Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Practical Cryptography in Python

Practical Cryptography in Python

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

PAŽNJA, zaštitite se od Conficker-a

Pre neki dan smo  vas već upozorili da se pričuvate od Conficker crva i sada vam to ponavljamo  jer eksperti još uvek nisu sigurni da li je sve ovo samo glasina ili je stvarno  velika pretnja za bezbednost.


Crv Conficker,  koji cilja sve verzije Windowsa, od verzije Windows 2000 pa sve do najnovijeg  Windowsa 7, počeo je da se širi još prošle jeseni i pojavilo se nekoliko  verzija. Iako je Microsoft izdao bezbednosnu zakrpu u Oktobru, nezaštićene mašine mogu i dalje da budu zaražene  a novije varijante crva su mnogo teže za uklanjanje. Pored toga, Conficker se  sam kači na USB uređaje tako da je širenje zaraze veće. Postoji nekoliko izvora  pomoću kojih možete da se zaštitite i stvari držite pod kontrolom.

BitDefender ima alatku koja može da ukloni najnoviju varijantu  Confickera i sa PC-ja i sa Windows mreže. Alatke koje vam još mogu pomoći u  izbegavanju ove velike pretnje su Symantec, Kaspersky i ESET, a McAfee i AVG mogu da pronađu virus prilikom skeniranja sistema.

Da biste sprečili  širenje virusa takođe isključite AutoRun tako da crvi i ostali zlonamerni  kodovi ne mogu da se šire kroz eksterne medije. Uradite sve da se zaštitite jer 1. april se bliži.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272