Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

InDesign CS2 praktične vežbe

InDesign CS2 praktične vežbe

Popust cena: 1150 rsd

QuarkXPress 6

QuarkXPress 6

Popust cena: 440 rsd

Kako da vaš web sajt bude u trendu - Trendovi boja na webu 2013

Kao i svaki drugi element web dizajna i paleta boja prati trendove koji se stalno razvijaju.  

Ovogodišnji trendovi boja su veoma raznovrsni i veoma lepi: svetle i drečave boje u kombinaciji sa sivom dodaju čistoću i moderan stil, dok pastelne boje dodaju mekoću šarenim, crtanim web stranama.  



Ono što je odlično sa ovim novim trendom boja je što se one odlično mogu ukombinovati u korisnički interfejs i pomaže u razlikovanju važnih elemenata.  

Trendovi boja na webu 2013  

Siva boja sa svetlim akcentima  

Ova kolorna šema je u poslednje vreme veoma popularna, i jasno je zbog čega je to tako: koristeći svetle boje, lako možete da istaknete važne informacije i interaktivne elemente. Jednostavnost čini ovaj dizajn čistim i jasnim.  

Prigušene pastelne boje  

Sa druge strane spektra trenda boja nalazi se novi talas dizajna koji kombinuje blage, neutralne tonove i svetle pastelne boje, kreirajući blagu i prijateljsku atmosferu. Često ovu kolornu šemu možete da vidite na sajtovima sa puno crtanih ilustracija i ručno crtanim fontovima.  

Svetle i drečave boje  

Drečave boje veoma moderne u modnoj industriji i enterijerima, ali isto tako su veoma interesantne i na polju web dizajna. Drečave boje izgledaju odlično kada se kombinuju međusobno. Takođe, možete da ih kombinujete sa svetlim bojama što će dodati malo mekoće vašem dizajnu.  

Blokiranje boja  

Blokiranje boja takođe vuče korene iz modnog dizajna pošto je veoma svestrano i funkcionalno. Ovde nije cilj upotrebiti ni jednu konkretnu boju, već je cilj upotrebiti oštre boje za definisanje kategorija, odeljaka i pojedinačnih elemenata. Blokiranje boja se najčešće koristi za ilustracije i druge grafičke elemente i odličan je izbor za minimalistički dizajn.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272