Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

WordPress 5 u celosti, VII izdanje

WordPress 5 u celosti, VII izdanje

Popust cena: 1840 rsd

WordPress kreiranje veb aplikacija

WordPress kreiranje veb aplikacija

Popust cena: 2200 rsd

Kako da primorate korisnike da promene lozinku u WordPressu

Verovatno ste već i vi bili u situaciji, ako ste radili sa velikim korporacijama ili nekim institucijama, da često treba da menjate lozinku.

U nekim slučajevima promena lozinke se vrši na svakih 30 dana, u drugim je to 60 dana. Administratori vole da primoravaju ljude da menjaju lozinke zbog bezbednosti. Ako radite u WordPressu, i vi možete da primorate posetioce vašeg web sajta da menjaju lozinku.Prva stvar koju treba da uradite je da instalirate i aktivirate plugin WordPress Password Expiry. Prilikom aktivacije kreiraće se novi meni pod nazivom Password Expiry. U ovom odeljku možete da podesite period isteka lozinke. Možete da podesite poruku koja će se prikazati posetiocima vašeg sajta, kao što je “Your password has expired”. Isto tako, omogućava vam da podesite period isteka lozinke za specifičnu grupu korisnika. Kada lozinka istekne, korisnik treba da klikne na link Reset na Login stranici.

Za one koji ne žele korisnički interfejs kao što je ovaj, postoji još jedan plugin - Expire User Passwords. Kada aktivirate plugin, on će primorati sve korisnike da menjaju lozinke svakih 30 dana.

Ako želite da promenite period za isticanje lozinke potrebno je da modifikujete fajl wp-config.php i dodate definiciju ‘TMG_AEP_EXPIRY’. Podesite vrednost u Number of Seconds na koliko god dana želite.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272