Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

IOS 8 Osnove programiranja sa Swiftom

IOS 8 Osnove programiranja sa Swiftom

Swift 2 By Example

Swift 2 By Example

Mac programi za razmenu fajlova - Dropcopy i Picnic

Apple već prilično dugo gura Bonjour, takozvani “zeroconfig” mrežni protokol. To je protokol koji omogućava da se dva ili više Mac računara “povežu” bez ikakvog konfigurisanja. Korisnik ne mora da zna ništa o IP adresama i sličnim petljancijama. Bonjour se pokazao kao posebano dobar za razmenu fajlova unutar lokalne mreže.Međutim, sada su se pojavila dva mala programa koji omogućuju još jednostavniju razmenu podataka:

  • DropCopy je alat koji pravi rupu u desktopu, u koju možete da gurnete fajl ili direktorijum i da izaberete primaoce vašeg fajla. DropCopy ne zahteva da imate “nalog” na drugom računaru niti da znate korisničko ime i lozinku za povezivanje. Samo ubacite fajl, a korisnik na drugom računaru će odlučiti hoće li da ga preuzme ili neće. Simpatično i jako korisno rešenje, koje mene lično podseća na razmenu fajlova preko Google Talk-a.
  • Picnic radi na malo drugačiji način. On vam omogućava da postavite deljeni direktorijum na neki računar u mreži, a zatim sinhronizuje fajlove na vašem računaru sa fajlovima koji se nalaze u mrežnom direktorijumu. Ovo je posebno korisno ako nekoliko korisnika radi na istim fajlovima, ili ako vaš posao nosite na laptopu kući. Picnic po povratku računara u mrežu automatski sinhronizuje fajlove, a poseduje i mehanizam za rešavanje konflikata koji mogu nastati ako su dva korisnika radila na istom fajlu.

Picnic je idealan za mreže u manjim firmama koje nemaju namenske fajl servere i mrežne administratore, a imaju stalnu potrebu za razmenom datoteka.

Oba alata su freeware i odlična stvar za sve korisnike koji nisu obučeni za mrežne administratore, a moraju svakodnevno da koriste mrežu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272