Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

KAKO DA pretvorite stari hard drajv u eksterni disk

Ako ste nedavno kupili novi hard drajv za računar, nemojte da bacite stari. Pretvorite ga u eksterni drajv za skladištenje. To je odličan način da ponovo upotrebite stari hard drajv umesto da ga uništite ili bacite. Dobra stvar kod malih hard drajvova laptopa je da su oni prenosivi, tako da mogu da postanu korisni za posao ili školu. Rick Broida je na Lifehacker web sajtu uradio odličan posao i postavio instrukcije o tome kako da pretvorite stari hard drajv u eksterni disk za skladištenje.Evo nekoliko stvari koje treba da imate na umu:

  1. Potražite rek sa eksternim napajanjem, kao i USB/Firewire konekciju. Trebaće vam rek veličine 2.5 inča za laptopove i 3.5 inča za desktop drajvove.
  2. Otkrijte koju vrstu hard drajva imate: IDE ili SATA. “IDE konektor je oko 2 inča širine i ima dva reda iglica; SATA konektori su mnogo manji i imaju samo jedan red iglica”.
  3. Nikada nemojte na silu da gurate uređaj u rek. Uverite se da ste uzemljeni i ako ugrađujete IDE drajv pazite da ste izabrali odgovarajući džamper po instrukcijama. Montirajte drajv, konektujte napajanje i interfejs, zatim ga zatvorite.
  4. Desktop drajvovima treba eksterno napajanje strujom, dok se većina notebook drajvova napaja preko USB/FireWire konekcije.
  5. Možda će vam biti potrebni drajveri ako koristite Windows 98 ili Me, ali bi oni trebali da su došlio sa rekom. Preformatirajte drajv ako želite da startujete od početka i počnite da ga koristite.

To je sve. Sada možete da koristite stari drajv za kreiranje rezervnih kopija muzike, fotografija ili drugih vrednosti koje imate na računaru. Da biste pročitali detaljno uputstvo idite na Lifehacker ili Computer Shopper web sajtove. Sada sigurno nećete osećati grižu savesti kada budete kupili terabajtni hard disk krajem ove godine.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272