Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 1710 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 1640 rsd

KAKO DA upotrebite WMWare da biste preživeli katastrofu

Postoji način na koji možete da ubrzate vreme osposobljavanja sistema nakon njegovog fatalnog pada… pomoću dva besplatna proizvoda od VMware. Nastavite da čitate da biste saznali o čemu se radi.

 

Šta je VMware, i zašto biste trebali da ga koristite

Iako će zvučati kao reklama (mada to nije), ja svakodnevno koristim VMware na mom poslu. On je nezamenljiv u testiranju softvera - ali je takođe vrlo solidan alat i za druge namene. Ako nikada niste čuli za VMware, to je jednostavno aplikacija koja vam omogućuje da pokrenete virtuelni računar unutar vašeg regularnog “host” računara … a najlepše je to što vi možete svašta da radite sa virtuelnom mašinom bez ikakve posanosti po vaš sistem. A u bilo kom trenutku možete da resetujete VMware-ov imidža u prethodno, originalno stanje koje želite.

Evo kako VMware može da spasi vašu profesionalnu zadnjicu:

  • Prvo, postavite virtualnu mašinu koja ima sve što vam treba za komotan rad - sav softver, bookmarkovi, lozinke i vaša podešavanja.
  • Drugo, snimite “Virtual Machine” na DVD (ili USB Flash memoriju).
  • Treće, snimite kopiju besplatnog VMware Player-a i neka vam bude pri ruci.

Kada vaš računar ispusti dušu, evo kako ćete za par minuta podići računar iz mrtvih …

  • Prvo, ugrabite neki drugi računar - čak i ako treba da ga pozajmite (skoro bilo koja mašina će biti dobra).
  • Drugo, instalirajte besplatni VMware Player.
  • Treće, kopirajte Virtual Machine na drugi računar.

Sada sve što treba da uradite je da pokrenete imidž pomoću Player-a i već ste u sedlu. Vaš celokupan softver, podešavanja i lotinke su spremni za upotrebu (samo se postarajte da ste dobro kreirali rezervne kopije podataka).

Postoje dva načina na koje ovo možete da uradite:

  • Nabavite besplatni VMware Converter i upotrebite ga da biste napravili Virtual Machine imidž vaše postojeće mašine. Najjednostavnije rešenje.
  • Preuzmite VMware Browser Appliance. To je web zasnovani Ubuntu Linux imidž, što znači da nije za svakoga - ali ako ste stvarno rešeni, sve što treba da uradite je da nabavite Appliance, instalirate vaš softver otvorenog koda i držite imidž pri ruci.

Još jedna opcija - koja košta

Ako imate para za bacanje možete za 189 dolara da nabavite VMWare Workstation, program koji će vam omogućiti da kreirate virtuelnu mašinu od nule. Kreiranje prilagođenih verzija vašeg imidža je korisno za hitne slučajeve kada želite da imate samo softver koji vam je apsolutno neophodan, ili kada želite da imate više imidža sa neznatno drugačijim konfiguracijama.

Međutim, imajte na umu - ne postoji prava zamena za staro dobro ručno kreiranje rezervnih kopija - ali vam ova tehnika može spasiti posao ako morate brzo da vratite sistem u radno stanje.

Nadam se da će vam ovo biti od pomoći - i nadam se da ćete brzo stati na noge sledeći put kada vas Marfijev zakon sustigne.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272