Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

TCP/IP naučite za 21 dan

TCP/IP naučite za 21 dan

Popust cena: 1930 rsd

CCNP BCMSN - Zvanični udžbenik za polaganje ispita

CCNP BCMSN - Zvanični udžbenik za polaganje ispita

Popust cena: 2640 rsd

KAKO DA se povežete sa štampačem koristeći web pretraživač

Kako radi Internet štampanje

Pomoću funkcije Internet printing u Microsoft Windows XP-u vi možete da upotrebite Web pretraživač da biste se povezali na deljene štampače na serveru za štampanje koji koristi Microsoft Internet Information Services (IIS). Štampanje je implementirano preko Internet Print Protocol-a (IPP), koji je smešten unutar Hypertext Transfer Protocol-a (HTTP). Ukucavanjem URL-a (Uniform Resource Locator) udaljenog štampača u liniju adrese pretraživača, možete da se povežete na štampač i da štampate na njemu na isti način na koji biste štampali da je on prikačen za vaš računar.

Takođe vi možete da prikažete web stranicu na kojoj su izlistani svi štampači na serveru za štampanje ili stranicu koja je specifična za štampač sa kojim želite da se povežete. Sa web stranice koja je specifična za štampač možete da prikažete informacije o štampaču, kao što je model, lokacija, broj dokumenata koji čekaju na štampu, kao i parametre, kao što su brzina i da li štampač podržava štampanje u boji. Možete da pauzirate, rezimirate i poništite štampanje bilo kog dokumenta koji ste poslali na štampač. Pored toga, ako imate Manage Printer dozvolu za štampač, isto tako možete da pauzirate, rezimirate operacije samog štampača.

Povezivanje na štampač pomoću web pretraživača

Da biste se povezali na štampač pomoću web pretraživača:

 1. Pokrenite Microsoft Internet Explorer.
 2. U Address liniji uradite jednu od sledećih stvari:
 • Ako ne znate ime štampača sa kojim želite da se povežete ukucajte http://PrintServer/printers/, gde je PrintServer ime servera za štampanje:
  Na primer, da biste prikazali listu svih štampača koji se nalaze na serveru za štampanje koji se zove MyPrintServer, ukucajte sledeće:
  http://MyPrintServer/printers/
  U prozoru pretraživača prikazaće se lista svih štampača na serveru za štampanje. U listi dostupnih štampača kliknite na ime štampača koji želite.
  Ili
 • Ako znate ime štampača sa kojim želite da se povežete ukucajte URL štampača tako što ćete upotrebiti sledeći format, gde je PrintServer ime servera za štampanje a Printer je ime štampača:
  http://PrintServer/Printer/
  Na primer, ako želite da odete direktno na stranicu štampača koji se zove Laser i koji se deli sa servera koji se zove MyPrintServer, ukucajte sledeće:
  http://MyPrintServer/Laser/

U prozoru pretraživača otvoriće se web stranica u kojoj su prikazani parametri štampača. Kliknite na linkove da biste prikazali više informacija o štampaču, pokrenuli štampač ili akciju vezanu za dokument.

 1. Da biste se povezali na štampač kliknite na Connect pod Printer Actions.
  Bićete povezani na štampač i Windows će instalirati odgovarajući drajver štampača za vaš računar.

Nakon što je instalacija završena pojaviće se ikonica za dati štampač u Printers and Faxes direktorijum na računaru. Zatim možete da upotrebite, kontrolišete i da administrirate štampač kao da je on prikačen za vaš računar.

Napomena: Da biste se povezali na Internet štampač isto tako možete da ukucate URL štampača u bilo koji prozor ili direktorijum u Address liniju Windows Explorer-a, My Computer-a ili direktorijuma Printers and Faxes.

Prikažite štampače koji su instalirani na računaru

Da biste prikazali štampače koji su instalirani na računaru, kliknite na Start a zatim kliknite na Printers and Faxes. Štampači koji su instalirani na računar su prikazani u Printers and Faxes direktorijumu.

Podesite standardni štampač

Da biste specifikovali standardni štampač:

 1. Kliknite na Start – Control Panel – Printers and Faxes.
 2. Kliknite desnim tasterom miša na štampač koji želite da upotrebite kao standardni štampač a zatim kliknite na Set as Default printer.Pored ikonice standardnog štampača biće prikazana oznaka potvrđivanja.

Rešavanje problema

Kada pokušavate da se povežete na štampač i primite sledeću poruku u pretraživaču:
This page cannot be found
To može da se desi ako je URL štampača netačan.

Da biste rešili ovaj problem, proverite da li ste upisali ispravnu URL adresu za štampač sa kojim želite da se povežete, i da li je pravilno ukucana u liniju adrese web pretraživača.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272