Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Learning iOS 8 Game Development Using Swift

Learning iOS 8 Game Development Using Swift

Game Development with Swift

Game Development with Swift

Mac OS X tehnologije - Crash Reporter

Crash Reporter je standardni program za izveštavanje o padovima u sistemu u Mac OS X-u i nalazi se u /System/Library/CoreServices/Crash Reporter.app. Crash Reporter može da pošalje Unix logove o padu programa ili sistema Apple Computer-u kako bi ih pogledali njihovi inženjeri.Crash Reporter ima tri režima rada:

  • Basic - Standardni režim rada. Šalju se samo izveštaji o padu programa, a okvir za dijalog ne sadrži nikakve informaicje o debagovanju (ispravljanju greške).
  • Developer — Pored pada programa, prikazuju se i padovi pozadinskih i sistemskih procesa.
  • Server — Stadnardni režim rada za OS X Server sisteme. Nijedna izveštaj o padu se ne prikazuje korisniku (iako se i dalje registruju i zapisuju).

Razvojni alat CrashReporterPrefs može da se upotrebi za promenu režima rada, kao i sledeća komanda terminala: defaults write com.apple.CrashReporter DialogType [basic|developer|server].

U Basic režimu rada, ako Crash Reporter registruje da je program pao dvaput zaredom, on će ponuditi da preimenuje fajl sa parametrima programa i probaće ponovo (oštećeni fajlovi sa parametrima su uobičajeni uzrok padova).

Kada šalje izveštaj o padu, najgornje tekstualno polje prozora sadrži log izveštaj o padu, dok je donje polje namenjeno za komentare korisnika. Korisnici takođe mogu da kopiraju i pejstuju log u svog e-mail klijenta i pošalju izveštaj o padu programeru aplikaicje koja je pala kako bi mogao da ispita problem.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272