Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

SlideRocket - izvanredan onlajn alat za kreiranje prezentacija

Jedan od mojih prijatelja mi je nedavno skrenuo pažnju na izvanredan program za onlajn kreiranje prezentacija koji se trenutno nalazi u privatnoj beti. Program se zove SlideRocket. Ovaj program je u potpunosti zasnovan na Flash-u, a njegov interfejs je jedan od najboljih među konkurentnim programima.

Tokom eksperimentisanja sa mogućnostima ovog programa, ja sam bio impresioniran brojem funkcija i mogućnostima koje nudi SlideRocket. Ne samo da možete da aploudujete mutlimedijalne fajlove kao što su slike i video, već možete i da pretražujete onlajn sajtove kao što su Flickr i Yahoo i ubacujete sadržaje koje tamo nađete bez napuštanja programa.

Postoji čak i plugin sistem koji će sigurno privući veliki broj korisnika. Pomoću samo nekoliko klika sa mišem vi možete da pretražujete i dodajete vašoj prezentaciji čuvene citate, definicije reči, ili Yahoo mape, bez da ijednog trenutka napustite SlideRocket. U ovom trenutku broj plugin-ova je ograničen, ali kako se broj plugin-ova bude povećavao tako će ovaj servis biti sve privlačniji korisnicima.

Međutim, ono što me je najviše oduševilo je raznovrsnost tranzicija koje vam stoje na raspolaganju.

Postoji samo jedan problem sa ovim programom …postoji jako mnogo prokletih kancelarijskih aplikacija na Internetu, koje iako ne mogu po kvalitetu da se porede sa SlideRocket-om, poseduju veliku bazu korisnika koje nije lako naterati da pređu na neki drugi alat!

U ovom trenutku SlideRocket nije dostupan široj javnosti i biće u privatnoj beti sve do leta. Ako sada počnem da kreiram moje prezentacije u njemu kako da znam da će ovaj program i u budućnosti biti tu? Pretpostavljam da to nikako ne mogu da znam, imajući u vidu ogroman broj onlajn alternativa i moćnih konkurenata kao što su Google Docs i Zoho.

Postavlja se pitanje šta da se radi kada se (kao u ovom slučaju) pojavi bolji kancelarijski onlajn alat. Da li da ga koristimo čak i ako nismo sigurni u njegovu budućnost, ili samo onda ako iza njega stoji dobro situirana i poznata firma za koju znamo da će je podržati duži vremenski period?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272