Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows 8 Hacks

Windows 8 Hacks

Windows 8 Inside OUT

Windows 8 Inside OUT

Sedam korisnih saveta za korisnike Windowsa

Podešavanje Windowsa i upotreba prečica na tastaturi može da vam poboljša iskustvo sa upotrebom Windowsa. U ovom članku predstavi}emo vam sedam saveta koji će vam pomoći da još više dobijete od vašeg operativnog sistema.Sedam veoma korisnih saveta za korisnike Windowsa 7 su sledeći:

  1. Zaobiđite Recycle Bin   Ako želite zauvek da zaobiđete Recycle Bin i zauvek izbrišete fajlove, bez mogućnosti njihovog vraćanja kliknite desnim tasterom miša na Recycle Bin, a zatim izaberite opciju Properties. Kliknite na drajv za koji želite da isključite Recycle Bin, a zatim izaberite opciju "Don't move files to the Recycle Bin. Remove files immediately when deleted." Kliknite na dugme OK ili Apply da biste snimili promene.
  2. Otvarajte brže Windows Explorer  Da biste brže otvorili Windows Explorer pritisnite tastere Windows Logo+E.
  3. Isključite skrivanje prečica na tastaturi    Windows ima puno prečica na tastaturi koje vam ubrzavaju rad, ali su one skrivene. Da biste isključili skrivanje prečica na tastaturi idite na Control Panel > Ease of Access Center > Change how your keyboard works. Kliknite na polje pored opcije "Underline keyboard shortcuts and access keys," a zatim kliknite na OK ili Apply da biste snimili promene.
  4. Zaobiđite Windows splash ekran   Isključivanje Windows splash ekrana može da vam uštedi nekoliko sekundi prilikom startovanja računara. Pokrenite komandu Windows Run command (Windows Logo+R), a zatim ukucajte msconfig. Na kartici Boot potvrdite polje pored opcije "No GUI boot." Kliknite na OK ili Apply da biste snimili promene.
  5. Brzo zaključajte Windows    Bez obzira da li se nalazite na radnom mestu, kafiću ili kod kuće, nije loša ideja da zaključate Windows. Da biste brzo zaključali Windows pritisnite Windows Logo+L.
  6. Prikažite skrivene fajlove, direktorijume i drajvove    Ako želite da prikažete fajlove, direktorijume i drajvove koje Windows skriva, otvorite polje za pretragu Windowsa (Windows Logo) i ukucajte naziv direktorijuma. Izaberite opciju Folder Options i kliknite na karticu View. Pod stavkom Hidden files and folders, potvrdite polje pored opcije "Show hidden files, folders, and drives."
  7. Promenite nazive za više fajlova odjednom    Ako želite u Windowsu da promenite nazive za više fajlova odjednom, selektujte fajlove kojima želite da promenite naziv, a zatim pritisnite taster F2. Promenite naziv prvog fajla a zatim pritisnite Enter. Nazivi svih fajlova će se promeniti a pored naziva će se prikazati brojevi za ostale fajlove.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272