKO DA povežete laptop sa televizijskim ekranom

Šta ćete da radite ako želite da gledate YouTube video filmove i Flickr fotografije na TV ekranu sa vašom porodicom, a od računara imate samo laptop koji ne znate kako da povežete sa televizorom?

Napomena: Iako je moguće prikazati sadržaj monitora vašeg računara na TV ekranu, najverovatnije nećete biti zadovoljni kvalitetom slike i čitljivošću teksta.

Ali ako vam kvalitet slike nije problem, evo kako možete da povežete vaš računar sa televizorom (u ovom primeru upotrebljen je HP Tablet Vista računar i Sony Bravia HDTV)

1. Prvo što vam treba je video kabl za uspostavljanje fizičke konekcije.
Većina računara ima S-Video port koji može da se poveže sa S-Video ulazom na vašem TV ekranu pomoću jeftinog S-Video kabla.

Da biste dobili bolji kvalitet slike, treba da povežete računar sa televizorom koristeći standardne VGA portove ili ih povežite preko DVI-u-HDMI kabla, pod uslovom da vaš televizor podržava ove portove.

2. Otvorite "podešavanje displeja " na vašem Vista računaru i aktivirajte izlaz ka TV ekranu. Vi možete da mirror-ujete sadržaj monitora vašeg računara na TV ili možete da raširite prikaz kao da imate dva monitora.

3. Uzmite daljinski upravljač televizora i prebacite se na "External Inputs" u meniju. Trebaćete da promenite standardni "Video 1" u drugačiju selekciju koja treba da bude "HDMI 1" ili "Video 2", u zavisnosti od toga kako ste uspostavili konekciju između dva uređaja.

Važno: Pazite da kabl bude povezan sa televizorom pre nego što uključite računar jer u suprotnom može da se desi da računar ne prepozna eksterni displej.

Takođe ćete možda trebati da promenite rezoluciju ekrana vašeg TV-a koristeći Display settings u Control Panel-u, jer će u suprotnom slika biri deformisana.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272