Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Power Point 2007 Korak po korak

Power Point 2007 Korak po korak

Office 2003 kao od šale

Office 2003 kao od šale

KAKO DA – štampanje obrnutim redosledom, Word

Kada vam je potreban obrnuti redosled stranica, kao npr. kod koričenja ili kod štampe na ink-jet štampačima, možete iskoristiti Word-ovu opciju riverznog štampanja.

U nekim slučajevima, kod nekih dokumenata, može vam se javiti potreba da štampate dokumente u obrnutom redosledu stranica. Ova potreba može biti izražena kada vam je potreban suprotan redosled stranica radi dalje obrade i koričenja, ili u slučajevima kada štampate na ink-jet štampačima kod kojih je prirodan obrnut redosled zato što stranice izlaze štampom prema gore (zbog sušenja mastila). Takođe, i mnogi laserski štampači poseduju kasete u koje se stranice na izlazu ređaju obrnutim redosledom i licem na gore.

Da bi ste sebi olakšali posao i na ovakvim štampačima dobili uredno složene stranice dokumenta, u Print dijalogu (meni File > Print), u donjem levom uglu kliknite dugme Options. Otvoriće vam se novi dijalog prozor Print, u kome ćete na kartici Print, unutar sekcije Printing options trebati da potvrdite polje Reverse Print Order (obrnuti redosled štampe). Nakon ovoga, samo kliknite dugme OK i izaberite ostale opcije za štampanje. Od sada će se svi dokumenti štampati u obrnutom redosledu.

Posebna priča se odnosi za gore navedene ink-jet štampače. Radi se o tome da ovi štampači u svom softveru sa podešavanje imaju istu ovu mogućnost podešavanja redosleda štampe. Zato pazite da, ako uključite obrnuti redosled štampe u programu za podešavanje štampača, ne morate to isto raditi i u Word-u. Inače, ponovo ćete dobiti neželjen, obrnuti redosled štampanja.

Pripremio: Milenko Kusurović

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272