Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 1640 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 1710 rsd

KAKO DA uklonite šifrovanu zaštitu sa hard diska

Otkrili smo interesantan video na Hack a Day koji nam dolazi sa University of Princeton na kojem je demonstrirano kako može da se razbije šifrovanje hard diska pomoću takozvanih RAM Dump-ova. Ova tehika razbijanja zaštite uzima u obzir činjenicu da se ključ šifrovanja čuva u RAM-u. Dok je većina šifrovanih hard diskova ranjiva dok računar radi ili se nalazi u sleep režimu rada, neki su ranjivi i kada su isključeni.

Ono što su oni uradili je da su butovali računar sa USB drajva koji je učitao program za dampovanje RAM-a. Testovi koje su izveli na University of Princeton su pokazali da je potrebno između nekoliko sekundi i nekoliko minuta da se podaci skladišteni u RAM-u potpuno izbrišu.

Interesantno je napomenuti da hlađenje RAM-a na -50 stepeni celzijusa produžuje vreme čitljivosti podataka, čak i nakon deset minuta. Po našem mišljenju ovo je vrlo interesantan video.

Ako nikada do sada niste koristili lozinku za BIOS i niste isključivali mogućnost butovanja sa USB uređaja ili CD-ova / DVD-ova, onda je sada vreme da promenite navike. Naravno, pod uslovom da koristite šifrovanje hard diska.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272