Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

TCP/IP naučite za 21 dan

TCP/IP naučite za 21 dan

Popust cena: 1930 rsd

Cisco Tehnologije

Cisco Tehnologije

Popust cena: 1540 rsd

KAKO DA transformišete jedan računar u deset

Postoje korisnici kojima je dovoljan samo deo procesorske moći modernih procesora. Zamislite kancelarijskog radnika koji sedi ceo dan ispred svog računara prolazeći kroz bezbroj dokumenata. U tom slučaju, većina procesorske snage njegovog računara je proćerdana pošto procesor sedi besposlen i čeka sledeći unos komande.

Zbog ove činjenice nastala je kompanija koja obezbeđuje hardver i softverske pakete koji pomažu u boljem iskorišćavanju procesorske snage. Kompanija Userful je razvila paket koji se zove DiscoverStation koji omogućava centralnom računaru (serveru ako vam se više sviđa) da bude povezan sa deset terminala (radnih stanica). Korisnici nemaju pojma da dele server između sebe, ali glavni rezultat ove prakse je da sve više i više kancelarija i centara podataka širom sveta smanjuje svoje račune za električnu energiju na pola zato što jedan računar koji radi maksimalnim kapacitetom koristi samo deo energije koja je potrebna za, recimo, tri računara koja su besposlena. Računari koje koristi DiscoverStation su već dostupni u kancelarijama i drugim lokacijama tako da nije potreban novi hardver osim kablova i kartica za povezivanje. Hardver koji je potreban je u suštini PCI kartica koja omogućava više monitora, tastatura i miševa koji su povezani na isti računar. Program kompanije omogućava svakom korisniku da kontroliše svaku radnu stanicu posebno, kao da svaki ima sopstveni računar.

Userful Corporation je objavila da je prošle godine njihov program koji omogućava rad deset ljudi sa jednog PC-ja doveo do toga da je u atmosferu ispušteno 13.250 tona ugljendioksida manje, što je jednako gasovima koje ispusti 2.300 automobila. «Proizvodnja i prodaja računarskog hardvera je jedna od najbrže rastućih pretnji za naše okruženje. Grejanje i hlađenje računara doprinosi povećanju globalnog otopljavanja. Bolje iskorišćavajući snagu modernih PC-ja, DiscoverStation pomaže ljudima širom sveta u očuvanju prirode i okruženja” rekao je Timothy Griffin, direktor Userful-a.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272