Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Game Development with Swift

Game Development with Swift

Swift 3 Object-Oriented Programming - Second Edition

Swift 3 Object-Oriented Programming - Second Edition

Nove funkcije u Leopardu: Quick Look i Parental Controls

Kada je Apple rekao da će redizajnirati Finder, mi smo pomislili, o, pa to smo već čuli i pre. Ali sa Quick Look-om i Cover Flow-om, Leopard je predstavio najzačajniju nadgradnju Finder-a još od prelaza sa 10.1 na 10.2. Jedan od aspekata rada sa Finderom koji je do sada oduzimao najviše vremena je njegova upotreba za prikazivanje fajlova. Ako pretražujete direktorijum sa fajlovima i jedini način da otkrijete fajl koji vam treba je da zavirite u njega (preko umanjenih prikaza slika), OS X može stvarno da vas uspori, barem do petka kada stiže Leopard.

Quick Look je sistemska tehnologija koja se provlači kroz ceo operativni sistem. Finder je koristi kako bi vam dao brze prikaze sadržaja fajlova unutar sistemskog pretraživača fajlova. Za razliku od Thumbnail prikaza, koji je nespretno implementiran i nije uvek radio u prethodnim verzijama OS-a, Quick Look podržava ogroman broj vrsta fajlova, od filmova pa sve do Keynote prezentacija i slika. Plus, brzina je ono po čemu se Quick Look ističe, što će vam potvrditi svako ko je probao da koristi Cover Flow na iTunes-u.

Druga nova funkcija koju smo pogledali je Parental Controls, koju je Apple ubacio u Preferences prozor. Istorisjki gledano Apple je bio prilično uspešan u omogućavanju roditeljima da odrede koje programe deca mogu da koriste (pa čak i koje web sajtove mogu da posećuju), ali sa tako mnogo odličnih web sajtova za decu koji iskaču na sve strane, veoma je teško biti u toku sa ponudom. Stalna pitanju u stilu, "Hej Ćale, jel možeš da mi otključaš ovaj web sajt?" mogu da izlude roditelje, pogotovo kada se to desi pet šest puta svaki put kada dete sedne za računar.

Zato je Apple prvi put implementirao filtriranje sadržaja u Safari. Oni su prilagodili anti-spem filter za Apple Mail za potrebe analiziranja web sadržaja, i izgleda da ovaj sistem funkcioniše dovoljno dobro da blokira "no-no" sajtove dok vaše dete surfuje. Naravno, ako vi i dalje želite u potpunosti da zaključate pretraživač vašeg deteta, Safari će vam i dalje omogućiti da dozvolite vašem detetu da posećuje samo one sajtove koje ste unapred odobrili.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272